Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 341
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви ,че споделихте впечатления.За мен не е проблем гимназиален и прогимназиален етап да се помещават в една сграда,в повечето училища ситуацията е такава.Явно има нещо в допълнение към събирането на малки и големи,което тревожи родителите.Разбирам,че тази година се очаква нови нови учители да поемат някои от предметите.
А бихте ли ми казали къде мога да проверя какви са резултатите от НВО за тази година ?Намерих класация на първите десет училища по успех(разбира се ,,Братя Мирадинови,,  не е сред тях) ,но не и класирането на всички училищата в Пловдив.

# 571
Всяка година публикуват данните в отворен портал за достъп до обществена информация, но сайтовете на Дидева и на Данибон обикновено си изискват данните по Закона за достъп до обществена информация и там може да се видят.
За СУ "Братя Миладинови" тази година БЕЛ беше около 60 т., а математиката около 40 т.  В квартала или те, или К.Величков ще са най-зле.
Напишете в интернет Резултати НВО 7 клас 2024 и съм сигурна, че и двата сайта, за които писах по-горе ще са публикували статистиката за цялата страна и ще може да си извадите каквото ви интересува.

# 572
Проблема е, че в гимназиалният етап са деца предимно от малцинствата. Ходят на училище, колкото да завършат. Не знам дали изобщо влизат в часовете. По цял ден висят на дюнерите и по оградите на училището да пушат. Прогимназията не е чак толкова зле, но не виждам причина да оставя детето си там, ако ми е на повече от 2 минути училището. По принцип ръководството е създало разделение на двата етапа като са на различни етажи и влизат, доколкото знам от различни входове, но все пак са в една сграда и с общ двор.

# 573
  • Пловдив
НВО 7 клас
Братя Миладинови са на 29 място от 46 училища в града, само к. Величков в квартала са по-надолу /там положението е трагично/.
не съм сравнявала в областта,  в таблицата тук https://danybon.com/obrazovanie/rez-uch-nvo-7-cl-24/#google_vignette
трудно се филтрират данните

# 574
  • Пловдив
Малко страничен въпрос: в пети клас нали ги пускат да си тръгват от училище сами, и съответно нямат нищо против никой да не ги води сутрин? Или не?

# 575
Моята си ходи/тръгва от 3 клас.

# 576
В началото на учебната година се подава декларация от родителите кой ще взима детето и дали ще се прибира самО от училище.

# 577
Моите деца също тръгнаха от 3ти и 4ти клас самостоятелно на училище като съответно поддадохме декларация за това. В трети клас имаше още 2-3 деца, а в четвърти може би 50%. от децата се прибраха сами.

# 578
И моята дъщеря от 3ти клас си ходи сама от училище, а от 5ти вече поне половината ѝ съученици се прибираха сами с градския транспорт.

# 579
  • Пловдив
Моето също от втори клас ходи и се прибира само, след подписана декларация, разбира се, но живеем близо до предходното училище и не се налага пресичане на натоварени кръстовища. От тази година пътят към училището ще е както се падне за всеки отделен ден, но при всички положения връщането след първа смяна ще е с ГТ. Надявам се зимата да е мека както миналата, за да не мръзнат децата по спирките, друготоооооо няма да е кой знай колко по- различно за доста петокласници.

# 580
Записвам се да следя темата. Моята дъщеря е в начално училище и от следващата година ще трябва да избираме къде да продължи. Не сме мислили за паралелките с усилено изучаване на математика или български за сега.
Синът ми беше в "Патриарх Евтимий" от 5 клас и само първите дни го водих за да запомни маршрута и спирките на автобусите. След това пътуваше сам.

# 581
  • Пловдив
Някой знае ли кога ще обявят класните ръководители на петокласниците в “Патриарх Евтимий”?

# 582
  • Пловдив
Някой знае ли кога ще обявят класните ръководители на петокласниците в “Патриарх Евтимий”?

Пишеше, че на 09-ти ще ги обявят. Преди малко излезнаха списъците по класове, но класни ръководители не виждам да са побликували  засега.

# 583
  • Пловдив
Благодаря! Не знаех, че списъците вече са пуснати, сега ще проверя, а класния ръководител го видях в Школо.

# 584
  • Пловдив
Благодаря! Не знаех, че списъците вече са пуснати, сега ще проверя, а класния ръководител го видях в Школо.
Обявени са и класните ръководители и кабинетите за провеждане на родителските срещи.
Класен ни е г-н Николай Даскалов - 5Г

Общи условия

Активация на акаунт