Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 373
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
Когато бях там показваше налични 62. За това и отидох.

# 46
  • In transit
Добре де, ако се пише в Централата на ИКЕА в Швеция? Ми това е тотално уронване на престижа на марка с традиции и име в цял свят!
Една жена им беше писала (тука от форума), отсвириха я...мисля, че писа и на тези дето отговарят за франчайза. И те я отсвириха.
Много неприятна е комуникацията с тях. Аз вече като имам нещо за рекламация, хич не ходя до магазина във Варна, пиша им мейл, пращам снимка на повредената стока и ми я пращат по спиди. В магазина не знаят къде се намират. Има няколко свестни служители в Икеа като цяло, дано да се задържат, ама се броят на пръстите на едната ми ръка. Късмет е да случиш такъв обаче.

# 47
Отсвириха я шведите???!!

# 48
  • София
Отчайвате ме, сега се сещам, че това с наличността според сайта в магазин го играх миналата година. Чаках една мебел за баня, по същия начин излезе налична в магазина в София и на място нямаше и служителите само вдигаха рамене. Поръчах я онлайн в крайна сметка, та съм забравила.
Моят скромен опит с търговците е, че само КЗП ги кара да се разработят. Преди 4 месеца имах сага с Емаг, в колцентъра им единственото, което слушах беше как ще проверят и ще ми се обадят, това сигурно 20 пъти, никакво връщане на обаждане. Накрая пуснах жалба в КЗП, изпратих им мейл ( пореден с казуса и рег. номер на жалбата) и вече когато звънях в кол центъра тръгвах с жалбата напред. Ами промени се отношението веднага, размърдаха се и ми върнаха парите, но отне 2 месеца разправии.

# 49
Някой ползва ли приставка за чекмедже SUMMERA?

Какви са размерите на квадратните сектори и лесно ли се реже? Искам да я приспособя за шкаф Alex и за още един, който не е от Икеа.

# 50
Някой ползва ли приставка за чекмедже SUMMERA?

Какви са размерите на квадратните сектори и лесно ли се реже? Искам да я приспособя за шкаф Alex и за още един, който не е от Икеа.
Пише, че е изработена от синтетичен каучук, така че с макетен нож вероятно се реже много лесно.
НСЧ, теб съм те признала за много практичен човек по отношение на организацията на дома и често съм взаимствала от твои идеи. Flowers Hibiscus За конкретната приставка - вълнообразните извивки не отнемат ли много от полезната площ за организиране в чекмеджето? Някак ми се струва, че е подходяща само за конкретни размери канцеларски принадлежности и липсва възможността за преразпределяне според нуждите.

# 51
  • Пловдив
А аз не откривам органайзерите за чекмедже от снимката.

# 52
# 53
miraluba, Svira се казваше серията, но май вече не се предлага.
Скрит текст:

За конкретната приставка - вълнообразните извивки не отнемат ли много от полезната площ за организиране в чекмеджето?
Да, за съжаление, но аз нямам много неща и ще се поберат. Сега съм с отделни контейнери, чиито стени са наклонени и пак не могат да се допрат една до друга плътно. Разместват се и не са ми удобни.
Ако имате други предложения за организация на Alex, ще съм много благодарна да споделите!

# 54
  • Пловдив
Тета, човече, благодаря.
Като сглобя скрина ще преценя, кои са най-подходящи.

# 55
Здравейте, момичета Simple Smile
Предстои ни закупуване на осветление за жилището и много отдавна съм си харесала този модел на Икеа: https://www.ikea.bg/rooms/living-room/ceiling-lights/pendant-lam … ta-lampa/10311488
Но притеснението ми е, че няма да осветява достатъчно за хола, иначе като дизайн ми пасва.
Някой от вас има ли тази лампа, какво ви е мнението за осветеността на помещението в което е?

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 02:02 от Amaretto_

# 56
В описанието пише: Поради вградената защита от прегряване, тази лампа може да се използва само с енергийно ефективна крушка, макс. 13 вата.

Една крушка за хол, за мен е немислимо! До сега бяхме с полилей със 7 крушки, скоро го сменихме с нов с 5, но с възможност да са по-мощни от предишните. Зависи колко осветено предпочитате да е, но според моите нужди това е полилей за трапезария и то бих сложила два. Или за спалня. Много е красив и аз го харесвам, но на мен лично никъде не би ми бил достатъчен като светлина.

# 57
Предвид споделените мнения за чакане на кухня и невъзможността да си вземеш сам веднага кухненски шкафове, имам въпрос - това неудобство за клиентите само за кухни ли е?
Харесах си мивка и легло, да знам какво ме чака и дали да ги купя от там.
А има ли ракли в ИКЕА? За легла, за съхранение на завивки (като на Приста например). Нищо подобно не намирам, но може и да не търся правилно

# 58
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Предстои ни закупуване на осветление за жилището и много отдавна съм си харесала този модел на Икеа: https://www.ikea.bg/rooms/living-room/ceiling-lights/pendant-lam … ta-lampa/10311488
Но притеснението ми е, че няма да осветява достатъчно за хола, иначе като дизайн ми пасва.
Някой от вас има ли тази лампа, какво ви е мнението за осветеността на помещението в което е?
Мисля, че тази лампа може да бъде само като акцент над трапезарната маса например, но не и като основен източник на осветление в помещението.

# 59
Не съм съгласна. 13 вата не е никак малко, това отговаря на над 100 вата от волфрам-жичковите крушки.
За един хол е достатъчно 100 вата /по старите крушки/.
В нашия хол, който е  около 25 кв.м , сме с такава лед крушка.
Лед крушка 12 W се равнява на 1055 лумена = 100W от старите крушки.

Нека дамата си огледа крушките в момента в стаите й какви са, и ще се ориентира.

Ето една лед 12 W
https://praktiker.bg/bg/Led-krushki/LED-KRUShKA-E27-12W-1055LM-3 … -VIVALUX/p/477302

И 13 W
https://www.emag.bg/komplekt-2-krushki-led-philips-e27-13w-100w- … 430/pd/DS57ZYMBM/

Общи условия

Активация на акаунт