Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 204
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Благодаря за отговорите! Аз след известно моткане запазих час за 4 юли, дано до Коледа всичко да е приключило с ремонта! Grinning Плановете са за есента, но все нещо изниква. Най важен ми е шкафа за мивката, защото до него под плота ще слагам пералня, а това е свързано малко къртене и смяна на смесители, та ще трябва наведнъж да стане. Без останалите неща ще мога да живея известно време.

Скрит текст:
Mikkey ми даде вчера добра идея и може би ще поръчам подложката за фурната от немската Икеа. Но пак ще трябва да идват втори път, защото няма да пристигне до 1 седмица.

Така и аз си мислех да направя, ако се наложи. Продуктът е малък и не тежи, поне няма доставката да е много скъпа. За други дреболии също си струва, мисля (ако на човек му е спешно)

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 06:44 от Eelishka

# 526
  • София
Здравейте! Някой пазарувал ли е с куриер от Гърция или Румъния да обясни как става и колко му е излязла доставката. В офис ми казаха че таксуват на килограм, а става въпрос за легло 100кг. В сайта прочетох 3% от сумата и ако се съберат и двете става двойно и нещо ме съмнява, че е така щом хората все - пак пазаруват. Та може ли някой да обясни?

# 527
Обемно тегло има, не е на кг...
Влез в сайта на еконт и спиди и си вэведи размери и дестинации, да ти калкулира цена.
https://www.econt.com/services/shipment-price
Аз бих отишла в офис с точните размери и кг на стоката, и ще питам..за това легло колко ще струва...и си преценяваш вече...

# 528
Скоро имах сблъсък с Еконт (от които принципно съм доволна и ги предпочитам като куриери), свързан със закупуване на артикул от ИКЕА Варна.
Това, което мога да кажа:
- закрили са националния им телефон, остават телефоните в офисите, което не е никак добре за клиентите на Еконт.
- служителите в офисите са некомпетентни по въпроси, свързани с тази услуга: два телефонни разговора с офиси във Варна - два различни отговора след известно чудене какво питам. Директен контакт в два офиса в София - в единия след "помощ от приятел" свършиха работа, в другия след упорит опит да прехвърлят отговорност върху мен, свършиха работа.
- верният начин на комуникация е с имейли или чат.
- поръчката е добре да си я направите сами, не бих се доверила на служител в офис. При поръчката трябва много да се внимава с линкове, адреси, количества, описание...
Опцията закупуване и доставка от чужбина и мен ме интересува, но не знам дали и кога бих се престрашила.
Ще ги тествам с Варна поне 2-3 пъти, пък ще решавам.
Даже се замислям за немската ИКЕА и доставка до превозвач, но не съм сигурна дали мога да преглътна цената на доставката (веднъж превозвач и веднъж Еконт).

# 529
Разцъкай разл.куриери..

За един матрак единичен при еконт от адрес до адрес ми даде 35 лв, а спиди чак 90 Flushed

Та разцъкай и провери кое що...

# 530
  • София
Използвах Еконт да ми закупи и достави две закачалка от Икея Варна, липсваха в София. Нямаше проблем. Предоставих снимка и артикулен номер.

# 531
  • София
...подложка за вградена фурна, както и някакви фурнири или нещо на което му забравих името.

Ала-Бала, вчера резервирах такава подложка. Датата за доставка до техния склад уж беше 17.06.2022, така че, ако имаш път до икеа, вероятно ще и ти ще можеш да резервираш.

# 532
  • София
Проблемът е, че бях в офис и там ме гледаха като извънземно все едно не бяха чували, че имат такава услуга. В сайта пише 3%, което е добре, но доставката на легло 100кг по нормални цени ще ми излезе... и никой не може да ми отговори точно какво и колко. Та затова питам за опит с тежки пратки. Иначе кашоните не са с големи обеми, а дълги и тънки.

# 533
Ами предложих ти да си въведеш размерите в сайта на еконт и спиди, и ще ти даде цена...
За матрак ти писах колко ми излезе в двата сайта, прецени си за леглото колко ще е...аз въведох 20 кг, твоето ще е доста повече и сумата ще хвръкне....

Ти в кой офис ходи, на кой куриер?

# 534
  • София
На еконт, но нищо не можаха да ми кажат, освен да съм си го изчисляла на килограм - то ако е така няма смисъл от тяхната услуга, защото няма да го плащам двойно

# 535
Кой куриер купува от чужбина, освен еконт и спиди май....има ли други?
За 100 кг няма да е никак евтино, има и обемно тегло ...по-добре да отидете и да си го докарате вие.

# 536
Аз наскоро поръчвах от ИКЕА Солун и преди да направя поръчката контактувах с еконт на този имейл kce_service_desk@econt.com.
Не съм ходила въобще в офис.

Нашата поръчка беше около 18-20 кг. и ни таксуваха точно колкото пишеше в ценоразписа на сайта им.

Отношението им беше доста коректно и ми съдействаха с предоставяне на гръцки мобилен номер, без който нямаше да мога да направя поръчката, защото беше задължителен реквизит на сайта на Икеа.

# 537
Аз наскоро поръчвах от ИКЕА Солун и преди да направя поръчката контактувах с еконт на този имейл kce_service_desk@econt.com.

Нашата поръчка беше около 18-20 кг. и ни таксуваха точно колкото пишеше в ценоразписа на сайта им.

Отношението им беше доста коректно и ми съдействаха с предоставяне на гръцки мобилен номер, без който нямаше да мога да направя поръчката, защото беше задължителен реквизит на сайта на Икеа.
Дали е удобно да бъдеш по-конкретна? Моля!
Колко ти струваше доставката и чий беше гръцкия мобилен номер (на ИКЕА, на офис на Еконт в Гърция...)?

# 538

Дали е удобно да бъдеш по-конкретна? Моля!
Колко ти струваше доставката и чий беше гръцкия мобилен номер (на ИКЕА, на офис на Еконт в Гърция...)?

Към 60 и няколко лева излезе доставка + опаковка за чупливо нещо и застраховка.
Телефонният номер ми го даде БГ съпорта на еконт (по имейла, който писах по-горе) и беше на офиса им в Солун, който получи поръчката от Икеа.

# 539
Благодаря ти!
Значи ли, че си поръчала онлайн до офиса на Еконт в Солун, а не си използвала възможността куриер да купи от ИКЕА?
А посредством имейлите ли Еконт са очаквали и съответно доставили до България пратката или имаше друг начин (през сайта) да посочиш движението й от офиса на Еконт в Солун до България?

Общи условия

Активация на акаунт