Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 375
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
  • Сред мелниците
За кухня bodbyn екрю с икейския  плот имитация на черен мрамор, за гръб  бели метро плочки как ще стоят?
Не мога да си го представя. Някой правил ли е тази комбинация?

А и един тъп въпрос: плочките се лепят за гръб СЛЕД монтажа, нали? Как се предпазва кухнята и особено индукционните котлони.  И как се затваря фугата с плота.

# 196
...

А и един тъп въпрос: плочките се лепят за гръб СЛЕД монтажа, нали? Как се предпазва кухнята и особено индукционните котлони.  И как се затваря фугата с плота.
Нашите плочки ги сложиха преди монтажа на кухнята, защото нямахме доверие на майсторите, че ще пазят после. Размерите взехме много прецизно и всичко се получи точно при монтажа.
За фугата - мъжът ми сложи силикон.

# 197
  • София-Младост
За кухня bodbyn екрю с икейския  плот имитация на черен мрамор, за гръб  бели метро плочки как ще стоят?
Снимката е от ИГ, според мен ще е добре.

# 198
  • In transit
За кухня bodbyn екрю с икейския  плот имитация на черен мрамор, за гръб  бели метро плочки как ще стоят?

А и един тъп въпрос: плочките се лепят за гръб СЛЕД монтажа, нали? Как се предпазва кухнята и особено индукционните котлони.  И как се затваря фугата с плота.
Нашите ги залепихме след монтажа на долните шкафове и плота. Покрихме с картон плота, залепихме добре с тиксо, за да не се цапа. Измерихме и наредихме плочките.
Предварително обаче бяхме избрали плочките да са 15см широки...така като сложихме 4 плочки на височина с 1-2мм фуга и стана 63-64см гърба. Точно колкото искахме да бъде разстоянието между долните и горните шкафове.
Това го казвам като ориентир само. Всеки си решава какви плочки да вземе и какво да е разстоянието между шкафовете и височината на гърба.
След това сложихме горните шкафове.

Но, ако знаете колко високо искате да бъде може да налепите плочките предварително, преди да сглобите кухнята.
Намерих снимки от времето на слагане на плочките, по време на поставянето им:

И след махане на найлоните и картона:

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 16:16 от Mikkey

# 199
Здравейте, някой помни ли колко струваха преди вдигането на цените тези пердета? Все си мисля, че бяха около 20 лв https://www.ikea.com/ro/ro/p/hilja-draperii-2-buc-alb-40430814/

# 200
Всичко вдигнаха, така че да, по-евтини от сега, бяха.

# 201
  • In transit
Драго, мисля, че 29лв бяха, защото им се каня от една година. Сега колко са?

# 202
# 203
Няма начин да са ги остовили на същата цена, след февруарското увеличение.
Та те увеличиха ВСИЧКО, дори евтините стоки от по 2-3 лв...

# 204
  • Пловдив
Преди половин година бяха 27 лв .Не са ги увеличили много .

# 205
От всичко, което следя и съм купувала само шкафа за обувки на Хемнес не е с променена цена. Есента го купувах на 179 и сега си стои на същата цена, може би е старо зареждане, гледам от тогава не се е изчерпвал.
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … a-obuvki/60156121

# 206
Neli, мерси, а лесно ли се гладят. Мисля беше писала, че докарват визията на памук, т.е. на естествена материя?

# 207
  • Пловдив
Да ,много лесно се гладят ,но със слаба/средна на топлина  ютия .Бях се отплеснала,оставяйки ютията на памук /лен  и едното леко го стопих при подгъва  .

# 208
  • пловдив
Здравейте ,моля за инфо за тези щори-затъмняват ли добре и дали се получава добре ,ако ги изрежем по наши размери.
Търся светлоизолиращи ,не държа да са точно тези.

# 209
  • Варна
Здравейте
купих едни неща през центъра тук, казаха, че до 3 дена ще ми се обадят ама засега мълчат.
Имам фактура и лист-поръчка на който няма номер на поръчката или аз не виждам. Работи ли проверката на статуса в сайта им? там пробвах всички възможни 'номера' но не става ...

Общи условия

Активация на акаунт