Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 267
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Да, тъкмо сега звънях да ги питам - нямали в Пловдив телефон. И имейла не знаели как им е.... пффф. Как може да няма никаква комуникация между магазините им?! Никога не са ми дали информацията, която съм искала по телефона. Винаги звъненето ми е било напразно. Егати съпорта.... само дремят там сигурно.

п.п. Ако все пак ходиш до магазина , може ли да те помоля нещо на лични? Не става въпрос за покупка.

# 451
  • Пловдив

И последен въпрос - понеже споменах, че си взехме кухня - 85% от поръчката я доставиха за 2 дни - останалите (чекмеджета и няколко вратички) са в резервация. Вратичките вече са се появили налични и чакам само чекмеджетата. Казаха ми че, трябвало да се съберат всички артикули от резервацията и тогава ще ми ги дадат. Това така ли е? Няма ли вариант да ми ги дадат по-рано според вас?
Мисля да започваме да сглобяваме, пък когато дойдат чекмеджетата ще ги добавим.
Можете да си вземете пристигналите. Ние резервацията я взехме на три части. При тези липси се притеснявах.

A на мен защо не ми ги дават наличните неща... не стига, че съм си ги платила, пфуу.. нахалници!

# 452
Аз пък ще ви помоля, когато отворят ресторанта, да споделите  в темата!
В събота сутринта ходихме с ММ в ИКЕА-София. Ресторанта не работи, но както писаха по-назад - в бистрото срещу касите се предлага всичко, което беше като меню в ресторанта, с тази разлика, че кюфтенцата ги сервират в хартиени купи.
Хората си похапваха правостоящи в частта до изхода и в интерес на истината бяха по-нагъчкани, без дистанция,  отколкото ако бяха седнали на масите в ресторанта. С ММ предпочетохме да си седнем в колата.

Отново търсих шкафа за под мивка - https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-base … 50x25-sm/80500367
Исках да го видя "на живо", макар вече цял месец да ми излиза, че никъде не е наличен. Изглежда, че и никога не е бил. Дали някъде из страната го има изложен?
Не намерих и любимата ми преса за чесън.

# 453
  • София-Младост
За резервациите, това което знам от тях е, че те си събират нещата и се пазят само за вас. Аз така имах частино пристигнало от резервация, но за да не плащам два пъти транспорт, изчаках да пристигне още нещо от друга резервация и заедно ги експедирах.
Стиснете палци, че имам още неща недоставени, а наближава монтажа.

# 454
  • Пловдив
Аз не съм заявила доставка, взимам си ги от място, така че си ги искам вече, защото ще почваме монтажа. При тях са част от вратичките, чакаме чекмеджетата. Всичко друго е вкъщи, сглобено на модули, остава окачването...
Вие колко време чакате кухнята?

# 455
  • Сред мелниците
И аз помислих, че чакаш доставка. Странно защо не ти дават пристигналите. Как комуникираш с тях?
Напиши им мейл.

# 456
  • София-Младост
Miss-know-all
На 14.04 я поръчах. ЕДна част от частите ги имаше налични и доставиха веднага, другите разделихме на 3 резервации.
Пристигне ли нещо, дори и 1 панел или чекмедже, получавам смс. Трябва да отида на място в ИКЕА да си ги взеа  и след това ги давам на фирмата за доставка, защото няма как да ти пренасям сама.
При първия смс отидох и видях, че не е цялата резервация. До седмица казаха, че може би ще ми пристигне и част от другата резервация. Затова изчаках и втория смс. ОТидох на място, получих всичко пристигнало и го прехвърлих за доставка с техен автомобил+качване. В това отношение съм супер доволна, качат и внасят вътре. А не като Технополис до вратата...не им давали да влизат вътре ми казаха.

ПП Ти виждаш вратичките налични в сайта ли? Това не е водещо според мен. Те си ги заявяват и събират по друг начин.

# 457
  • In transit
Ала Бала, да разбирам ли, че скоро може да имаш кухня? Simple Smile

# 458
  • Пловдив
Мойто всичко е на една резервация, и явно затова.
Основната поръчка я получих за 2 дни, а чекмеджетата и 5-6 вратички са в резервация. Следя онлайн наличностите и там ми излиза, че са налични вече вратичките. На място като питах, също потвърдиха, че ги има вече налични и чакам само чекмеджетата, но трябвало да се събере цялата резервация (за което срока е 90 дни и може и да си чакам до последния момент явно). Ще им напиша мейл, да, добра идея. И ще им кажа, че си искам наличните неща Simple Smile Сглобихме модулите и мисля другия уикенд да я монтираме вече, пък дано не е проблем после за механизмите на чекмеджетата. Предполагам по-трудно ще се поставят на монтирана кухня, но вече не мога да чакам Simple Smile

# 459
Мойто всичко е на една резервация, и явно затова.
Основната поръчка я получих за 2 дни, а чекмеджетата и 5-6 вратички са в резервация. Следя онлайн наличностите и там ми излиза, че са налични вече вратичките. На място като питах, също потвърдиха, че ги има вече налични и чакам само чекмеджетата, но трябвало да се събере цялата резервация (за което срока е 90 дни и може и да си чакам до последния момент явно). Ще им напиша мейл, да, добра идея. И ще им кажа, че си искам наличните неща Simple Smile Сглобихме модулите и мисля другия уикенд да я монтираме вече, пък дано не е проблем после за механизмите на чекмеджетата. Предполагам по-трудно ще се поставят на монтирана кухня, но вече не мога да чакам Simple Smile
Само като идея ако не искат да Ви дадат наличните неща, а вратичките Ви трябват на момента. Купувате си вратичките, които Ви липсват и като другите дойдат ги връщате, а те Ви връщат парите.

# 460
  • Пловдив
Драго, да, аз така им казах, че ще направя Simple Smile и те казаха ОК - съгласни са, но не можело да си взема нещата, които съм си платила и на практика са си мои... Не са ми чак толкова спешни вратичките, не спъват монтажа, но въпроса е принципен Simple Smile А и все се надявах, да се появят и чекмеджетата скоро.

# 461
Здравейте! Насочили сме се към кухня от Икеа и много ми харесват черните им прозрачни вратички гланц. Виждам, че DTDT5 май има такива. Ако е усобно, би ли показала по-голяма снимка на кухнята Simple Smile Ние бяхме на провкт преди 1 седмица. Там уж ме увериха, че вече нямали проблем с доставките, но тук споделяте друго. Стискам палци всеки да получи к намери това, което чака от дълго време Wink

# 462
  • ENGLAND
И аз съм с почти нова икейска кухня, остана само да сложат гърба, закъсня няколко дни и сега ще чакам до по-следващата седмица.
И въпрос. Колко издържат 60 см широки чекмеджета? Искам да сложа всичките чинии там, дали няма да е прекалено тежко?

# 463
  • Сред мелниците
При нас кухнята е голяма, артикулите са милион и един и нямам никаква представа дали всичко е наистина тук.
Как си сверихте, или директно при монтажа се разбира?
Доставките ни са разделени на 4 части и единственото, което ми хрумва да сверяваме по касовите бележки и списъка с артикули в проекта.

Случвало ли ви се е при монтажа да се открият липси?

# 464
  • София
Издържат си тежести чекмеджетата.
Аз там държа всички чинии. Моите са 20 сантиметрови, около 40 чинии има в едно.

Общи условия

Активация на акаунт