АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 333
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Аз минавам да се отчета след ЖК. Бебка (официално е тя, въпреки че се кри и завъртя дупе 😀) е 355 грама и си отговаря точно на 20+4 😻 и на двете ни всички показатели са супер 😍 попитах АГ защо не я усещам все още, каза, че е заради предната плацента, успокои ме, че е нормално и че до седмица, десетина дни ще усещам докосвания. Аз всеки път след преглед съм много щастлива. Днес седях над час на една пейка, пече ме слънцето, слушах музика, гледах дръвчетата и си мислех, че съм щастливка 🌸

# 421
  • Пловдив
Едвам ви изчетох 😄💜
Честита рожденичката!Здраве и сбъднати мечти! 🌹🥂 (с известно закъснение 😇)
Пак готини коремчета видях 🥰 пу-пу
Бяхме в Истанбул за два дни.Никъде по магазини не сме ходили.Дано повече не отидем там.Не е за мен тая лудница.А пък съм живяла винаги в Пловдив, а не в колиба на някой балкан и да не съм виждала хора и коли .. 😄🤦‍♀️
Почти 90° баири  и отгоре светофар за разкош 🥴
Чакам си ФМ на 7.04 и се надявам да няма пречки да влезе и ММ

# 422
Момичета, тези витамини и ТСХ-то, АГ-то ли ви ги назначава за изследване?  На мен не са ми са изследвани от началото на бременността, само преди това и то от ендокринолог.
М.Angelovaаа и аз след преглед така се чувствам, а преди преглед се вълнувам все едно ще ходя на среща и нетърпеливо гледам часовника, дали вече не е време да тръгвам. Аз също съм с предна плацента и усещам моята бебка, която беше 300гр. минала седмица 20+2, но я усещам от скоро, може би точно от миналата седмица и то доста рядко-късно вечер и рано сутрин.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 17:31 от NI_CI

# 423
Витамини си пускам по собствено усмотрение, рядко лекарите ги назначават. ТСХ и Фт4 са от изключителна важност за мозъка на бебето, тсх не трябва да минава 2 и не е лошо да се следи.

# 424
Май ще посетя еднокринолога ми…естествено, че ще намеря за какво пак да се притесня. 🧐

# 425
  • Велико Търново
Ти отиди за свое успокоение, но без да се притесняваш предварително. Ако преди не си имала проблеми с щитовидната жлеза, не мисля че трябва да се притесняваш. Ходи се всеки месец на изследвания ако има някакво заболяване, отклонения и т.н.т., аз съм с Хашимото и ТСХ ми варира, та за това и го следим, за да коригираме дозата ако има нужда.

Май ще посетя еднокринолога ми…естествено, че ще намеря за какво пак да се притесня. 🧐

# 426
Енсокринолога ми следи ТСХ и ф4,на 20 дни че при мен е случая невъзможен. Писала съм вече перфектно ТСХ,но ф4 в норма но към долна граница. АГ по каса нищо не пуска🤷‍♀️За него всичко ми е перфетно. АГ на частно ми каза че е хубаво да ги пусна витамин В12 и Д. Но ще изчакам към 18 да пусна всичко ма веднъж. Иначе преди да забременея приемах В12 метилирана форма на Натурал Факторс,аз нямам мутации и принципно и обикновен ми върши работа.Сега според резултатите частното АГ ми каза какви да купя,течни форми са и двата витамина и да се свържа с нея да ми напише схемата☺

# 427
Момичета , някоя от вас беше споделила , че ел. Помпа за кърма на Авент е намалена , може ли да споделите в кой сайт беше .. не откривам коментара 🙏🏻😇

# 428
В Хиполенд е намалена:
https://www.hippoland.net/philips-avent-scf395-11-elektricheska- … tion-00a-0565-001

Най-ниската цена е в ремедиум, но в момента няма наличност..а пък уж я има на определени адреси.
https://remedium.bg/avent-pompa-natural-premium-za-gardi-elektronna-058575/p

# 429
Пак е адски ниско. С каква концентрация е вит Б в спрея?

Ниско е, да... ще го вдигна с редовен прием вече, че и повече ще пръскам.
1200мкг на доза уж

# 430
  • Пловдив
Момичета, един смотан въпрос 😅 Излезна ми някакъв сайт kidos.bg и цъкнах да разгледам.Кош за новородено никога не съм харесвала, не знам защо.Когато бебето е най-малко, коша ужасно голям.Може ли бебе да изкара без  такъв кош?Днес видях бебенце с кошчето за кола, така не може ли?Трябва да е легнало на равно ли?

# 431
Момичета, един смотан въпрос 😅 Излезна ми някакъв сайт kidos.bg и цъкнах да разгледам.Кош за новородено никога не съм харесвала, не знам защо.Когато бебето е най-малко, коша ужасно голям.Може ли бебе да изкара без  такъв кош?Днес видях бебенце с кошчето за кола, така не може ли?Трябва да е легнало на равно ли?

Попринцип в такъв кош за кола не трябва да стоят много, тъй като са доста свити. На различните марки им е различна препоръката, но мисля, че средно беше около час и малко макс.
Другото - никак няма да ти е удобно да смениш памперс примерно в този кош.

# 432
  • София
Не може да се вози в кола без това столче.

# 433
  • Пловдив
Да, тези подробности с памперси и лежане не ги знаех.За колата, да, за него се сетих.Еми, ще гледам някаква с кош за новородено, какво да правя.. 😝 Мерси!

# 434
И аз съм харесала количка 3в1. Коша за новородени за мен е задължително. Не виждам как ще връзвам бебе 3кг с колани. И все си мисля, че ще изпаднат. Освен това, колкото и да има легнало положение, никога не е на 100%, както в коша за новородено. Коша за кола, четох че не повече от 2 часа може да стои в него.

Общи условия

Активация на акаунт