Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 210
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Много полезно ,благодаря !Габиели бяха спряли онлайн доставките на стоки от Англия преди близо година ,вие пазарували ли сте скоро от тях ?

# 511
  • Бургас
Много полезно ,благодаря !Габиели бяха спряли онлайн доставките на стоки от Англия преди близо година ,вие пазарували ли сте скоро от тях ?

Да, аз миналата седмица взех няколко пратки от Англия, чакам и още.

# 512
А от Турската Икеа някой пазарувал ли е и дали на границата се начислява мито и някакви допълнителни такси? Изкушавам се, защото доста от нещата, които тук ги няма, са налични там и доста по-евтини. Румъния ни е далече..

# 513
Аз, но е в Истанбул чак. Не са начислявали мито. Купувахме от там врати за Пакс големи и шкаф за баня, който не се предлага в БГ.

# 514
  • ENGLAND
Ако някой пазарував Икеа Англия, от понеделник започна разпродажбата им, има доста неща. Като добавка имат и 50% от доставката на големи неща.

# 515
Здравейте, имам въпрос относно връщане на стока.
Искам да върна стока, но съм затрила касовата бележка, мога само извлечение от банката да направя за плащането (купено е от физ.магазин) , заяждат ли се или няма да има проблем. Да знам дали да ходя изобщо, че хич не ми е до нерви тези дни. Предпочитам да ги прежаля тези пари отколкото да си вдгиам кръвното. Вариант е и за замяна, все ще намеря нещо да звема за тази сума. Има ли някой опит?

# 516
Общите условия прочете ли ги? Пари не знам да връщат при покупка от физически магазин....в условията всичко си пише всъщност.

# 517
...Пари не знам да връщат при покупка от физически магазин...
Връщат пари, ако не е разопакован артикула - от опит с неотваряни пердета.
Ако е разопакован дават ваучер за сумата

# 518
Общите условия прочете ли ги? Пари не знам да връщат при покупка от физически магазин....в условията всичко си пише всъщност.

Прочетох ги, да. Благодаря за тона!!!!
..и не, не пише всичко, казват че заменят без проблем, но дали ще ми признаят извлечението няма как да пише. Стоката е неразопакована, просто няма да имам нужда от нея. Питах за някой с опит в подобни ситуации.
Може да не сте толкова кисела, ако не ви се отговаря на въпроса просто го пропуснете.

Благодаря!!

# 519
  • Пловдив
Без касова бележка не приемат рекламация .Дори на мен ми казаха да си снимам бележките на продуктите с дълга гаранция, защото избледняват след време .
Банковото извлечение не го признават .Единственият случай ,в който пред мен ,потвърдиха ,че приемат банково извлечение е загубена фактура за получаване на стока платена в център за поръчки  и изгубена фактура при получаване на продуктите .

# 520

Прочетох ги, да. Благодаря за тона!!!!
..и не, не пише всичко, казват че заменят без проблем, но дали ще ми признаят извлечението няма как да пише. Стоката е неразопакована, просто няма да имам нужда от нея. Питах за някой с опит в подобни ситуации.
Може да не сте толкова кисела, ако не ви се отговаря на въпроса просто го пропуснете.

Благодаря!!
Ами пишете им на мейла. Ако сте ползвали Фемили карта посочете номера. Прикачете банковата справка и питайте дали може да видят така по ден и час чрез поръчките отразени на Фемили картата Вашата покупка. Искайте ваучер, за да имате по-голям шанс!

# 521
...Стоката е неразопакована, просто няма да имам нужда от нея. ... Благодаря!!
Каква е необмислената покупка? Wink

# 522
Хм, тон не съм държала..може да не подскачате.
Аз имам опит с рекламация на стока, закупена онлайн, и без касова бележка ми отказаха да ми я уважат. Намерих я после, та ми я уважиха и върнаха парите.
А вие можехте още първия път да напишете какво връщате, разопаковано ли е, не е ли - все неща, които имат значение, за да получите адекватен отговор.
А вие може да отидете на място и да попитате, но ако ви откажат поради липса на касов бон, ще имат право според мен.

Драго, аз точно това направих когато се разправях на стола, но не мина номера с картата фемили..искаха си касов бон. Но моята беше онлайн поръчка все пак, за тези от реала не знам как действат. По закон не се връща, икейци как ще реагират си е божа работа....

# 523
  • София-Младост
Моля за споделен опит. Някой от вас да е поръчвал скоро кухня от ИКЕА? В какъв срок ви изпълниха поръчката (до доставка на продуктите)? Гледам, че модулите METOD не са налични в онлайн магазина, пише че няма и наличности в магазините в София и Варна, т.е. ще трябва да се чака, ако се поръчва сега?
Плащане средата на април, дата за монтаж края на юни. Една част доставени веднага, друга част на два пъти. Остават още 2-3 чекмеджета, 2 вратички , дръжките...тук ме изненадаха, защото ги виждам налични и трябваше да са в едната доставка, но не ги видях, и подложка за вградена фурна, както и някакви фурнири или нещо на което му забравих името.
ПОзната от Варна каза, че общо и е отнело 6 месеца...и там имаше чакане и домонтиране.
Mikkey ми даде вчера добра идея и може би ще поръчам подложката за фурната от немската Икеа. Но пак ще трябва да идват втори път, защото няма да пристигне до 1 седмица.
Не знам това с повторно идване за монтаж как се организира и дали няма да се чака още 2 месеца Sad
Дръжките, ако наистина ги няма, вероятно в деня на монтажа мога да отида и да купя от друго място, те предполагам последни ги слагат, но ще говоря на място с монтажниците. Както и ще трява да се докупуват разните неща за монтаж на аспиратор и мивка...а предпочитам те да кажат какво искат и да се отиде да се вземе на момента.

# 524
  • Сред мелниците
Назад някой питаше за кухня и срокове.
Платихме март, получихме основното веднага, а за останалите артикули в резервацията за около 3 Хил.лв. чакахме до миналата седмица, като ги вземахме на части.
 Още след плащането заявихме монтажа, както ни посъветваха проектантите. Дадоха ни дата за тази седмица, сиреч около два месеца.  Но беше въпрос на късмет, че всичко дойде преди монтажа.
Даже вече я монтираха успешно, за моя изненада . Очаквах хаос и липсващи артикули, но всичко мина добре, имаме някои дребни неща , които не са изписали, ще ги оправим сами.
Докато монтирахме се отказахме от някои неща и трябва да ги върнем. Чудя се трябва ли да нося касовия бон, който е три метра или може негова снимка?

Общи условия

Активация на акаунт