Нашите кухни - тема 90

• 49 692
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Така ми харесва повече и ми изглежда доста практично. Само бих помислила още малко върху оформлението на острова. Ако тази преграда ще стои там, то по-добре е върху нея да има един малък плот, на който да могат да се поставят чиниите при сервиране и отсервиране.

В предишната кухня имах такъв барплот и беше много удобно - от едната страна само подавам чиниите, а от другата домашните си ги взимат. После обратното - те ми ги подават, а аз веднага ги слагам в миялната.

Двата работни плота един срещу друг също са много удобни за работа, както и мивката срещу котлоните. Само се завърташ и си на другото място. Такава конфигурация ползвах вкъщи над 15 г. без да ми омръзне.

# 691
Освен и един г-образен вариант да има - да ги обсъдим всичките. Ако е така, аз бих сложила котлоните на острова и един висящ абсорбатор.
Помислих си го от самото начало, но с вентилацията става сложно, че височината е само 2,50 м, а и ще се вижда от хола този аспиратор+ гоним по-бюджетно изпълнение, иначе можеше и с лифт-аспиратор.

Ето и на Г, но не ми хареса. По-просторно е, но нещо не е моето. Фурната е вече срещу хола, ако се разменят с хладилника, сякаш не ми се вижда удачно.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 17:23 от drago_2008

# 692
Ами може да не я правиш до горе, в икеа съм виждала едни изпълнения на фурна, която е в по висок шкаф но не до височината на кухнята(за съжаление не съм го снимала). Ще облекчи малко тая “стена” .
или просто двата високи шкафа - хладилник и колона да са едно до друго, а откъм трапезарията да е открито? или пък разделено визуално с някаква декоративна "решетка" . напр. https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg0xSyVUt815V6p … VxgXUMg=w640-h640 като за нея стрелям на посоки, защото не знам какъв ще е стила на цялото помещение..

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 17:47 от second

# 693
  • Варна
Според мен е най-просторно и свежо с острова.

# 694
Много ми харесва с острова! Не виждам недостатъци, щом реализацията е възможна. Подкрепям за преградата и малкия висок плот.
Ето примерни идеи:
Г-образният вариант не е лош, но не ми харесва толкова; просто островът някак обособява кухнята от останалото помещение. При едни познати е така с успореден на останалите шкафове частичен остров (долепен до стена) и висока част без столчета. При тях е масивен до пода, защото общо с долната част е сигурно 60-70 см широк, но според мен може и нещо по-леко да се измисли като примерите по-горе.

# 695
Аз пък този вариант с издигнатата част на острова го свързвам с приобщена тераса на панелка, където не може да се махне стената и всички го удряха на бар-плотове.
Ако ще е остров, открит ми изглежда по-добре - има си и ниски столове, пасващи на стандартна височина на плот, в случай че се слагат такива.

# 696
Драго, да си кажа мнението за втория проект с острова. Направи ми впечатление, а и от третия вариант си го затвърдих, че гледаш винаги да сложиш 2 колони. То, вярно едното е хладилник, но не се ограничаваш само с него. Simple Smile По проекта с острова единствената ми забележка (от моя гледна точка) е колоната с фурната. Фурната бих я сложила под котлоните и после бих помислила с какво и как да преобразувам сегашната колона.
По третия проект- по- изчистен ми е спрямо първия варинат, повече ми харесва, но точно тук пак бих сложила фурната под котлоните, за да се обособят две идентични колони, а не едната да е разпокъсана от фурната.
Да обобщя- ако искаш да имаш някаква преграда между кухня и хол- втори вариант с моите забележки. Ако все пак държиш на 2 колони- трети вариант, пак с моята корекция на фурната.
Близо си до крайната цел. Simple Smile

Едит. Сега пак се върнах на 3 варинат. Ако преместиш хладилника на мястото на колоната в дясно, но така, че да не излиза от периметъра на правоъгълника, който се образува от размерите на стаята може да стане и още по- добре.

# 697
  • София
Вариантът с острова ми се вижда и по-функционален, и по-красив (за мен, де), а и така няма да има никакви дразнещи гледки откъм хола.

# 698
  • при него
Драго, на мен г-образното ми се струва най-удобно и функционално и приятно за окото.
Иначе..не е ли тясно за остров.. ?

# 699
Драго, на мен г-образното ми се струва най-удобно и функционално и приятно за окото.
Пътеката е 1 метър за минаване, разстоянието от едните шкафове до другите около 110 см.

# 700
  • София
Скрит текст:
Пътеката е 1 метър за минаване, разстоянието от едните шкафове до другите около 110 см.

При мен разстоянието между двата плота беше 110 см и двама души съвсем спокойно се разминавахме в кухнята. Достатъчно е и за да се навеждаш и отваряш шкафовете и чекмеджетата.

# 701
И от мен глас за варианта с полуостров, със забележката, че бих сложила фурната под котлоните и бих махнала въобще тази колона. Не съм фен на колонните шкафове аз, не ги намирам нито за удобни и практични, нито пък за красиви, просто тежат... Ще отвори още повече пространството без колоните (е само тази за хладилник де, няма как).
П-образната е наистина много сбита и някак тясна, много колони и много тежест дават, а Г-образната ... не е лоша, но понеже е в ниша сякаш и тя не ме грабва.

# 702
Благодаря много на всички!

# 703
Идвам отново за съвет и още мнения... та става въпрос за цветови избор на хладилник - черен или бял.
Кухнята е  Г-образна бяла и обичаен дървен плот и гръб, като ще има налични черни дръжки, фурна, котлони, мивка и контакти.
Хладилника се пада, като завършек на кухнята и после си следва стена, маса и т.н.
Чисто естетически и да не драни окото, кое ще е добър вариант за такъв голям уред

# 704
Бял хладилник за мен стои евтино, не говоря за дизайнарските серии, а и да не се бие с бялата кухня, че бялото си е с нюансите. Често на белите хладилници им ожълтяват дръжките и пластмасите по вратите след време.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 16:16 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт