Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 306
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Ако е тази https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326 , май трябват два матрака, за да се ползва разтегната или един за неразтегната с размери 200х80. Защо да не стане, това е стандартен размер.
да, два трябват. Но се чудя дали ще поеме по-високи от 12 см, което намирам като височина на тия матраци в Икеа

# 421
Ми виж го.
https://youtu.be/40rUYIPAET4
https://youtu.be/Kp3l6iyicVA
То фактически само долния матрак се държи отпред само странично от много нисък борд, така че какъвто и да сложеш, все тая. Иначе страниците и гърба могат да поемат всякаква височина.

# 422
  • Пловдив
Цоп и аз в тази група Simple Smile
Честно казано, винаги съм имала предубеждания за мебелите на Икеа и не съм им обръщала внимание, но преди месец-два се "престраших" да ги разгледам и направо се престрастих Simple Smile Поръчах си кухня, а сега на дневен ред е детска стая и почнах да набелязвам това-онова, но ги нямаше налични нещата. Малко е изнервящо това с наличностите - хем предлагат нещо, хем го няма, пък го дебнеш да го поръчаш... без да знаеш кога и дали ще се появи и дали ако се появи изобщо, ще можеш да го вземеш. Не съм свикнала така - предпочитам да харесам нещо и да го взема веднага, обаче много ми хареса това гардеробче:
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/freestanding-wardrobes/br … rikrilen/40407922
Някой има ли го и имате ли наблюдения дали се появява налично, за да знам дали си струва чакането.
Същите въпроси важат и за това легло тип "сандвич":
https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-8-12/childre … hranenie/89227731
За него не съм сигурна дали го искам, не знам дали ще е удобно, но пък ми допадна идеята да има място за игра в детската и вечер да се отваря второто легло.

И последен въпрос - понеже споменах, че си взехме кухня - 85% от поръчката я доставиха за 2 дни - останалите (чекмеджета и няколко вратички) са в резервация. Вратичките вече са се появили налични и чакам само чекмеджетата. Казаха ми че, трябвало да се съберат всички артикули от резервацията и тогава ще ми ги дадат. Това така ли е? Няма ли вариант да ми ги дадат по-рано според вас?
Мисля да започваме да сглобяваме, пък когато дойдат чекмеджетата ще ги добавим.

# 423
Имам гардероба. Сглобен е заедно с двукрилния от същата серия и съм доволна.

# 424
  • Пловдив
Имам гардероба. Сглобен е заедно с двукрилния от същата серия и съм доволна.

Да и аз мислех да комбинирам трикрилния с двукрилния, но мъжа ми вика направо 2 трикрилно.
С 2 момичета сме, така че винаги има нужда от гардероби Simple Smile

Хм, Ами освен да изчакам 2-3-4 седмици и да видим дали ще има зареждане.. Така и така все още не мога да харесам друг вариант ..

# 425
За тези гардеробчета е имало и други положителни мнения. На мен ми малеят, защото са по-плитки и по-ниски от Пакс. Зависи вече Вие как го чуствате и колко обемни мебели искате да имате.
И аз съм на мнение, че за две деца по-добре два еднакво големи ако имате място. Бих препоръчала и един скрин с 4 чекмеджета за бельо и т.н., че те нямат вътре, не могат и кошници да им се слагат.
Може и Platsa да погледнете, също са доста функционални и с опция за различни конфигурации, но пък няма да са толкова евтини, а и са по-дълбоки май.

# 426
  • Пловдив
За тези гардеробчета е имало и други положителни мнения. На мен ми малеят, защото са по-плитки и по-ниски от Пакс. Зависи вече Вие как го чуствате и колко обемни мебели искате да имате.
И аз съм на мнение, че за две деца по-добре два еднакво големи ако имате място. Бих препоръчала и един скрин с 4 чекмеджета за бельо и т.н., че те нямат вътре, не могат и кошници да им се слагат.
Може и Platsa да погледнете, също са доста функционални и с опция за различни конфигурации, но пък няма да са толкова евтини, а и са по-дълбоки май.

Да, по-мънички са, но пък са и за децата Simple Smile така ще могат да си ги ползват свободно. Вчера щях да питам дали има надстройки за тях, а и дали изобщо могат да се слагат надстойки, но като ми казаха, че не са налични и забравих Simple Smile
Чисто визуално много ми допаднаха, симпатични са ми някак си тези гардеробчета.
Скрин/ове също съм харесала (или скрин+бюро, според мястото).
Сега погледнатх предложените от Вас - Платса - не ги бях видяла, поне в нашата Икеа (Пловдив) май ги няма.

# 427
Нямахме място за два трикрилни, даже ключа за осветлението е монтиран на гардероба, защото точно стигаше до касата на вратата. Дълбочината е 50 см.

# 428

Да, по-мънички са, но пък са и за децата Simple Smile така ще могат да си ги ползват свободно. Вчера щях да питам дали има надстройки за тях, а и дали изобщо могат да се слагат надстойки, но като ми казаха, че не са налични и забравих Simple Smile
Чисто визуално много ми допаднаха, симпатични са ми някак си тези гардеробчета.
Скрин/ове също съм харесала (или скрин+бюро, според мястото).
Сега погледнатх предложените от Вас - Платса - не ги бях видяла, поне в нашата Икеа (Пловдив) май ги няма.
Щом гледате за надстройка Ви съветвам да огледате Platsa. Може с програмата на сайта да си конфигурирате някакво гардеробче, макар че мен не ме остави много да им размествам рафтове и кошници като я пробвах. Имаше шаблонни разпределения, които разбира се може да си промените. Много са удобни и за деца (наподобяват Stuva).

# 429
Мисля, че Драго имаше предвид скрин за бельо, а не скрин под бюро.

# 430
  • Пловдив

Да, да, и аз имам предвид скрин за бельо Simple Smile споменах бюро защото имаме и кака ученичка, така че и бюро трябва да вместя и не знам дали ще може и 2 скрина, но 1 ще има със сигурност Simple Smile

# 431
За сина ми направихме Платса и е много удобно. Всички дрехи са прибрани вътре + чаршафите му, кърпите му, по-големи дрехи за догодина и прочие неща.

Първоначалната идея беше в най-голямата част да има закачалка, тъй като синът ми носи униформа със сако и риза в училища, но летвата не беше налична в продължение на месеци и накрая сложихме още един рафт. Ризите и саката му седят в моя гардероб.

# 432

Да, да, и аз имам предвид скрин за бельо Simple Smile споменах бюро защото имаме и кака ученичка, така че и бюро трябва да вместя и не знам дали ще може и 2 скрина, но 1 ще има със сигурност Simple Smile
Самата Platsa може да направите с чекмеджета долу и ще отпадне нуждата от отделен скрин. Иначе моите деца бяха с по едно крило 60 см/200 см и отгоре надстройка 60 см за дрехите извън сезона  (може и 40 см). Отделно по-висока секция широка 120 см с чекмеджета и врати и всеки си знаеше чекмеджето. Може и така:

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 12:02 от drago_2008

# 433
  • Бургас
Аз комбинирах Платса и Стува. На снимката горе вратата е Платса, а вратите и чекмеджетата с челата са Стува. Не ми се комбинираха добре челата на Платсата - гладки са, а исках с фаска. Също и дълбочината е различна.

# 434
  • Велико Търново
Икейки, имам нужда от помощ Sad
Умишлено не чета тук, защото много неща ще харесам, но сега допирам до вас! Моля ви, ако някоя от вас, скоро ще ходи до Икеа София, да ми купи зкачалки (ще пратя ликове на отзовалата се). Онлайн дава не налични, а в София ги има. Мога да преведа и предварително парите за тях, ако се притеснявате че няма да ги взема Simple Smile имам дрешник вече, а нямам зкачалки Sad Трагедия си е това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт