Нашите кухни - тема 90

• 50 143
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Нашето разположение е същото с мивката и шкафа в ъгъла. Ние решихме проблема с такъв механизъм и изобщо не сме натъпкали вътре неща, които не се ползват Simple Smile https://salex.bg/m-m-za-slyap-agal-lyav-s-palno-izteg-smart-corner-21928/
Издърпва се цялата вратичка напред и на гостите им е супер забавно Grinning после отива встрани и отвътре се подава "глухия рафт". Губим малко място в механизъм, но вътре държим тенджери, тигани, йена тави и т.н. и реално го ползваме непрекъснато. По-използваните в предната част, по-рядко - вътрешната. Но има лесен достъп. Според мен се губи по-малко, от колкото с въртящ или бъбрековиден механизъм.
В квартирата имахме такъв без механизъм ииии да, там във вътрешната страна бяха неща, за които не се сещахме даже :/

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 07:20 от Inferiya

# 676
Честно казано, дори не знам за какво ще се ползват двата шкафа в ъглите горе,Чаши за ежедневна употреба?
 Не ме притеснява, че фурната е на другата страна, защото до нея има плот така или иначе, не е нужно да се слага тавата върху котлоните.- Алелуя. И друг път съм се опитва да казвам, че не е нужен четворка плот, за да служи за потложка на тавата. Много от хората споменават, че ще го ползват за това.- Лирично отклонение

...глух шкаф под мивката е. Не е най-практичното нещо на света, но чекмеджетата под котлоните са задължителни Simple Smile. - Имах такива два броя в старото жилище. Майсторът се опитваше да ми сложи механизми на вратичкита, механизми за издърпване и т.н. Избрах простотата и никога не съжалих- в единия прибирах тавите, тенджеретата, тиганите, формите за мъфини, торти и т.н. в другия миксери, тостери и други ел. джаджи.

Холът всъщност се намира от врата вляво (като се гледа тя насреща). Визуално колоната на хладилника ще спира погледа към кухнята.- Разчупи малко тази колона. Обогати я с рафтчета и някакви декорации.Ще се олекоти обликът ѝ

...мислих го и това, но при врати 60 см остава по-малко място за полица над мивката. Ще помисля дали да отпадне тя.- Нея как си я представяш? Каква ѝ е целта? Определено от проекта не успях да разбера какво. Полиците по принцип са по- дълги и някак завършващи даден проект, а при теб все едно е забравена да се изтрие до край от някой преден проект. Помисли я пак.
Благодаря още веднъж и продължавам да мисля!- Тук сме, ще мислим заедно!  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 07:22 от mariat

# 677
Драго, на мен ми харесва П образна кухня. Единствено ми се разкъсва плот и фурна. Виждам размерите. Има ли още 20 см да се сложи фурната до плота или след колоната там ще има свободностоящ хладилник?
"Рафтът" над мивката ми седи малко като залепен. Вероятно бих опитала да го направя по дължината на плота, въпреки че не харесвам открити плоскости 🙂

Zvanche,  реално има място (хладилникът е в колона вграден до фурната). Ако фурната се премести ще се вижда от хола, което не ми се иска сякаш.

mariat, благодаря! И на мен не ми харесва, затова писах, че може да изчезне (това е най-лесно).

Inferiya, там ще стои кофа за боклук, изтеглящ механизъм тип бъбрек (защото е доста по-евтин) ще има под фурната ако този проект остане. Иначе, да, Вашият е много практичен!

Благодаря!

# 678
Не ми харесва проекта.
Твърде претрупано в страни, твърде голо фронтално.
Не ми изглежда практично мястото на фурната сбито до плота, представям си как се блъскам всеки път в него докато отварям да погледна- според мен и от двете страни на фурната трябва да имаш свободно място за движение.
Предполагам че ако имах такова разположение - бих намалила шкафа под двойката котлони на 60, за да сложа фурната в още едно 60 до тях. И без това ми изглежда несъразмерно 30 см плотче на 80 см шкаф отдолу.
За мен “глухия” плот е неизползваем- фурната бачка, а аз се вра там да издърпвам машина за кафе?? А и опита ми показва че ако имаш уред който трябва да местиш напред назад, в един момент просто спираш да го ползваш лека полека ..

# 679
За местещите уреди, ако не са мега тежки и вибриращи, както е примерно KitchenAid-a, могат да се сложат на поставка с колелца и издърпването става песен Simple Smile Единствено неприятно е, че там, където ще стои след като я издърпаш, не трябва да има нищо. Т.е. губиш двойно място за кафемашина, когато я ползваш.

# 680
Всъщност каква е идеята зад това шкафовете да са на две колони отстрани вместо централно горе? Както е сега ще е доста тъмно и непрактично, и в шкаф да бръкнеш ще е сумрак. Ако шкафовете са горе ще имаш и повече плот, което е съществено за употребата на една кухня въобще. Това всички уреди да са ти на чомпе настрани, или да теглиш-дърпаш и да дереш плота не виждам защо се предпочита пред това просто уредите да седят пред теб на допълнителния плот който ще се освободи с едни окачени шкафове. На рафта винаги може да си качнеш едни зелени китки, ама при такава кухня няма да се получи особено разкрасяване.

# 681
second, така разположена фурна ползвах до скоро и няма никакъв проблем за работа с нея. Страшно е удобно.

Между другото, фурна и котлони не ми харесват едно до друго при възможност да са разделени.

Определено има проблем с визията на проекта и ми е ясно, но имам нова идея, която ми потвърдиха, че няма проблем да се осъществи и ще пусна новия проект след малко. Иначе за функционалност ме устройваше...

Благодаря отново на всички!

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 17:28 от bubanka

# 682
Най-много ме притеснява липсата на удобен работен плот между котлоните и мивката. Поне при мен това е най-ползваното място при готвене.

Но пък нареждането на всичко по "перфектния" начин е сложно: сушилникът да е до мивката, удобно място за кафе машина до мивката, удобен работен плот между мивката и котлоните, подходящо спрямо особеностите на мястото разположение на аспиратора, мивката и хладилника... Все се налага човек с нещо да направи компромис.

Аз лично не бих се лишила от шкафовете над централната част. Ако идеята е за повече въздух, може би бих сложила открит аспиратор над котлоните (ако е възможно - не става ясно къде е коминът от проекта).

Старата кухня е супер!

# 683
  • София
Drago, много ми харесва предната ти кухня - сегашната явно ще смени тотално стила, или?
А в бъдещата - правилно ли разчитам по чертежа, че размерите на нишата са 285 х 180 см х стена с неизвестен размер, от която са заети пак 180 см?
По сегашния проект (ако го разчитам правилно), ако под фурната са чекмеджета, а вляво от миялната - също, остават едни 60 см в ъгъла, в които пространството става неизползваемо. В другия ъгъл до глухия шкаф ще има достъп, ама в този, с чекмеджета до чекмеджета, не виждам как.
Ако на стената с неизвестния размер има достатъчно място, няма ли да е по-функционално и красиво, ако всички шкафове-колони са на нея, а на другите са си долни шкафове с частични горни?

# 684
  • София
Драго, единствено бих предпочела лявата стена да е с горни и долни шкафиве, а не с плътни и над мивката ми е адски пусто, ако няма шкафиве, поне рафтове някакви?
Фурната някка бих я приближила до котлоните, под/до... Така не знам с аспиратора как ще се разберат...

# 685
Аз не ползвам аспиратор, когато работи фурната.
Драго, много ти е хубава старата кухня. На снимките изглежда по- голяма, отколкото на новия проект.

# 686
Ама на старата кухня се вижда прозорец, а на този чертеж е стена с рафт??

# 687
Ама на старата кухня се вижда прозорец, а на този чертеж е стена с рафт??
сигурно е в друго жилище, какво странно има.
чакам с нетърпение да видя навият проект, защото и аз съм в дилема за една кухня , за която няма таковя място каквото ми се иска.

# 688
Друго жилище е. Сложих я само заради фурната с плота в съседство и скритата ниша до мивката, която има чудесна функция.

MayBach, глухите шкафове в двата края имат достъп от едната страна под мивката, а от другата страна през шкафа-колона с фурната (вратата под нея).
Да, едната стена е 185 см× 300 см ×нататък е мястото за трапезната маса.

Разчертах и този вариант

# 689
Освен и един г-образен вариант да има - да ги обсъдим всичките. Ако е така, аз бих сложила котлоните на острова и един висящ абсорбатор.

Общи условия

Активация на акаунт