Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 262
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, имаме замразени 4 ембриона и предстои трансфер. Сега разбрах, че са замразени 2 по 2. Това означава, че ще размразят първите 2. Веднъж размразени могат ли отново да се замразяват?
Това значи,че ще ви върнат 2 ембриона

# 616
Здравейте, момичета! Някоя от вас да е правила подготовка за ЗЕТ с български аналози на лекарствата? Оказа се малко трудно да си набавя турските навреме.

# 617
Как аналози? Спазваш всичко, пиеш всичко и боцкаш всичко, каквото турците кажат.
Здравейте, момичета! Някоя от вас да е правила подготовка за ЗЕТ с български аналози на лекарствата? Оказа се малко трудно да си набавя турските навреме.

# 618
Пишете ми на лично какви лекарства са ви изписани. Може да ви дам от моите с уговорката като отидете за трансфера да ми купите и върнете

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 18:52 от Atacama

# 619
Аналозите са супер рисковани, питайте лекаря с какво може да замените. На мен са ми отказвали три аналога на медикамент, изобщо имах нечовешки късмет, че го намерих в Бг от друга пациентка. Проверете във Фб групите, предлагат се лекарства, включително и турски. Успех!

# 620
Здравейте, прочетох цялата тема и изкочиха доста въпроси. Ще се радвам, ако някой отдели време да отговори на тях.
Накратко за нас. В началото на нашия път, 2020г, ми направиха вс възможни изследвания и след около 9-10 месеца на своя глава пуснахме разширена спермограма и там излезе резултат 4%. Оттогава параметрите при него само спадат, отдавам го и на психологическо напрежение. След 1 неуспешен опит ИКСИ през март все още не успяват да направт нещо за подобрение на показателите му. Все повече си мисля, че е крайно време да се насочим към Турция. Аз съм на 30 с ниско АМХ - 1,8, а ММ е на 31. В Токуда ни насочиха към донорски материал, а аз май не съм склонна на тази крачка.

Ето и въпросите ми, номерирам ги за по-лесно.

1. Долкото разбирам в големире болници има  нещо като цена на пакет. Какво влиза в тази цена? В нея влизат ли първоначалните изследвания?

2.  Разбирам, че за мъжки фактор най-често се препоръчва проф Башар. Може ли координати за връзка с него? В коя болница е той?

3. За Мемориал чета лоши коментари отностно комуникацията с тях, коя др болница бихте препоръчали?

4. Двойките, които са правили микро тесе - бихте ли споделили цената му

5. Търсим и добър андролог в Турция

6. И един странен въпрос - ако партньори ми е имал горе долу сносна спермограма мин лято възможно ли е да третират само него, дотолкова, че да се направи  ИКСИ тук? Последните 2г е пил различни добавки с различен успех. Чудя се, ако просто се допитаме до добър андролог там и изпише читаво лечение дали няма да е достатъчно? Струва ми се невъзможно да бъда отсъствам от работа толкова време и да не ме уволнят. А ако кажа за какво ме няма мисля, че пак ще ме уволнят Sad

# 621
Lina, ще отговоря на въпросите, за кото имам информация. Аз съм в Мемориал, но съм била на консултация и при д-р Тургут. И от двете места съм с добри впечатления.
1. Пакетна цена - не включва предварителни изследвания . Включват се прегледи и изследвания по време на стимулация, пункцията, оплождане, първи трансфер (на някои места се доплаща). Лекарствата за стимулация са отделно, но са много по-евтини от БГ.
2. Д-р Башар има кабинет в същата сграда като д-р Тургут. Може да запишете час чрез координаторката на д-р Тургут - Хафизе.
3. Аз съм в Мемориал. По време на стимулация не съм имала проблем с комуникацията, но извън това отговарят бавно. Въпреки това, аз си оставам в Мемориал засега. Доволна съм от докторите.
6. Не те съветвам на такъв вариант. В Турция са светлинни години напред, да не говорим за ембриологията. Не е въпросът само в подобрява на качеството, всеки етап е от значение и според мен ще си спестиш много проблеми, ако направите всичко в Турция.
Пожелавам ти успех от сърце ❤️

# 622
Проследяващият ме АГ не е инвитро специалист. Имам нозначен протокол до 10 г.с.от Мемориал, проследяващ аг няма как да ви променя, сменя,ири взима отношение по въпросът за назначения протокол с лекарства. Можеха поне да ми кажат да си увелича дозата на прогестерона примерно( както явно са го направили при предишната потребителка). Но при мен и нова не направиха. Просто сте имала късмет да не прокървите. Мисля че докато продължава протокола с лекарствата,но поне от човешка гледна точка биха могли да ми съдействат.

Жена мо прокърви в осма седмица мисля беше. Към 18 часа им звъняхме на пожар, вдигнаха, консултираха ни с лекар, обсъдихме какви са възможните причини. Проблемът беше, че проследяващият лекар силно препоръча аспирин за разреждане на кръвта превантивно. От Мемориал не можаха да разберат логиката. Жена ми спря аспирина и не прокърви повече. Въпреки че ни съдействаха, ни напомниха, че това са задължения на проследяващия лекар. След това питахме и за спиране на едно от лекаратвата. Искахме да го удължим до 12-та седмица по предписание на следящия. Отново ни съдействаха за коментар от лекар и потвърдиха, че можем да го продължим до 12-та седмица. Коментар от мен - реално, те не са длъжни да съдействат след процедура. Има изписан план за действие, трябва да се следва. Ако някой има съмнения, трябва да се довери или на проследяващия или на тях. Това е личен избор. При проблем е по-логично да се търси съдействие от следящия бременността. Не на последно място, има вариант за проследяване в Мемориал, но излиза скъпо удоволствие.

П.С: Трябва да сте настоятелни и вие да сте активните в комуникацията. Те очевидно са претоварени. На нас да не ни отговорят на въпрос не се е случвало. Задавали сме въпроси по няколко пъти, звъняли сме упорито, но отговори сме получавали.

# 623
Освен един Естрофем друго няма тук. Като не споделяш, за какво говориш, как да сме ти полезни?
Как аналози? Спазваш всичко, пиеш всичко и боцкаш всичко, каквото турците кажат.
Това е ясно, но все пак няма как да пия или поставям, нещо което нямам Wink От друга страна някои от медикаментите ги има и тук, активната съставка е една и съща, дори и мг.

# 624
Здравейте, прочетох цялата тема и изкочиха доста въпроси. Ще се радвам, ако някой отдели време да отговори на тях.
Накратко за нас. В началото на нашия път, 2020г, ми направиха вс възможни изследвания и след около 9-10 месеца на своя глава пуснахме разширена спермограма и там излезе резултат 4%. Оттогава параметрите при него само спадат, отдавам го и на психологическо напрежение. След 1 неуспешен опит ИКСИ през март все още не успяват да направт нещо за подобрение на показателите му. Все повече си мисля, че е крайно време да се насочим към Турция. Аз съм на 30 с ниско АМХ - 1,8, а ММ е на 31. В Токуда ни насочиха към донорски материал, а аз май не съм склонна на тази крачка.

Ето и въпросите ми, номерирам ги за по-лесно.

1. Долкото разбирам в големире болници има  нещо като цена на пакет. Какво влиза в тази цена? В нея влизат ли първоначалните изследвания?

2.  Разбирам, че за мъжки фактор най-често се препоръчва проф Башар. Може ли координати за връзка с него? В коя болница е той?

3. За Мемориал чета лоши коментари отностно комуникацията с тях, коя др болница бихте препоръчали?

4. Двойките, които са правили микро тесе - бихте ли споделили цената му

5. Търсим и добър андролог в Турция

6. И един странен въпрос - ако партньори ми е имал горе долу сносна спермограма мин лято възможно ли е да третират само него, дотолкова, че да се направи  ИКСИ тук? Последните 2г е пил различни добавки с различен успех. Чудя се, ако просто се допитаме до добър андролог там и изпише читаво лечение дали няма да е достатъчно? Струва ми се невъзможно да бъда отсъствам от работа толкова време и да не ме уволнят. А ако кажа за какво ме няма мисля, че пак ще ме уволнят Sad

Здравейте.

1. Цената при д-р Тургут е 2500 евро, като това е цена при замразен трансфер. Първоначалните изследвания не са включени.

2. Проф. Башар е в частен кабинет. За връзка с него се свържете с координатора Хафизе Солмазова

5. Проф. Башар е уролог-андролог.

Стискам палци 😊😊😊

# 625
Здравейте! Тези от вас, които ползват Лутинус, случвало ли ви се някой път да не поставите таблетката достатъчно навътре и тя да изтече по-рано от обичайното? Днес имах такъв казус със сутрешния прием и се притеснявам дали се е усвоил адекватно прогестерона...Слагам и по 1 инжекция  Прогестан декс около 18 ч, но все пак се притесних...

# 626
Здравейте! Тези от вас, които ползват Лутинус, случвало ли ви се някой път да не поставите таблетката достатъчно навътре и тя да изтече по-рано от обичайното? Днес имах такъв казус със сутрешния прием и се притеснявам дали се е усвоил адекватно прогестерона...Слагам и по 1 инжекция  Прогестан декс около 18 ч, но все пак се притесних...

Имам същите притеснения. Днес лутинуса изтече повече от обикновенното, но го отдавам на по-дългата разходка. На 12ч ли го слагате?

# 627
Да, на 12 часа го слагам. Сутрешният обикновено ми изтича към 16 ч, а вечерния - на сутринта, след като стана от леглото и преди да сложа новата доза. Но днес сутринта не успях да го поставя достатъчно навътре и излезе към 13 ч, като беше и с по-суха (не така добре разтворена) консистенция. Вечерната доза сега я поставих по-рано, за да компенсирам в някаква степен...

Имам същите притеснения. Днес лутинуса изтече повече от обикновенното, но го отдавам на по-дългата разходка. На 12ч ли го слагате?

# 628
Лутинуса го слагах винаги с оназ джаджа😄 и нямах проблем с поставянето. Не се шашкайте за нищо. Важно е да е там поне  20 мин. И при мен е изтичал понякога по-рано или пък по-малко и т.н.

# 629
Момичета
Предстои ми  хистероскопия в мемориал
Да споделите как протича
След колко време може да се прави ЗЕТ
Какви лекарства се използват

Общи условия

Активация на акаунт