Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 518
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
По среден резултат от миналогодишните матури след 7 клас "Алеко" е на 4то място, "Райна" на 7мо, "Антим I" на 9то.

Аз още се опитвам да разбера това напъване и подбор със състезания за "Княз Александър" (3то място) при положение, че резултатите им са с доста голяма разлика от вторите (Патриарха) и почти същите като на "Алеко К." (четвърти) и "Кочо Ч." (пети).

Въпреки, че и двете ми деца са минали през Алекото, ако сега трябваше да избирам, определено смятам, че Княза е по-добър вариант. Това, с което определено не може да се справи Алекото е дисциплината в час.

# 241
Здравейте, става въпрос за прием в МГ - според вас ще има ли такива деца, които примерно са в първите 30 по успех на състезанията, но някои от тях да не кандидатстват и да не се целят за прием в МГ?

# 242
Всяка година има няколко, които не участват в класирането за МГ независимо, че имат високи резултати по състезанията.

# 243
И аз това съм чувала за Алекото и единствено това ме спира. Дисциплината ми е важна. Не знам дали и в Райната успяват да я постигнат. Еднакво са ни наблизо и трите. Ще си чакам класиранията за Княза и Патриарха, а като минат всички и ако не е приет, дали ще е късно за Антим и Райна, не знам...дали ще останат без свободни места...то като цяло беше до миналия петък срока за подаване на документи навсякъде. Но предполагам че може по всяко време, стига да има места.

# 244
И аз това съм чувала за Алекото и единствено това ме спира. Дисциплината ми е важна. Не знам дали и в Райната успяват да я постигнат. Еднакво са ни наблизо и трите. Ще си чакам класиранията за Княза и Патриарха, а като минат всички и ако не е приет, дали ще е късно за Антим и Райна, не знам...дали ще останат без свободни места...то като цяло беше до миналия петък срока за подаване на документи навсякъде. Но предполагам че може по всяко време, стига да има места.
В Княза и в Патриарха с БЕЛ или математика?

# 245
С математика.

# 246
С математика като че ли се влиза в Патриарха с не много висок бал. МГ-то като дръпне две паралелки, отделно Княза, Патриарха две... С БЕЛ ми се струва по-трудно.

# 247
Така е. С БЕЛ почти няма движение в бала. Децата, които искат да са в тези паралелки се записват, няма къде другаде на отидат (освен, ако не са приети и в математиката).

# 248
В Патриарха от няколко години не може да си приет и в БЕЛ, и в математиката. Гледа се само и единствено първото желание, което си посочил. Т.е. дете има 38т примерно по математика и 56т по БЕЛ и пише първо желание математика, но не прието в математиката, няма да бъде класирано в БЕЛ въпреки високите точки, защото първото условие за прием е ПОСОЧЕНО като ПЪРВО желание паралелка Бел. И миналата година имаше родители, които не бяха разбрали тази тънкост и останаха да си чакат второ класиране, като си пропуснаха шанса за българския, а на някои и на второ класиране не стигнаха точките за математика, но ако бяха писали БЕЛ на първо място щяха да си влязат в БЕЛ.

# 249
Да, затова все още ми е останала някаква надежда за Княза. 4 паралелки общо в МГ и Патриарха се надявам да променят класирането в Княза.
За българския съм съгласна, че там е по-трудно с рокадите, някъде назад бях чела, че там почти няма разлика в списъка с резултатите и тези с класирните.

# 250
Мен понеже ме интересуват паралелките с БЕЛ в Патриарха, дали някой има представа тази година с колко точки може би ще се влиза?

# 251
Така е. С БЕЛ почти няма движение в бала. Децата, които искат да са в тези паралелки се записват, няма къде другаде на отидат (освен, ако не са приети и в математиката).
Имам познато дете, с успех в топ 10 по бел, приета в паралелката на Княза, но се записа другаде.

# 252
Дали ще има деца, участвали на състезанията  и в Княза, и в Патриарха, които ще се отпишат от Княза и запишат в Патриарха (ако ги приемат)? За БЕЛ специално.

# 253
Дали има публикувани някъде резултатите от НВО на Душото? Кой е по-добрият вариант - обикновена паралелка в Патриарха или във втората сграда на Душото? Наистина няма с кой да се съветвам, моля за мнение.

# 254
На мен единственият ми критерий би бил средните резултати от НВО след 7 клас. За миналата година "Патриархът" е на второ място след МГ. "Душото" е на 11то.
Макар да няма разграничение между резултатите на децата от специализираните паралелки и общообразователните в "Патриарха", бих избрала него.

Общи условия

Активация на акаунт