Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 052
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Май прекалих с вечерята и сега направо сложих слушалките и излезнах да се разходя малко🤣

# 196
Днес съм на 2 кафета, едното с мляко. Не съм гладна все още...🤔 Не знам дали ще вечерям /ако не ми дойде апетит, май няма смисъл/.🙄

# 197
Снабдих се и със апарат за кръвно налагяне, очертава се голямо  мерене.
Сутрин — чай лайка / чай и кафе пия без захар и подсладител/
Обяд броколи със сметана 3 броколи, и малко пилешка супа
Следобяд — кафе
Вечеря — вратна пържола със салата зеле с моркови
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 21:55 от Bria

# 198
Сиропа с глюкоза не ми беше гаден, очаквах че е по-неприятен.
Но преди съм пила Х преп, та това е почти идентично.

# 199
Здравейте, искам да ви попитам какво мислите за приема на протеини на прах, изолат?

# 200
Здравейте, искам да ви попитам какво мислите за приема на протеини на прах, изолат?

Не мисля хубаво и в първия пост съм обяснила изрично защо.
Единствения протеин, който чат пат си позволявам ако бързам сутрин е чист грахов протеин.
Взех го да го пробвам, малко количество. Рядко го ползвам.

# 201
Скрит текст:
То това беше като сироп за баклава.
Пълна отврат.
Не съм правила никога обременяване с глюкоза, обаче ми се гади само при мисълта за нещо такова сутрин на гладно...🤪 Представям си го по-гадно от сиропа на баклавата, веднъж ми даваха да пия малко вода със захар (лъжица за цялата чаша- естествено, не можах да изпия повече от няколко глътки) на гладно и щях да повърна. 😆
Сещаш ме за мен преди няколко седмици... лекарката ми настоя тогава да пия много чай с много мед. Още там казах че това няма как да стане, ама там да съм се помъчела че много помагало. То че помага, помага, права е жената. Ама аз дори и преди да мина на режим ненавиждах да пия нещо сладко... Чай обичам, но чай с мед да не се чува.
Ако можехте да ме видите от някъде, щяхте да се попикаете от смях дружно! Моя милост бърка в буркана с меда с една нюню лъжичка, изяжда малко мед и след това пие чай да разкара сладкия вкус Joy
В своя защита за тая странност ще кажа че медът след първите дни боледуване вече и не миришеше на нищо и си ми имаше вкус на чиста захар. Грозна история, не разбирам как толкова хора обичат да пият сладки напитки и го правят всеки ден...

Сега да не помисли някой че го агитирам да яде мед, поначало хич не е за човек с ИР. Захар си е. Ама пък доста ми помагаше с кашлицата дори и в тия символични количества, затворих си очите за известно време. Тия бузи дето съм окръглила и ужасния целулит по цялата ми кълка по-скоро виня за тях кортикостероидите, меда го броя за по-малък дявол. Ще ги боря тепърва. През живота си не съм имала толкова целулит, дори и като гонех 100 кила...

# 202
Натка, и аз обичам чаят да ми е неподсладен. Още от тийн свикнах да го пия така. Но и преди това не го пиех с много подслаждане. Медът помага за кашлицата и как няма...той стимулира слюноотделяне с този си сладък вкус...😆

# 203
Абе цирк пълен, поне предпочитам да се смея на тая история де. Обонянието ми още си е така - тука има, тука няма, та иначе хич не ми е смешно.

Протеина го предвиждаш като заместител на хранене или ще е малко количество заедно с други неща?
Само протеин има реален шанс да превърнеш част от него в глюкоза, освен че е силно преработен продукт. И че са масово с оцветители, подсладители и не ща да знам какво още. Компромис си е отвсякъде, със сигурност не за редовна употреба дори и да прецениш на моменти че ти върши работа.
Поне за мен течна "храна" от сорта на такива протеинови шейкове не е храна, не се чувствам заситена от нея. По-добре пържола да изям или някое и друго яйце. Освен че в тях има и доста други полезни неща дето в прахчето протеин ги няма. Обикновено държа по няколко сварени яйца в хладилника. Я да си сложа от тях за обяд на работа там плюс салата, я да си допълня храненето ако примерно останалото ми е дошло малко, абе удобни са ми много и още повече ако нямам време. Поне предполагам че това ти е доводът да посягаш към протеин на прах?

# 204
  • Пловдив
Пиенето на глюкоза за мен беше гадно, а първият път след обременяването вечерта повръщах и имах адско глаболие. Сега, вторият път не беше зле , доста добре ми понесе като за такова неприятно изследване, но самият вкус на тази течност трудно го понасям. Но естествено, ако се налага пак ще направя обременяване, след като мине достатъчно време и ако лекарят премени, че е необходимо, колкото и да не ми е приятно.

# 205
Здравейте!Може ли малко инфо отностно приема на метфогамма при нисковъглехидратен режим.Има ли опасност от хипо гликемия?Аз съм с ИР и наднормено тегло.Благодаря!

# 206
Нати, ти оправи ли се вече? Губиш се тези дни....
Като казахте мед...аз много обичах......и ми беше много зор да свикна да пия чай БЕЗ мед....слагала съм си по една препълнена супена лъжица на чай....много ми беше вкусно, но сега вече не смея и да си помисля.....

# 207
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз хумус май не съм яла....самата дума никак не ми звучи "вкусно" хахаха, но съм фен да опитам.....по запознатите да кажат....винаги ли е на основата на нахут? Джереми сподели какви варианти си пробвал? Аз тъкмо открих нахута миналото лято, започнах да слагам в салати, и много ми харесва...но не съм го пробвала в друг вариант....подвъртат ми се 2 бурканчета в шкафа, и все се каня да ги вкарам в нещо Simple Smile Джеръми спомена че е растителен протеин, но как ли се отразява на КЗ и инсулин?

НИе вчера с ММ бяхме на Юбилей в едно заведение....голям страх брах с храната.....имаше сервирана порция овчарска салата/от която махнах само шунката/ основното беше свинска пържола...запечена с кашкавал и лека плънка от зеленчуци няквки/но не се виждаше точно/  и съвсем малко намачкан картоф....всичко изядох и само се молех да няма добавена захар в соса, много беше вкусно..... 2 часа след като се прибрах КЗ 4.1.....брей не съм имала такава КЗ след ядене не помня от кога хахаххах/дали пък инсулина ми не е скочил повече и да смъкнал КЗ толкова/, но за 1 път не изпитах глад мнооого дълго време след ядене, обяднвахме в 13.30ч, а в 19.30ч все още не бях гладна....хапнах само 1 зеленчукова крем супа с 2 люти чушки....КЗ тази сутрин 5.2......от днес вече реших че няма да се меря всеки ден....стойностите ми се движат едни и същи и няма да се вманиачавам повече.....тъкмо ще спестя някоя- друга лентичка Simple Smile
С патладжан, с червени чушки, с маслини, с кимион, с чили, с къри, с чесън (от последните три ядох преди малко), със сушени домати, с кокосово мляко и някакви сирена (и едно с някакъв доматен сос и пак някакви сирена), с тиква за тея се сещам. Наскоро бях на р.д. и там два вида торти изобщо по никакъв начин не ме впечатлиха (а защото се бях заинатил с пълното спиране на глутена и млечните), но мен и баничките вече по никакъв начин не ме привличат, като минавам покрай топлите витрини (а това като тийн в училище, че и после ми беше любимата храна).

# 208
Азара, сладкото си е въпрос на навик до голяма степен. 🙂
Джерами, аз сравнително бързо след като минах на режим...когато минавах покрай баничарници, усещах предимно мирис на препържено олио. Никак не ми беше съблазнителен този аромат...Изобщо към миризмата на олиото развих неприязън, а и към вкуса- ако се усеща в храната...а едва ли преди от баничарниците е миришело на масло, но тогава не ми правеше впечатление.🤔

# 209
Абе цирк пълен, поне предпочитам да се смея на тая история де. Обонянието ми още си е така - тука има, тука няма, та иначе хич не ми е смешно.

Протеина го предвиждаш като заместител на хранене или ще е малко количество заедно с други неща?
Само протеин има реален шанс да превърнеш част от него в глюкоза, освен че е силно преработен продукт. И че са масово с оцветители, подсладители и не ща да знам какво още. Компромис си е отвсякъде, със сигурност не за редовна употреба дори и да прецениш на моменти че ти върши работа.
Поне за мен течна "храна" от сорта на такива протеинови шейкове не е храна, не се чувствам заситена от нея. По-добре пържола да изям или някое и друго яйце. Освен че в тях има и доста други полезни неща дето в прахчето протеин ги няма. Обикновено държа по няколко сварени яйца в хладилника. Я да си сложа от тях за обяд на работа там плюс салата, я да си допълня храненето ако примерно останалото ми е дошло малко, абе удобни са ми много и още повече ако нямам време. Поне предполагам че това ти е доводът да посягаш към протеин на прах?

Не го искам за заместител. Добавка към смути и рани други такива дето си правя. Кето палачинки и подобни неща. Преди много редовно пиех след тренировка с ядково мляко и за това да питам как седи въпроса с него. Защото в един момент, ще почне да ми се гади от месо и яйцата. Почти съм на ръба тия дни...
Видях ги тия ядкови, че си имат ВХ и захари. Като четете опаковката на нещо, гледате ВХ и захарите. Най-често ВХ са само от тия захари.
Няма да коментирам какво има във протеина. Честно казано, не е опаковката при мен иначе щях да прочета. Някои са сладки, но има и неутрален вкус.

Елора Благодаря ти, явно не съм го прочела това. Ще прегледам пак страница 1.

Общи условия

Активация на акаунт