Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 372
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Момето, разбирам те много добре за управителката!…Определено е странна, да! Поне не преподава на децата:)

# 496
Ужасно отблъскваща жена - така нито се работи с клиенти, нито се печелят такива. Не преподава тя, да, но как да отсъства от училище всеки вторник детето, за да ѝ посещава заниманията, респективно аз да бягам от работа... Изобщо не се поколебах да я зачеркна. В Мат. занималня организацията е на ниво, има групи и в събота, и в неделя, и в делничен ден - за децата първа смяна. На който когато му е удобно. Групите не са големи, плаващ е броят, макс. 8-9 деца, имало е случаи и да са 4.

# 497
Моята дъщеря я готвих вкъщи (до 4-ти клас изобщо не съм и мислила за кандидатстване в МГ).
В нейния випуск обаче тя е единственото дете, което не е ходило на школа. Забелязвам, че няма осезаема разлика в резултатите на децата от една или друга школа. Приети има деца от различни школи.
На наши познати дори детето ходеше в 2 едновременно. Интересното е, че въпросната госпожа от Академия 21 век беше казала на майка ѝ, че не можела да гарантира, че детето ще бъде прието, защото било несериозно и не си пишело домашните. Накрая момичето беше 2-ра по БАЛ от приетите, с резултати, които щяха да ѝ стигнат и за прием в СМГ. Явно толкова си и познават курсистите от самата академия...

# 498
И ние не сме записвали никое от по-големите деца на школи.
Сега ни се искаше по-скоро за удоволствие малкият да го запишем, в някаква малка групичка, да решават интересни задачи (не свързани с учебния материал), без излишни амбиции и напрежение. Но, явно няма от първи клас...

# 499
Синът ми е ходел в Академия 21 век и никога няма да си простя, че цели 2 години го мъчех да ходи. Имаше сериозна опасност да намрази математиката. Вярно, че не беше от добрите, все в последната третина. Не е глупав, даже обратното, но не може да учи в група. Разсейва се, като не разбере нещо го е срам да пита. После отиде при Симеонова, там самата атмосфера беше съвсем различна, но пак не достигна максимума на възможностите си. Не влезе в МГ, но пък за Лиляната му стига за първо класиране. Лично аз съм много доволна от школата на Симеонова. В момента ходи индивидуално на уроци, въпреки че е в Княза с математика, искам да предотвратя натрупване на пропуски и неразбрани неща, за всеки случай. Работят по учебния материал, подготвят се за контролни, класни и резултатите му са отлични. Ще продължаваме така до края на 7 клас. Той повече на група няма да ходи по каквото и да е, само индивидуално.

Малкият ми син беше в Авигея втори клас (там имат от първи), сега трети изкара в школата на Симеонова. Винаги е на челни места по състезания. Доволна съм, но и детето е друго. Концентрира се, внимава, пита ако не разбира и учи. В 4ти пак ще е при Симеонова, после до 7ми може и да е без допълнителни уроци.

Моето лично мнение е, че с индивидуални уроци се постигат най-най-добри резултати. Ако детето не се разсейва, внимава и учи добре в група - Еврика или Мат. Занималня. Аз не бих записала друго свое дете в Академията 21 век, не бих си причинила пак комуникация със собственичката, нито бих си пратила детето ми да комуникира с нея, защото въпреки че не им преподава, все беше там тогава. Не че е лоша школа, преподават добре, дават сборници, решават много задачи. Синът ми напредна там, имаше прогрес. Но психически го смачкаха. Той просто не вярваше, че става за нещо и че математиката му е силна страна. А сега е на челни места в класа и това му е любимия предмет. Не е математически гений, но му харесва, решава с желание и се справя доста над средното ниво в класа.

# 500
Благодаря момичета!
И ако ми помогнете и с друга информация, ще съм ви благодарна. По-скоро, мнение, поглед, опит…:)
В дилема съм за школа по математика: Академия 21 век или школата на Симеонова? Или частен учител? Вие как подготвяхте децата?
Детето ми завърши 2 клас .
Вкъщи решавахме от сборници заедно, до 7 клас.
В школите по същия начин дават камара домашни от сборници и разни разпечатки, ама децата ако не (искат да) ги решават, все тая на каква школа или учител ходи..
Вече има толкова онлайн материали от състезания и какво ли не, не виждам защо е необходимо чак учител за малките класове.

# 501
  • Пловдив
Още един глас за Симеонова, да не говорим, че познавам дете, което в 4-ти клас ходеше едновременно и в 21век и при Симеонова. Явно в 21 век има нещо. Иначе моят син само в 4-ти клас беше при Симеонова, и много я харесвахме. Уникална!

# 502
И аз да кажа, че Академия 21 век отблъсна моето дете от математиката.
Никакъв подход, никаква обратна връзка. Задачите се решават на конвейр, не се обсъждат задачи от домашната работа, които затрудняват курсистите.

# 503
“ Задачите се решават на конвейр, не се обсъждат задачи от домашната работа, които затрудняват курсистите.”

Ето точно така го виждам и аз! За управителката не искам и да обсъждам ( направо я избягвам, че ще се скараме), но като цяло се дават някакви материали и домашни и всеки път нещо ново ( текстове от преди 15г) без да затвърдят предното.
Днес споделих на една майка, че догодина мисля да е някъде другаде и тя започна да разубеждава, че академията си имала реноме от 20г , знаели са си работата добре, нямала друга такава, не било нужно аз да харесвам управителката, чак ми се скара и ми каза, че ще съжалявам и едва ли не ще навредя на детето.
Затова реших да ви попитам и много ви благодаря за мненията ( бях се почувствала едва ли не виновна, че мисля да го спирам оттам).
В крайна сметка наистина зависи и от детето!

# 504
Абе хайде бе, нали следя по състезанията кои деца са по призовите места. Има и непознати за мен, т.е. вероятно от Академията и Авигея, но страшно много са от Мат. занималня.

# 505
Миналата година Академия 21 век вкара 1 единствено момче (където всъщност е основната конкуренция) в МГ...

# 506
Някой с отзиви за академия Алгара?
Аз пак да попитам. Отзиви или някаква информация за тях?

# 507
Моята информация е, че Караджова в момента извежда 7. клас заедно с Гьокова (МАТ), която е на мястото на Валя Георгиева, която се е пенсионирала. Предишният ѝ 7. клас в момента е в 10.
Мои близки деца бяха на уроци при Гьокова и постигнаха чудесни резултати на матурата(93-95), без да са се занимавали сериозно с математика или да са имали определен интерес в тази област. Но дали и в училище е така, не мога да кажа.
Караджова в момента извежда 7 клас, невероятен човек и учител.
Росица Гьокова също извежда 7 клас, класен ръководител е на математическата паралелка  'а' клас. В училище преподава по същият начин, както и на индивидуалните уроци. Класът й е  много силен. Това е може би най-добрият работещ учител в Пловдив в момента, няма конкуренция.
Моля не подценявайте учителите на МГ-то.
Имам преки наблюдения и от двете училища. Племенникът ми завършва 7клас в  Лиляната в момента, а синът ми е 7 клас в МГ. Никой не подценявам, но мога да сравня и начин на преподаване, и подход и отношение, та учителката на племенника ми госпожа Гьокова е по-добрият избор за деца от 5-7клас.
И моите наблюдения са доста преки, с по едно дете в двете училища. И в Лиляната, и в МГ има прекрасни учители по математика, учители, които заслужават да се нарекат будители. Изказването, че г-жа... е най-добрият учител, работещ в Пловдив, е много субективно и доста крайно.
Разбира се, че мнението е субективно, то е лично мое, няма как да не е субективно. Не съм застанала на главната да правя анкета все пак, това е лично моето мнение.

# 508
Здравейте, нека се представя. Радвам, че съм тук отново. Казвам се Диана, имам ученик , завършващ 2 клас . Имам, както аз, така и той, желание след 4 клас да продължи в профилирана паралелка. Живеем до МГ, така че много се надяваме да влезе там. Относно школите, проучих ги преди известно време и се спрях на Кремена Симеонова. Засега само сме записани, очаквам да ми се обади този месец за потвърждение с дати на започване, такси и прочие.  С Математическата занималня ни е много трудна комуникацията , когато има състезания, а за занятия не ми се мисли как ще е. За Академия 21 век, чувам и добри и доста негативни отзиви.

# 509
  • Пловдив
Здравейте! Някой може ли да сподели какво представлява диагностиката за иновативната  паралелка на Патриарха? И дали има много кандидати по първо желание за нея?

Общи условия

Активация на акаунт