На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
На границата си проверяват за сертификати, питах, ще ги изискват и след 1 април. Интересно, че ги търсят само от българските коли.

Октомври пътувахме до Италия и обратно с автобус. На сръбската граница проверяваха сертификатите само на сърбите, на хърватската само на хърватите, на словенската на словенците, на италианската нямаше граница - Шенген. Защото сме били транзитно преминаващи. Та по тази логика сега и на нашата.

# 256
Да, ще си ни проверяват. Новата заповед е до 15.05.

# 257
Проверяват, разбира се. Вчера провериха хората преди нас, а когато дойде нашия ред, служителката от  РЗИ си бъбреше с колежката си, подадохме й плика със сертификати, а тя просто се усмихна и махна с ръка да продължаваме.Това имах предвид като писах, че не са ни гледали сертификатите. Уточнявам, за да не излезе пак, че говоря неверни неща Simple Smile

# 258
Може ли да помоля за снимка на хвалените прахчета за главобол? Оки ли бяха?
Aferim или aferin е името на обезболяващото?

# 259
# 260
  • София
Белята много благодаря за изчерпателната информация, евала за труда. Лично аз се отказах да докладвам цена и тн, ти, Ивчето и Папеоне имате биволско търпение.
Правих си труда да сравнявам с Истанбул, да има по голям избор, цената е надолу, но и км са повече. Лично за себе си, претендирам че мога да карам, но там тотално ще се откажа. Возихме се с такси, избих му ламарината 😁😁😁, не е моето.
Преди Одрин, пътувах всеки месец до Сърбия, ама на мен ми е на 70 км, в събота ще скочим до там и ще сравнявам цени. Заради пандемията, че там бяха с пср, за мен беше скъпо, а и заради мъжа ми Турция си бе оферта.
Ще се върна в Одрин с гаранция, защото има какво да купя, но ще е в края на април. Дотогава ще ви чета и ще черпя идеи, Благодаря ви за всичко споделено.

# 261
  • Варна
Проверяват, разбира се. Вчера провериха хората преди нас, а когато дойде нашия ред, служителката от  РЗИ си бъбреше с колежката си, подадохме й плика със сертификати, а тя просто се усмихна и махна с ръка да продължаваме.Това имах предвид като писах, че не са ни гледали сертификатите. Уточнявам, за да не излезе пак, че говоря неверни неща Simple Smile
Мекичка, това на кое КПП ?

# 262
  • в кукувиче гнездо
Здравейте! Някой от вас, дали е купувал плочки и фаянс за баня от Одрин? Има ли някакво ограничение за такъв внос на митниците и дали сте използвали ваш транспорт или с транспорт на магазина е по-изгодно?
Всеки внос в Бйлгария от страна извън ЕС, когато надвишава 30 долара, е с митническа стойност. Така че се обмитява.
Всъщност  стоки в личния багаж до 300 евро през сухопътна и до 450 евро през морска и въздушна граница не се обмитяват, така че не е добре да се подвеждат хората с това всеки   Wink
Фаянсови плочки в личен багаж?

# 263
Здравейте! Каква of line навигация използвате, когато сте в Одрин?

# 264
Мекичка, това на кое КПП ?
На Капитан Андреево

# 265
  • Димитровград
Здравейте! Каква of line навигация използвате, когато сте в Одрин?
Миналата седмица коментирахме, върнете се да почетете.

# 266
Здравейте , бих искала да попитам , дали при влизане в България от Одрин важи Удостостоверението за преболедуване на Ковид чрез бърз антигенен тест . Става въпрос за удостоверенията които са валидни само за България . Назад в темата не можах  да намеря отговор . Благодаря Ви !

# 267
  • Русе
Здравейте , бих искала да попитам , дали при влизане в България от Одрин важи Удостостоверението за преболедуване на Ковид чрез бърз антигенен тест . Става въпрос за удостоверенията които са валидни само за България . Назад в темата не можах  да намеря отговор . Благодаря Ви !
Важи, стига да не са минали 180 дни.

И на Лесово проверяват щателно тестове. Чак ми питаха аз ли съм Виктория, при положение, че другите два теста бяха мъжки. Grinning

# 268
Здравейте , бих искала да попитам , дали при влизане в България от Одрин важи Удостостоверението за преболедуване на Ковид чрез бърз антигенен тест . Става въпрос за удостоверенията които са валидни само за България . Назад в темата не можах  да намеря отговор . Благодаря Ви !
Важи, стига да не са минали 180 дни.

И на Лесово проверяват щателно тестове. Чак ми питаха аз ли съм Виктория, при положение, че другите два теста бяха мъжки. Grinning

Благодаря Ви много !

# 269
Някой пътувал ли е скоро с деца под 12г.? Виждам, че няма изискване за сертификат на излизане. На влизане има ли карантина за тях?

Общи условия

Активация на акаунт