Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 190
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • София-Младост
...подложка за вградена фурна, както и някакви фурнири или нещо на което му забравих името.

Ала-Бала, вчера резервирах такава подложка. Датата за доставка до техния склад уж беше 17.06.2022, така че, ако имаш път до икеа, вероятно ще и ти ще можеш да резервираш.
Тя ми е в резервация. Платена  е даже отдавна. Но без да имам смс, няма какво да получа.

# 541
Благодаря ти!
Значи ли, че си поръчала онлайн до офиса на Еконт в Солун, а не си използвала възможността куриер да купи от ИКЕА?
А посредством имейлите ли Еконт са очаквали и съответно доставили до България пратката или имаше друг начин (през сайта) да посочиш движението й от офиса на Еконт в Солун до България?

Да, направих онлайн поръчка до адреса на Еконт Солун. Първо се свързах със съпорта, по имейла, който вече дадох, за да уточним кой адрес на еконт Солун да ползвам (имат няколко офиса в Солун) и да ми дадат телефонен номер на този офис. След това ми дадоха една бланка (мисля, че я има и на сайта), която попълвам какво и откъде съм поръчала, колко пакета са, изцяло платена ли е поръчката, кг и тн, и тази бланка се изпраща на имейлите на еконт Солун - за да очакват пратката.
Отне 5 работни дни от онлайн поръчката до доставката. При получаване от еконт Солун ми се обадиха да се разберем каква опаковка искам и дали искам застраховка, както и къде в България искам да я получа. Тогава ми казаха и колко ще струва цялата услуга.
За проследяване не е имало нужда, защото пратките София-Солун се движат всеки ден, и моята беше в посочения от мен офис в гр. София още на следващия ден. Предполагам ако е до адрес или някъде другаде в БГ ще отнеме поне още един ден от София да я разпределят към адрес/офис в друг град.

Пак казвам пишете на съпорта на еконт, за да се разберете с тях как е най-добре да се процедира във вашия случай. Контактувах с тях в делнични дни и много бързо отговориха на всичките ми въпроси и ми съдействаха. Обменихме сигурно 7-8 имейла в рамките на един полуден.

# 542
Момичета, някой няма ли да ходи в Икеа-София? Можете ли да погледнете, дали няма наличен този модул 304.896.64?
https://www.ikea.gr/en/products/garden-outdoor/bbqs/bbqs/grillsk … 6x61-cm/30489664/

# 543
La_Valletta, артикул с такъв номер (304.896.64) изобщо няма в българската ИКЕА.

# 544
Тези дни имаше. Момчето от колцентъра  ми каза да проверя на място. Ако някой има и иска да се раздели с него или да смени за остров от същата серия
Скрит текст:
- насреща съм.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 16:03 от La_Valletta

# 545
  • София-Младост
При монтаж на кухни, обаждат ли се да потвърдят предваритено ден-два?

# 546
Еееех, много се разочаровах от БГ сайта. Няма почти нищо 😔

# 547
  • Сред мелниците
При монтаж на кухни, обаждат ли се да потвърдят предваритено ден-два?
Да. Питат дали сте готови и записват разговора.
Но не пречи и вие да си звъннете като наближи датата.
Аз лично не бях разбрала кога идва кухнята защото не кореспондираха с мен, но изненадата беше приятна. Макар и не много дни преди насрочената.

# 548
  • Бургас
Момичета, този комплект за тераса имате ли представа как е? https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/outdoor-furniture-an … -otkrito/19177918
Аз го поръчах вече, ама да се настройвам от сега, преди да е дошъл. Не съм го виждала на живо, доста импулсивно реших. Трябва ми нещо компактно, че терасата не е голяма. И да мога да ги прибирам зимата, че е открита.

# 549
  • София-Младост
Тези столчета винаги са ми изглеждали малки и неудобни, до вчера...когато седнах на тях, макар и за кратко. С една възглавница разбира се, ами идеални са да си изпие човек кафето или вечерния коктейл. Масата към която бяха, не беше тази, а малка квадратна. Единственото неудобно за мен беше, голямото разстояние м/у дървените летви на масата. Т.е. задължително ще трябва да има някаква подложка.

# 550
  • Бургас
Ала-Бала, благодаря! Обнадежди ме. 🙂
Възглавници ще им взема задължително. Подложки също ще сложа на масата. Даже си мисля да са някакви тип мушама, за да мога да ги мия всекидневно. Често ни навестяват гларуси и няма да е хигинично да стои открита, колкото и да ми се иска.

# 551
Благодаря ти!
Значи ли, че си поръчала онлайн до офиса на Еконт в Солун, а не си използвала възможността куриер да купи от ИКЕА?
А посредством имейлите ли Еконт са очаквали и съответно доставили до България пратката или имаше друг начин (през сайта) да посочиш движението й от офиса на Еконт в Солун до България?

Да, направих онлайн поръчка до адреса на Еконт Солун. Първо се свързах със съпорта, по имейла, който вече дадох, за да уточним кой адрес на еконт Солун да ползвам (имат няколко офиса в Солун) и да ми дадат телефонен номер на този офис. След това ми дадоха една бланка (мисля, че я има и на сайта), която попълвам какво и откъде съм поръчала, колко пакета са, изцяло платена ли е поръчката, кг и тн, и тази бланка се изпраща на имейлите на еконт Солун - за да очакват пратката.
Отне 5 работни дни от онлайн поръчката до доставката. При получаване от еконт Солун ми се обадиха да се разберем каква опаковка искам и дали искам застраховка, както и къде в България искам да я получа. Тогава ми казаха и колко ще струва цялата услуга.
За проследяване не е имало нужда, защото пратките София-Солун се движат всеки ден, и моята беше в посочения от мен офис в гр. София още на следващия ден. Предполагам ако е до адрес или някъде другаде в БГ ще отнеме поне още един ден от София да я разпределят към адрес/офис в друг град.

Пак казвам пишете на съпорта на еконт, за да се разберете с тях как е най-добре да се процедира във вашия случай. Контактувах с тях в делнични дни и много бързо отговориха на всичките ми въпроси и ми съдействаха. Обменихме сигурно 7-8 имейла в рамките на един полуден.

Аз наскоро поръчвах от ИКЕА Солун и преди да направя поръчката контактувах с еконт на този имейл kce_service_desk@econt.com.
Не съм ходила въобще в офис.

Нашата поръчка беше около 18-20 кг. и ни таксуваха точно колкото пишеше в ценоразписа на сайта им.

Отношението им беше доста коректно и ми съдействаха с предоставяне на гръцки мобилен номер, без който нямаше да мога да направя поръчката, защото беше задължителен реквизит на сайта на Икеа.
Дали е удобно да бъдеш по-конкретна? Моля!
Колко ти струваше доставката и чий беше гръцкия мобилен номер (на ИКЕА, на офис на Еконт в Гърция...)?

Към 60 и няколко лева излезе доставка + опаковка за чупливо нещо и застраховка.
Телефонният номер ми го даде БГ съпорта на еконт (по имейла, който писах по-горе) и беше на офиса им в Солун, който получи поръчката от Икеа.
                         Момичета, предлагам този пост с обяснението как да поръчаме от Икеа-Солун чрез Еконт да се сложи в началната страница на темата.
                         По-назад бяхте коментирали и поръчки с доставки от други държави. Ако може и за тях да се добавят стъпките - кое как, колко...

La_Valletta, дали няма да стане да изрежете отвор в острова и да монтирате мивка по твой вкус, а от изрязаното да направите капак за мивката, или нещо друго. Simple Smile Чела съм те преди в други теми и ми е интересно каква идея ти е хрумнала Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 09:57 от tetka_the_best

# 552
  • In transit
Момичета, този комплект за тераса имате ли представа как е? https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/outdoor-furniture-an … -otkrito/19177918
Аз го поръчах вече, ама да се настройвам от сега, преди да е дошъл. Не съм го виждала на живо, доста импулсивно реших. Трябва ми нещо компактно, че терасата не е голяма. И да мога да ги прибирам зимата, че е открита.
Имам същия комплект от 4 години. Стоят на открито целогодишно и са супер. Масата се почиства лесно с мокри кърпи. Не са най-удобните столчета за дълго стоене, но с възглавница са идеални. Ще останеш доволна.

Дописвам...Видях, че сте коментирали разстоянието между дъските. С покривка или твърди подложки за хранене са идеални. В началото докато ремонтирахме апартамента, това беше масата, на която се хранехме. Самата тя не е много голяма, в смисъл 4 човека, ако пият кафе или коктейл бива, но за хранене е малка.
Офф, сега загледах масата. Нашата е квадратна, не тази извитата. Столовете са същите.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 10:11 от Mikkey

# 553
  • Бургас
Mikkey, много полезно! Супер звучи това, че  целогодишно са вън. Може и ние да ги оставим. На нас ни трябват за кафе набързо или цигара на терасата, че вътре не пушим. С 3 деца вкъщи няма кой да ни остави да се заседяваме за сега. Smile

# 554
Боята се олющва, ако не са покрити.
Имам подобни и на следващ сезон купих една кафява спрей-боя и ги освежих.

Общи условия

Активация на акаунт