Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 195
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
second, каква е тази спрей боя и дали има такава и за метал? Искам да боядисаме парапета на терасата и със спрей ми се струва, че ще е доста по-лесно и бързо. Извинете ме за спама!

# 556
  • In transit
Боята се олющва, ако не са покрити.
Имам подобни и на следващ сезон купих една кафява спрей-боя и ги освежих.
Тези мебели не са боядисани, те са покрити с байц или масло за дърво и не се лющят. Може да поизбелеят от слънцето, но със сигурност нямат боя. Има масла за дърво, с което може да се намажат, но аз не съм го правила. Ще ги снимам после.

Мария, има такива спрейове. Във всеки голям строителен магазин продават. В лидл също пускат от време на време.

# 557
Използвах нещо подобно, не знам дали същата марка- това го хванах напосоки и цвета дори е друг, но навсякъде има много спрей-бои.

Байц, майц.. каквото е там - ето го налющено

# 558
Моите са от тази серия друг модел. Целогодишно навън, но под навес. На третата година ги омаслих добре.
Лющят означава, че има люспи и покритието се отделя. Тези са изтъркани, много изтормозени изглеждат. За колко време и под открито небе ли добиха този вид?

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 13:51 от drago_2008

# 559
Моите са тези:
https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/outdoor-furniture-an … -sgavaem/40413131
Стояли са на открит балкон в сгънато състояние, затова облегалките са по-зле. този сезон не съм слагала спрей, защото не ги ползвам, взех си други от юск и тези ги държа за резерва.

# 560
tetka_the_best, първоначалната ми идея беше да изрежем плот, даже купих грамаданска мивка.  Обаче вчера, докато сглобявахме модули, видях, че под плота от стомана има подсилващи напречни метални летви. Ще трябва да се местят и, за да не увисне мивката, ще има нужда от още две летви на дължина. Като се добави търсене на майстор, който може акуратно да изреже отвор в метален плот, и ... това ме отказа. Обаче изпуснах модула с мивката, а си стоеше бая време в сайта. Като направя всичко, ще покажа резултат ).

# 561
Момичета, този комплект за тераса имате ли представа как е? https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/outdoor-furniture-an … -otkrito/19177918
Аз го поръчах вече, ама да се настройвам от сега, преди да е дошъл. Не съм го виждала на живо, доста импулсивно реших. Трябва ми нещо компактно, че терасата не е голяма. И да мога да ги прибирам зимата, че е открита.

Ние имаме същите ASKHOLMEN столове, но с други масички, първо квадратната малка, скоро взехме голямата. Доволни сме, ползваме си ги за хапване навън, както и за работа  с лаптопа, за рисуване на децата. Вършат ни чудесна работа и без възглавнички. Приборите за хранене малко изпадат между летвите, но подложка оправя това неудобство.
Стоят на южна тераса вече 3та година, постоянно ги пече слънце, понякога ги вали сняг/дъжд (когато вали странично). Засега се държат. Дървото леко изсъхна за тези години, тази година решихме да ги намажем и подхраним със зехтин. Добре им се отрази, но много лепнат всякакви прахоляци. Така че редовно мазане с някакви подхранващи препарати за дърво би спомогнало да изглеждат по-добре и да си ги ползвате по-дълго време.
Скрит текст:

# 562
  • Бургас
Златни сте момичета, благодаря! Чакам ги с нетърпение вече, дано да дойдат бързо!
След толкова години живот на първи етаж най-после сме на високо, имам гледка към морето, а няма стърча права на терасата. Smile

# 563
  • In transit
Моите са тези:
https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/outdoor-furniture-an … -sgavaem/40413131
Стояли са на открит балкон в сгънато състояние, затова облегалките са по-зле. този сезон не съм слагала спрей, защото не ги ползвам, взех си други от юск и тези ги държа за резерва.
Твоите са друг модел и на описанието пише, че са боядисани с акрилна боя. Сега загледах, че и на ASKHOLMEN така пише, но определено нямат боя, а само байц или масло. Освен новите да имат някакво различно покритие.

Сетих се да ви питам, откъде могат да се пишат коментари в сайта на Икея? От известно време забелязах, че на някои продукти има коментари и оценки отдолу, но не виждам откъде може да се добавят нови.

# 564
Има ли някой модулен гардероб PLATSA?
Опитвам се да си проектирам такъв и ми дава, че на стена не могат да се слагат модули по-дълбоки от 40 см, а аз ги искам с дълбочина 55 см.
Някой да е пренебрегнал това ограничение на ИКЕА? То е ясно, че ще си купя каквито реша и ще се захващат на стената, но и не искам да взимам неинформирани решения.
Въпросът ми е: Защо не може?

# 565
Ето инфо за обработката на дървени мебели за открито ползване. https://mebeli.info/натурални-масла-и-восъци-за-обработва/
Не е само байц. Аз имам тези два стола от серията Jutlandia на Jysk. Фантастично са обработени, не са лакирани. Не се ползват на открито, макар че ще отидат на терасата след всички ремонти, изглеждат като нови след 4 години. Имат възглавници на седалките, но дървото на откритите части и седалката, не се различават едно от друго въпреки ползването.

# 566
  • In transit
С Платса съм в коридора. Гардеробът е 55см и е закрепен за стената. До него има шкаф 40см, който също е закрепен за стената. Може би са имали предвид, да висят само на стената? Защото моя гардероб е опрян и на пода.

# 567
Да, това имат предвид - ако не стъпва на пода, а е закрепена само на стената, не можело да е с дълбочина 55 см. Но 40 см на мен не ми върши работа. Искам рамка 180 см, рамка (надстройка) върху нея 60 см и същата рамка 60 см до надстройката

# 568
Не може, защото става много дълбок и висва в предния край! Може дори да се изкърти, затова му трябват крака поне отпред за баланс!
 Шкаф 180/60/55 см да виси във въздуха не ми се струва добра идея...

Ако е рамка 60/60/55 см, то тя може да виси на стената. Имах кухненски шкаф за чаши с подобни габарити и не е паднал, няма и да падне, но трябва да е добре дюбелиран.

# 569
Мислех, че съм го написала ясно, но явно не съм - искам да "виси" 60/55/60.
Рамката 60/55/180 си е стъпила на пода, не ми е и хрумвало толкова голямо нещо да виси.
Трябва ми конфигурация горе-долу на буквата Г. Гардероб, надстройка, до надстройката още една и евентуално под нея. Но всички да са с дълбочина 55 см. Ето така:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт