На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 72 850
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Mostly in my mind
Чудесно. Дано и Виваком ги последват.

mail_dinko, щом сте ваксинирани, дори и да бързате, какво е пречело да покажете набързо сертификатите? Simple Smile

# 31
  • Варна
На 19.03. ходих до Турция служебно с линейка. На влизане не са ми искали нищо. На прибиране в БГ същия ден минахме с паспортите - печат и точно тръгваме, дойде служителка някаква да иска сертификати мисля вече на бг граница (ще ви излъжа). Тъй като бързахме с пациент гледаха на шофьора, останалите от екипа не ни провериха; накрая и шофьорът не го намери в телефона си (вс. сме ваксинирани) и просто ни казаха да тръгваме.

Това е необичайна и напълно обяснима ситуация, която обаче няма нищо общо със стандартно преминаване на границата и съответните изисквания.

Колкото до А1, дори и с така обявените условия, дневните им планове си остават изгодни, особено ако се налагат по-дълги разговори. Но все пак беше крайно време да махнат тези безумни тарифи. Би трябвало да важат и при обаждане от България към Турция, нали? Защото една резервация по телефон понякога е доста скъпа, примерно.

# 32
  • София
Добро утро, във връзка с последните коментари в темата може ли инфо от запозтатите - Yettel имат ли дневни пакети с включени минути за разговор както А1 и Виваком? Аз намирам само за интертет Innocent

# 33
Благодаря за новата тема. Да се запиша с едно бързо посещение в Одрин. Сутринта към 9 за 30мин и двете граници на Капитана. Първо минахме през Турга, ми не е моя магазин от там взехме перилни, одринското сирене което си вземаме, лютеницата която Денислав рекламира излиза 2 лв и изглежда много добре. След това към Мигрос. Там все още нямаше народ. Бях се настроила че ще са празни и равтовете но си беше заредено. Най накрая от не знам колко ходене имаше от насипните шоколадови сладки които ивчето снима. Всичко набелязоно взехме. Щанд с локумите които ивчето каза има и в този. За първи път ми харесва нещо с кокос, почерпиха ни с локум с мляко само заради старанието за опаковане си заслужава. От по скъпия следващия път. От главната взехме млечна баклава 120л,много ни хареса. До сега вземах еклери от Мигрос, сега от Ondo уникални. Дрехите, този път ама нищо не ми хареса. Разочаровани останахме от Mado на главната, обслужването беше трагедия. Имах поръчка на лекарства, използвах аптеката до Марги с момчето което говореше български. Имаше всичко налично. На връщане границите на турско сравнително бързо, на нашета 1ч висяхме, имаше доста коли. Работеха и 4 гишета, на всяка имаше човек от Рзи и проеиряваха всеки.

# 34
  • Varna
Синарич, благодарско душко за темата!:four_leaf_clover:

# 35
Здравейте предстои ми пътуване до Одрин в събота и искам да ви попитам има ли много автобуси на границата и да ми препоръчате нещо от промоциите в Мигрос

# 36
И аз да попитам, от къде вземате тази млечна баница? Не сме купували досега, а всички много я хвалят. Благодаря.

# 37
  • Mostly in my mind
Здравейте предстои ми пътуване до Одрин в събота и искам да ви попитам има ли много автобуси на границата и да ми препоръчате нещо от промоциите в Мигрос
ако сте с кола, сте на други гишета, отделно от автобусите.

# 38
ако сте с кола, сте на други гишета, отделно от автобусите.
С автобус ще пътуваме през нощта в петък срещу събота от София

# 39
За баклавата да те питам, от къде я взе, защото и аз бях в Одрин вчера. Взех баклава от Мехмед Чече (или както му е там името Simple Smile на 100 лири. Но вкуса е съвсем различен сега, предните пъти беше с шам фъстък, вчерашната с орехи - нямат много общо за нас и няма да повторя повече от тази. От другата нямаше, видях  я в Мигрос - 169 лири, съжалявам, че не взех от там.

# 40
  • Най-красивата страна
Да похваля комшиите.
Резервирах апартамент в хотела в който винаги отсядаме.
Обаче къде съм бляла,объркала съм ...
Мислех да анулирам резервацията и после пак да резервирам.
Но пък не исках да ми заемат апартамента под носа.

Писах съобщение до хотела.
Веднага ми отговориха хората и то на български.
Оправиха проблема те.

Сега си приготвям списъка с лекарствата.Вчера видях ,че в нашата аптека Детралекса вече е вдигнат 45лв и то с намаление,иначе е 50лв.И в Одрин е вдигната цената,ама излиза 11лв.

Ще ходя и да купувам лири.
Лирата днес е 12,5ст.Мисля,че ако падне още и ще спрат да продават.

# 41
Лири купих вчера в Одрин - на 0,127 лв. С автобус пътувах декември - чакахме по 4 часа в двете посоки в събота.

# 42
Ние вчера купихме лири на 0,126 лв. Подготвяме се за събота, списъка е почти готов.

# 43
Danicka баклава и толумбичките вземам почти винаги от тук, срещу рибната борса точно под Ondo Лирата спрямо лева беше и вчера в Одрин толкова, аз сменям евро,смених на 16.075.

# 44
Благодаря mimi0585, ще опитам и тяхната.

Общи условия

Активация на акаунт