Юлските девойки и момчета папкат ту ръчички, ту крачета

• 13 493
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
Честита месечинка на Юлия!

Бетта, както писах преди тук препоръчват да се започне със зеленчуково пюре на обяд. Както водещата каза - между 10.30 и 14 часа. Започва се с по няколко лъжички и постепенно да се стигне в края на месеца до заместване на яденето. Колко ще изяде - индивидуално. Някои ядяли по 1/2 бурканче, други по 1 и 1/2. след като се замести обедното ядене, да се започне с безмлечна каша за следобедно хранене - пак по малко и да се увеличава и в рамките на 1 месец да се замести следобедното хранене. За нея каза около 20гр ориз с 1/2 плодово пюре. Тази каша да се приготвя без мляко или кърма. След това се започва да се замества вечерното хранене с каша пак в рамките на 1 месец - само че приготвена с кърма или ам.

# 31
Здравейте,
страхотна е темичката!
Честита месечинка на Юлия!
не знам при вас как е но аз виждам снимките на само 3 деца, на Biboshka, Nan i Popova! кажете от моя нет ли е това? newsm78
На Павел тялото няма проблеми за сега, мажа го с олио или крем на Бюбхен, търсих и бадемово масло Excipial, но не намерих.
Аз давам по 1 капка вигантол, малко ме е страх да давам повече, защото фонтанелата му много бързо се затваря. Знам че не е много хубаво, но не знам защо. Ако някой е по компетентен за това да пише моля!!!

# 32
Здравейте и от мен в чудната нова тема! Наистина е много хубава! Поздравления за авторките!   bouquet Честити месечинки на двете бебки, едната на 5, другата на4! да са живи и здрави!
Относно столчета за кола - доколкото знам е забранено монтирането на място, където има air bag, аз лично съм го инсталирала на задната седалка отляво. Е, не я виждам като шофирам, ама до сега не съм имала проблеми с това.
Лек ден на всички и приятни разходки в това чудно време!

# 33
ЕЕЕЕ не, вече разбихме целия форум с тези снимки,просто другаде няма такова нещо!Браво на вас Бибошка и Фиона!  bouquet
Направо да си продължим със снимките до годинката, ако има място и време кой да ги прави!Много интересна съпоставка на растящите бебета!А на Рени Галко ме уби с тези слушалки!Аз нямам време нито да кача нито да разгледам снимки и сега ги видях всички бебета!Супер сме !? Joy
  Изи Кам подозирам нещо ама айде!Благодаря за милото стихче за Юлчето и на всички за пожеланията!Сутринта се учих да качвам торти и само това успях да науча!Заповядайте,малко са малки, но от сърце!

Видях Изи Кам че си качвала някакви камиончета там на пробните! Laughing

Ние вече нямаме никъде обрив само около брадичката и устата но понеже се лигави постоянно и все е мокра там сигурно затова!Иначе тези мазила дето ги изписаха са много скъпи и действат!

Хайде ставам че ме викат!

# 34
...гледам че на мястото на липсващите снимки пише waiting for image..., може ли ако сега кача малко снимки за съответните месеци да ме уредиш?

Може, може - то точно с такава цел така е написано. Всичко по лентичките може да се коригира, ако някъде има сбъркани данни или искате да се сложат други снимки, се обаждайте. Радвам се, че ви харесаха   BlushEmbarassed; аз пък, докато ги правих, ми хрумна една идея за новогодишната темичка, ама незнам дали ще успея да намеря подходящ фон, трябва да се разровя из нета да видя.

Да се отчета с нас какво става - значи след като направи голямата диария в петък, до вечерта нямаше нищо и на сутринта вече изпражненията си бяха съвсем чисти, без черно, без зелено, без някакви жилки. Само дето по тялото му продължиха да се появяват едни мигриращи обриви - ту тук, ту там - като напръскано, а около брадичката и по долната страна на бедрата кожата стана грапава като шкурка. В понеделник вече се появиха едни постотянни пъпки със същата морфология като моите /ярко розови, разляти, като ухапано от комар/ - около десетина на гърба и по 3-4 на вратлето и ръчичката. Алерголожката го кръсти атопичен дерматит и ни изписа - Fenistil капки през устата за две седмици и после винаги 3 дни преди и 3 дни след ваксинация, мазане на тялото с Мустела Стелатопия - емулсията, вместо със зехтин, както аз бях почнала, тъй като сухата кожа е с нарушен хидробаланс и се нуждае от хидратация, а не от омазняване, за плаките изписа един крем, който съдържа фусидинова киселина и кортикостероид, който да се маже най-много 3-4 дни и евентуално да се повтаря, ако започне инфектиране на разчесани пъпки /той засега не се чеше де, но така го сърби милото от време на време и докато открия къде точно да го почеша, бая гърчене пада/ и една паста със съдържание на клотримазол, само че пригодена за бебета, за мазане 3-4 дни под памперса за да се избегне гъбична инфекция, която често съпровождала това състояние. Аз тамън мислех това да си го спестя, понеже хич не долюбвам даването на антибиотици (в случая антимикотик) просто тъй, превантивно, обаче още на другия ден забелязах в едната ингвинална гънка една подсечена плака и се наложи и туй да го почна. И най-нелепото е, че въпреки диетата, която спазвам, продължавам и аз да се обривам и всеки ден се събуждам с по десетина нови пъпки. Сега отивам да търся точна информация за всичките храни - кои бива и кои не бива. Лошото е, че навсякъде дават бебето какво не трябва да яде преди годинка, а не кърмачката. Например медът трябва да се избягва заради ботулиновите спори, а не заради алергизиращ ефект, обаче навсякъде са го наслагали в едни и същи таблици с продуктите, които се избягват при алергии; а бебето като не трябва да приема глутен, това значи ли, че и аз сега не трябва да ям хляб, въпреки че нямам изявена цьолиакия  newsm78?

Честита месечинка на Юлия и на другите дет` ги пропуснах тези дни! Мерси за честитките за Самуил преди 4 дена, извинявам се, че не влязох да почерпя, ма нали карам на варени картофи със сол напоследък  Mr. Green и гледам много-много да не се изкушавам с лакомливи гледки  Sick...Нищо. като настанат по-добри времена...

# 35
Ети, няма да мърдаме!!!!! Заканила съм се а и мъжо че това ще са ни първите празници като вече по-голямо семейство с един член повече и вкъщи. Писна ми завсеки празник мъкни багаж, събирай, път и т.н. Не, без тия.
Значи е атрактивна все още снахичката, а? Малко пухакавка, ма хваща окото Hug

Амери точно днес отиваме с Попова на Заимов, че аз с моя мързел..... А не идвам напоследък, защото мъжо го няма от две седмици и аз саминка милата нали ме шубе да карам....

# 36
Синеочка, на твое място въобще не бих се притеснявала за растежа на Лора. Особено пък ако е само на кърма! Всичко си е наред. Всяко дете е различно, няма норми. Мишел на годинка беше 8 кг и половина, сега Пиер след няколко дни като стане на 4 месеца съм сигурна, че ще удари вече 8-те килограма. С Мишел ми се караха, че не я храня достатъчно, с Пиер, че много го храня! Ееее, няма угодия! Какво сега на диета ли да го оставя! Ами лапа човекът! Баща му е бил така, а сега е толкова слаб, че ме питат дали нещо не е болен и ме изкарват, че не му готвя Grinning А аз съм била нормално бебе, злояда даже, а сега да видиш как хапвам и как си трупам килцата. Така че споко! Радвай се на апетита на детето, че ако знаеш колко трудно се гледа злоядо дете...Не можеш нито здравословна храна да му предложиш, нито нищо. Мишел като каже, че иска да яде и й давам каквото поиска, даже и най-големите боклуци само и само да сложи нещо в устата. Отидаха ми на кино представите за здравословно хранене.  Grinning

Бибошка, специални поздравления за темичката!  bouquet Аз нямам снимки да сложа в момента, направо ми е болна тема, тази събота ми изгоря твърдия диск с всичките ми работни досиета и снимки на децата. Имаме тук-там записани неща, но колко загубих... ooooh!Ох, направо ми се реве...Та сега не ми се рови за снимки, че се сещам какво съм загубила и направо съм в потрес! Момичета, ако познавате разни компютърни специалисти, които знаят как се спасяват данни от повреден твърд диск, моля ви пишете ми! Сега съм го дала на един, но той не ми гарантира нищо. Каза ми че в София някои спасявали такава информация.

Бибошка, исках да ти кажа също, че аз с първата бременност получих уртикарии. 1 месец преди да родя се появиха и продължиха 3 месеца след това. Имам и разни други алергични проблеми. Беше ад с тези пъпки, добре че дъщеря ми не прихвана от тях. Не ме оправиха никакви мазила и лекарства. Тогава пробвах с хомеопатия и о, чудо! само за няколко дни всичко изчезна! Оттогава се опитват гадините от време на време да излизат (забелязвам от портокалов сок дето най-много го обичам!), но вече се следя себе си, както и децата си от добър класически хомеопат и само така се оправям. Знам, че много хора не вярват в хомеопатията и не искам да си налагам мнението, но исках да споделя, че хомеоптията изключително добре повлиява различните алергични и хронични проблеми. Много съм доволна от този тип лечение и вече от години единственият медикамент който ползваме в къщи е парацетамола при много високи температури, което за щастие се случва много рядко. Всичко друго, включително бронхити и наскоро гнойна ангина оправяме само с хомеопатия. В София има много добри специалисти в тази област.

Айде пак написах роман, извинете ме. (а даже не казах всичко което исках да кажа Blush)

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 13:58 от lala

# 37
Синеоче, не се притеснявяй. Hug Венци е търпелив и ще си изчака любимата, колкото е необходимо.  smile3521Ти не се къхари, за Лорчето - ние такава сме си я харесали. Много е сладичка.  newsm03
Това е от Венци за тъщата
 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525,
а това за Лорчето : 
newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 14:12 от eti_31

# 38
 Kissing Heart Two Hearts lovekiss Two Hearts Kissing Heart Two Hearts lovekiss - а това е за всички Ви, защото МНОГО ВИ ОБИЧАМ!!![/color]

# 39
здравейте и от нас!
честита месечинка на Юлия на мама Ели83!
мамета много съм ентусиазирана! ходихме при новата педи и съм даже очарована!!!много внимателна и не е с остаряло мислене!!
NAN исписа ни едно антибиотично кремче-нищо не разчитам newsm78
поръчала съм го след 1-2 часа ще ходя да го взема и пак ще пиша че нали знаеш как пишат лекарите Tired
иначе мишката ми тежи 6.500(качила е само 300гр. newsm78) и е дълга 64см.
педи през цялото време и викаше-дунда дунда Joy
опитах се да я храня с лъжичка(не за първи път) изяде около 100-тина грама от които сигурно 20 по мен и по дрехите и!!!пного се изнервих smile3511 а тя бърка в устата и маже ...#Cussing outдаже прави болони и гаргара с пюрето накрая беше трудно да разбереш кой всъщност е ял-аз или тя?!?
откачих!
скоро никаква лъжица Naughty
много много слънчев ден на всички!!!

# 40
Здравейте и от нас  Hug

За Бибошка и Фиона   bouquet Жестоко е  Heart Eyes

Ами ние май доста хайманосваме напоследък и не можем да ви изчетем даже камо ли да се включим някъде  Tired

Попова аз и Галко благодарим за голямото парче отделено ни специално за вашата месечинка  newsm51
Ели това със слушалките е Цвети бе  Joy

Майра много полезно инфо.Ще ни е от полза  newsm10

За столчето за кола-слагам го на предната седалка по посока обратна на движението.И го хващам с коланите.Иначе няма как да го гледам малкия  Peace

Честита месечинка на Юлка!

# 41
  • София
За столчето за кола-слагам го на предната седалка по посока обратна на движението.И го хващам с коланите.Иначе няма как да го гледам малкия  Peace

и аз така, но въпросът ми беше знае ли някой как е по правилник?

# 42
Аз докато се наредя да се разпиша,то темичката ще върши Party
Бибошка,Фиона  Hug   bouquet Чудесни сте  Peace
Аз къпя Ема всеки ден с шампоан за тяло,и я мажа с преварен зехтин.Кожичката й е "бебешка"  Mr. Green
Столчето за кола,може да се слага и на предната седалка,обратно на движението и задължително аербега да е изключен  Peace
Бибошка,Елидано скоро се оправят малките сладури.
Лала,и аз харесвам хомеопатията и така мисля да лекувам Ема.Педито при което ще се местим е и хомеопат което мен лично много ме радва.
Вигантол давам 10 дни по 10 капки,защото има индикации за рахит.И после продължавам на ден по 2 капки.
Някой питаше за потенето на главичката,това е един от първите признаци за рахит потенето на Главата,ръцете и краката.Също и ако косичката на тила опада,но не е казано че е свързано с рахита,може и от лежане да е опадала косичката.
Честита месеченка на Юлето   bouquet

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 19:28 от popova

# 43
За къпането -и аз къпя бебо всеки ден със сапун бебешки с масло от авокадо и мажа с екстра върджин студенои пресован преварен захтин.Кожата му е екстра.Много нежна и мека  Heart Eyes

Сега видях едно бебче в проходилка на снимките  #Crazy Малее май беше бебе Бойко  Joy
Вие от кога смятате да слагате мъниците в паяк.Аз се колебая още дали въобще да си взимам  newsm78
Че ортопедите май не ги препоръчват  Thinking

Вигантол не давам че ни каза педито че твърде бързо се затваряла фонтанелата  ooooh!
И как така като аз съм давала от дъжд на вятър през септември и октомври вит Д. Ще взема да му давам по 1капка пак.Вие сутрин ли давате ?

# 44
[[/quote]

и аз така, но въпросът ми беше знае ли някой как е по правилник?
[/quote]

Звъннах на познат полицай и той каза, че може само ако е добре обезопасено, т.е. в специално приспособление и вързано с колани.

Вигантол не давам че ни каза педито че твърде бързо се затваряла фонтанелата  ooooh!
И как така като аз съм давала от дъжд на вятър през септември и октомври вит Д. Ще взема да му давам по 1капка пак.Вие сутрин ли давате ?
Нашето педи ни каза - сутрин на гладно. Но щом ви зараства бързо фонтанелата, по-добре питай пак педито си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт