Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 324
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А светлите? Grinning
Не ми трябва чак сумрак.

# 271
Благодаря за новата тема, дано емоциите в нея са повече положителни и има по-малко разочарование!

Гледам, че темата за Кухня от Икеа е леко позамряла та да питам тук.
Някой има ли икейска кухня с такъв цокъл? Удобно ли е да се работи при положение, че излиза напред? Из интернет чета мнения, че се рита, когато не е на 8/10 см навътре. Понеже ще имаме бюфети в трапезарията от типа на кухненските шкафове и исках всичко да е в еднакъв стил, че е общо помещение се спрях на него. Оказа се, че нямат изложена в София кухня с такъв цокъл да пратя ММ да тества (ние не намерихме и после и консултант така ни каза).

https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/k … n-tsokal/50261306

Виждам, че мивката е изнесена пред цокъла,  котлоните стигат самия ръб на плота, а под тях дълбочината на цокъла е по голяма, не пречи на краката. Така може, иначе не Simple Smile

# 272
Скрит текст:
Благодаря за новата тема, дано емоциите в нея са повече положителни и има по-малко разочарование!

Гледам, че темата за Кухня от Икеа е леко позамряла та да питам тук.
Някой има ли икейска кухня с такъв цокъл? Удобно ли е да се работи при положение, че излиза напред? Из интернет чета мнения, че се рита, когато не е на 8/10 см навътре. Понеже ще имаме бюфети в трапезарията от типа на кухненските шкафове и исках всичко да е в еднакъв стил, че е общо помещение се спрях на него. Оказа се, че нямат изложена в София кухня с такъв цокъл да пратя ММ да тества (ние не намерихме и после и консултант така ни каза).

https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/k … n-tsokal/50261306

Виждам, че мивката е изнесена пред цокъла,  котлоните стигат самия ръб на плота, а под тях дълбочината на цокъла е по голяма, не пречи на краката. Така може, иначе не Simple Smile

Нашата не е с излизащ напред цокъл, но в една къща, която бяхме наели за ваканция, кухнята беше с издаден цокъл и аз си удрях краката при всяко приближаване до него. Предполагам обаче, че е въпрос на навик. Мен по-скоро ме притеснява, че ръбчето би събирало прах.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 22:34 от Не се сърди, човече

# 273
  • София
Те хубаво са пуснали ваучер при закупуване на мебели за баня, само дето от всичко, което ми трябва няма наличности... А предстои кухнята да поръчам и отсега ме е страх кое кога ще дойде.

# 274
Аз ходих скоро, поголовно навсякъде червени етикети за липсващи стоки, от декември не са зареждали.

Близки се върнаха от Германия наскоро,  всичко им е налице там, и онлайн и в магазина.
Не  са и чували за липси там . Защо така не знам.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 22:35 от Не се сърди, човече

# 275
Мая84 и Nedinka, благодаря за мненията. Все пак поръчах декоративния цокъл, понеже на сегашната кухня е монтиран само на 2 см навътре от вратичката и никога не сме го ритали. Гледам и че краката са ми на поне 10 см от него, пък ще видим... Ако не става да се ползва поне лесно се подменя.

# 276
Мая84 и Nedinka, благодаря за мненията. Все пак поръчах декоративния цокъл, понеже на сегашната кухня е монтиран само на 2 см навътре от вратичката и никога не сме го ритали. Гледам и че краката са ми на поне 10 см от него, пък ще видим... Ако не става да се ползва поне лесно се подменя.

Според мен става за ползване. Може би трябва да внимаваш в началото, докато свикнеш. Ние бяхме 10 дни в онази къща и ако бях проявила малко внимание, вероятно щях да свикна.

# 277
Здравейте, някой има ли тази шатра на Икеа - дали е стабилна?

https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/parasols-gazebos/gaz … 0x300-sm/50468854

Не мога да я погледна на живо и се чудя...

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 05:27 от ilenkata

# 278
Здравейте, някой има ли тази шатра на Икеа - дали е стабилна?

https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/parasols-gazebos/gaz … 0x300-sm/50468854

Не мога да я погледна на живо и се чудя...

В нашата Икеа е монтирана от няколко месеца (около 3) навън. Тук ветровете са много силни, с пориви и не е помръднала. Хваната е разбира се за асфалата, но не е огъната и няма никакви признаци на износване от сленцето и дъжда.

# 279
Здравейте,
Някой има ли тази мивка на Икеа,  

https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-sink … edzheta/59903078/                                               Трябва ми точен размер на ширина. Знам, че в сайта има размери, но не ми достигат милиметри да я събера в банята.😔

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 01:37 от suni

# 280
Само в България ли Икея запа̀дна толкова или има проблем и в другите държави? Половината неща не са налични, някои дори напълно изчезнаха от сайта. Голямо разочарование!
Не знам дали сме най - зле, ама онзи ден ходих и направо ми е гадно да гледам.. като в комунизЪма е.

# 281
Ще затварят ли?

# 282
  • София
Ужас, на мен ми предстои ремонт на кухня и мислех да поръчвам шкафове от там. Може би няма да е зле да се мобилизирам, че се плаша от тази липса на артикули...

# 283
  • София-Младост
АМи прави се резервация и ви ги събират, но се проточва във времето. Не е като да отидеш и да си го вземеш веднага, за съжаление.

# 284
А каква е гаранцията че изобщо ще дойде?  Аз така преди 1-2 г купих частично каквото имаше от algot стелажи.. мотаха ме три месеца и после изплюха че я изтеглят и няма да има повече…останалото ги купих онлайн от немската, за да мога да го довърша..

Общи условия

Активация на акаунт