Нашите кухни - тема 90

• 50 660
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, търсите ли симетрия между горен и долен ред шкафове?
Чудя се кой от двата варианта да избера, защото ми се искаше абсорбатора да бъде на 70 см.  И още за нещо се двоумя, шкафа над хладилника дали да бъде с неговата дълбочина. Извинявам се, за нескопосаната скица и че не успях да я пусна в скрит текст.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 12:37 от emy_emy

# 421
  • София
Аз лично не държа, зависи защо се получава разминаването, кое като пространство и функции ще ти е по удобно.

# 422
Момичета, търсите ли симетрия между горен и долен ред шкафове?
Чудя се кой от двата варианта да избера, защото ми се искаше абсорбатора да бъде на 70 см.  И още за нещо се двоумя, шкафа над хладилника дали да бъде с неговата дълбочина. Извинявам се, за нескопосаната скица и че не успях да я пусна в скрит текст.
Скрит текст:

Аз търся, иначе ще ми вади очите. Планираме нова кухня на есен и от сега съм почнала да чета и чертая, ама си е задължително за мен да няма разминаващи се фуги. Най - вероятно всичките ми шкафове ще са на 80см., а на острова, където ще е мивката и съдомиялната на 60см.

# 423
И аз мислех, че ще ме дразни, защото при нас долната част е П-образна и единствено, което сме съобразили с горните беше абсорбатора. С голяма миялна сме и ако трябваше да правим същия размер шкафове горе щяха да са с мега грозни огромни крила Simple Smile (уви, нямахме право на избор много-много кое къде да е, редихме нещата около "запазените места" на мивката, миялната и абсорбатора)
Когато съм в кухнята виждам само горните, когато съм в хола пак виждам само горните, защото "свободната" страна на П-то гледа към хола.
Скрит текст:
От този ъгъл изглежда много зле но реално никога не гледам от него, тъй че изобщо не му се впечатлявам Simple Smile
За шкафа над хладилника - в квартирата имахме малък, еденичен, за вграждане и шкафа беше същата дълбочина. Много работа вършеше, но всичко, което е на дъното просто се забравя завинаги Grinning Сега не беше опция Simple Smile

# 424
Така съм окей, да. Щом не го виждам, значи няма проблем.
Скрит текст:
Щом не помня, значи не се е случило. (стара женска поговорка.)

# 425
Аз търся винаги симетрия. Вторият вариант!

# 426
И аз няма да преживея да ми се разминават.

# 427
  • при него
При мен и трите реда се разминават и не ме дразни. По причини функционалност, трябваше да са така. Харесва ми.
https://linksharing.samsungcloud.com/nXxhXACg0Oor

# 428
Ама тази твоята кухня го позволява. Нейната е класически модел.

Твоята кухня от къде е? Много е хубава!

# 429
  • при него
Ами_нка, благодаря ти!
Ние много гледахме и четохме, включително и от тук много полезни неща съм видяла. Бяхме гледали толкова много снимки, че свят ми се виеше. Но, като я видях моята, си я познах. Слагам снимка на модела. Сами си намерихме плотовете, бяхме се ориентирали към Егер, но по съвет на проектанта, купихме от Кайндл. Той ни проектира и изработи, но ние знаехме много конкретно какво искахме. Мъжа ми е инженер, той я черта тази кухня сигурно 6 пъти (драматично беше) защото и промени правихме. Аз избрах цветовете, мъжа ми функционалността.
Ето го модела:
https://linksharing.samsungcloud.com/etKJyEyrf6LV

# 430
Ами_нка, благодаря ти!
Ние много гледахме и четохме, включително и от тук много полезни неща съм видяла. Бяхме гледали толкова много снимки, че свят ми се виеше. Но, като я видях моята, си я познах. Слагам снимка на модела. Сами си намерихме плотовете, бяхме се ориентирали към Егер, но по съвет на проектанта, купихме от Кайндл. Той ни проектира и изработи, но ние знаехме много конкретно какво искахме. Мъжа ми е инженер, той я черта тази кухня сигурно 6 пъти (драматично беше) защото и промени правихме. Аз избрах цветовете, мъжа ми функционалността.
Ето го модела:
https://linksharing.samsungcloud.com/etKJyEyrf6LV
Много хубаво е станало! Браво на мъжа Ви

# 431
Аз съм поръчала сега на бланко смесител с изтегляща се част, както и гранитна мивка.
Преди това имах аналогични на Фат и бях супер доволна, просто тези на бланко намерих на аналогична цена в немски сайт и реших да ги тествам тях сега.

Amelie, и аз поръчах смесител на Блнко от немски сайт - дойде без проблеми. Обаче ме е страх мивката от там да я взема - да не се счупи, а като платя застраховка и достака, цената излиза малко по-евтина оттук на мивката. Със смесителя не беше така. Може ли все пак да те питам кой е сайта? Аз ползвах baumarkteu.de   

Иначе чух много хубави неща за Блако - Силгранит. И дано да е така, че визмам бяла. Уж не се драскали и оцветявали. Надявам се. До сега бях с Бланко метална с оцедник - 15 г. се държи много добре. Но вече сменям концепцията - не мисля, че метална ще ми отива и се спрях на бяла.

От същия поръчах и аз. Дойде с ДХЛ, доста добре опакована. Мисля, че не бях платила застраховка, но беше преди близо година и не помня вече. Бяла взех и аз.

Ползвахте ли я вече? Как се държи?

# 432
Аз съм поръчала сега на бланко смесител с изтегляща се част, както и гранитна мивка.
Преди това имах аналогични на Фат и бях супер доволна, просто тези на бланко намерих на аналогична цена в немски сайт и реших да ги тествам тях сега.

Amelie, и аз поръчах смесител на Блнко от немски сайт - дойде без проблеми. Обаче ме е страх мивката от там да я взема - да не се счупи, а като платя застраховка и достака, цената излиза малко по-евтина оттук на мивката. Със смесителя не беше така. Може ли все пак да те питам кой е сайта? Аз ползвах baumarkteu.de   

Иначе чух много хубави неща за Блако - Силгранит. И дано да е така, че визмам бяла. Уж не се драскали и оцветявали. Надявам се. До сега бях с Бланко метална с оцедник - 15 г. се държи много добре. Но вече сменям концепцията - не мисля, че метална ще ми отива и се спрях на бяла.

От същия поръчах и аз. Дойде с ДХЛ, доста добре опакована. Мисля, че не бях платила застраховка, но беше преди близо година и не помня вече. Бяла взех и аз.
Ползвахте ли я вече? Как се държи?

Още не сме,  стои си в един кашон и чака монтажа.

# 433
Май ще поръчам и мивката, навихте ме. Сега, с доставката (доставят с GLS - Interlogistica) излиза с над 100 лв. по-евтина, при положение, че в Бланко БГ в момента тези са на промоция! А в Герака - още около 100 лв. отгоре. Защо да им ги давам тук... Така и не мога да разбера, защо при нашия стандарт, винаги почти всичко е по-скъпо тук...

# 434
При мен мивка+смесител се вързаха точно с 50% по-евтино, а дори не са били на промоция в немския сайт.

Общи условия

Активация на акаунт