Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 76

• 35 773
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета, днес бях на преглед и съм притеснена. Бебето расте с нормални темпове /поне за сега/, но АГ установи, че плацентата е узряла 3та степен, а съм все още в 35 седмица. Тоновете и кръвотока са нормални.
Някой има ли опит с подобно състояние? Значи ли задължително, че раждането ще бъде преди термина?

# 676
С какво мазно приемате витамин Д?
Възможно ли е със лъжичка кокосово масло

# 677
Скоро ще ни се роди бебчето. Имам въпрос - леглото му е при нас в спалнята. Ние с ММ стоим през целия ден и вечерта в хола. Къде можем да оставим бебчето при нас в хола? Може ли на някаква пеленка и върху дивана или трябва люлка или гнездо?

На мен най-удобен за хола ми беше бебешкия шезлонг. Дори сме го носили на плажа, когато бяхме на море с малкия, който беше на 4 месеца. Но трябва да позлваш такъв, който е по-полегнал и е подходящ за новородени. Защото има някои, при които дори и в легнало положение, ъгълът е по-голям макар и да пишат, че са подходящи за 0+ месеца. Нашият е от този модел на hauck:

Скрит текст:

# 678

Витамин D и така ми е достатъчно мазен... Пия си капките наведнъж за цялата седмица без нищо друго и досега не съм имала проблем с усвояването, съдейки по кръвните тестове. Майка ми например, която също го пие, го слага в кисело мляко. Но за нещо мазно за първи път чувам, той самият витамин си е доста мазничък...

# 679
  • Sofia
Скоро ще ни се роди бебчето. Имам въпрос - леглото му е при нас в спалнята. Ние с ММ стоим през целия ден и вечерта в хола. Къде можем да оставим бебчето при нас в хола? Може ли на някаква пеленка и върху дивана или трябва люлка или гнездо?

На мен най-удобен за хола ми беше бебешкия шезлонг. Дори сме го носили на плажа, когато бяхме на море с малкия, който беше на 4 месеца. Но трябва да позлваш такъв, който е по-полегнал и е подходящ за новородени. Защото има някои, при които дори и в легнало положение, ъгълът е по-голям макар и да пишат, че са подходящи за 0+ месеца. Нашият е от този модел на hauck:

Скрит текст:
И аз потвърждавам, че е много удобен. И ние ползвахме същия модел на Hauck.

# 680
Здравейте момичета, днес бях на преглед и съм притеснена. Бебето расте с нормални темпове /поне за сега/, но АГ установи, че плацентата е узряла 3та степен, а съм все още в 35 седмица. Тоновете и кръвотока са нормални.
Някой има ли опит с подобно състояние? Значи ли задължително, че раждането ще бъде преди термина?

Не, не значи. Следи се растежа и ако се забави много се предприемат мерки и крайната е раждане. Предвид напредналата седмица едва ли ще има отражение. Най-много да предизвикат раждането малко по-рано, но е само вероятност и едва ли ще се стигне до там.
С каката бях с трета степен на феталната в 29 седмица. Родих си нормално 6 дни преди термин доносено бебе. Нямаше изоставане или спиране на растежа.

# 681
Възможно е, щом харесваш кокосово масло. На Ойлесен капките са със зехтин вътре. Аз го приемам с авокадо, шепа ядки или към някое по-мазно хранене изобщо.

# 682
И аз го приемам със лъжичка зехтин, въпреки че май капките са със зехтин както каза бъбълс. Лъжицата зехтин помага и за запека, така че има двойна полза. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 683
Здравейте ,момичета! Ще ми бъде интересно да споделите какви пелени избрахте или сте ползвали с първите си бебенца. По-скоро ми е чудно ,относно спането и антистрес пелените,т.к взех няколко чувалчета за сън,но дали няма да получава бебето “рефлекса на Моро” и ако го свикна с антистрес пелени,после как ще се отучи да спи без тях. Дали ще е по-добре да се пробвам от самото начало без тях ? Ще се радвам да споделите вие какво мислите или вашия опит ,благодаря !

# 684
Аз лично не съм забелязвала моя син да се стряска от рефлекса на Моро. Случва се да вдигне рязко ръчички в съня, но не се събужда от това. Вижте първо дали ще се буди и дали ще ви е удобно като цяло с чувалче и ако е необходимо ще купите допълнително.

# 685
Здравейте, дали някой е запознат някъде да практикуват веднага след раждането на бебето, то да бъде давано на майката, а не да се взима за миене, обличане, изследвания и т. н..? По-конкретно ме интересува за Пловдив.

# 686
В Селена мисля, че ги дават, но за няколко минути. Информацията не ми е много прясна обаче.

# 687
Здравейте момичета, откриха ми киста на единия яйчик при първия преглед в 7г.с.
АГ-то каза, че ще изчезне от само себе си, но се чудя дали и на други жени им се е случвало и дали имам повод все пак да се притеснявам?

# 688
АГ-то каза, че ще изчезне от само себе си, но се чудя дали и на други жени им се е случвало и дали имам повод все пак да се притеснявам?
Аз съм бременна в следствие на стимулирана процедура. Съответно имах и киста, която растеше доста в началото на бременността. АГ каза, че тя е само бонус за  бременността, защото отделя допълнително хормони и спомага за запазването и. Кистата изчезна някъде към 12г.с

# 689
Аз съм бременна в следствие на стимулирана процедура. Съответно имах и киста, която растеше доста в началото на бременността. АГ каза, че тя е само бонус за  бременността, защото отделя допълнително хормони и спомага за запазването и. Кистата изчезна някъде към 12г.с

Много полезно, благодаря за информацията 💐

Общи условия

Активация на акаунт