Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 399
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • България
Ех, англичаните са далеч от хубави, толкова далеч, че понякога се чудя дали сами се харесват.
Има една стара версия на Абатството Нортангър - типични англичани, исторически много достоверно, обичам да е така, но не можах да догледам до края. Grin
Скрит текст:
Понякога се чудя черните как гледат всички тия бели муцуни, защото на мен ми е трудно да гледам техните в адаптации по класики.
В този смисъл едната версия според мен е исторически достоверна с окъсаните роклета на небогатото семейство Бенет, а другата с грозноватите визии на актьорите.
Има за всички, скоро сигурно ще има и адаптация само с черни и гей хора. Bowtie

# 106
  • Русия
В сериалната версия костюмите са ампир. Във филма - рококо. По онова време тъкмо единият стил се сменяше с другия. Обаче става дума за бедно провинциално семейство, едва ли са имали пари за по-модни неща. По онова време дрехите са били страшно скъпи и често се предаваха от един член на семейството към друг. Ако си спомняте книгата, когато Лидия си купи нова шапка, дори това се сметна за разточително, камо ли рокля.
Мъжете почнаха да носят предимно черно малко по-късно. В сериала дори жилетите рядко са цветни, камо ли другите мъжки дрехи. Общо взето, в сериала е застъпена модата от времето, когато книгата е била издадена, а във филма - когато е била написана.

Има за всички, скоро сигурно ще има и адаптация само с черни и гей хора. Bowtie
Абсолютно. Нали вече има "Бриджъртън" с черна аристокрация и дори с черна кралица. И с гейове.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 17:50 от Naili

# 107
  • вятърничава
Абсолютно. Нали вече има "Бриджъртън" с черна аристокрация и дори с черна кралица. И с гейове.

Ей тука ще дам палец надолу Hands Thumbsdown

# 108
  • Русия
Аз бях шокирана. Особено когато сред черните аристократи единият се мерна с цветни коси. Надявам се да не направят никой от главните герои гей или лесби. Иначе половинките им досега са все черни, по-точно, единият е мулат, а за втората не съм сигурна, по филма е индийка, но май актрисата също е мулатка. Поне са хубави.

# 109
  • България
Благодарение на тази практика открих китайските и корейски сериали.
Много държа на историческата достоверност, защото докато гледам се надявам и да науча нещо.
Така загърбих западните продукции и благодарение на това открих и страхотните фентъзи сериали от Китай.
Изключително съм благодарна за това, западни от такъв тип почти липсваха.
Откри ми се цял един нов свят, за който не знаех почти нищо.
Да не говорим и за шока, който изпитах, когато видях, че и нещата от една авторегресия се потвърдиха в китайските сериали. Flushed

И най-после май започнах сериал, който ми харесва.
Първи епизод започна зле, разглезен богаташ се прави на интересен, но нещата бързо се наместиха и така изгледах три епизода един след друг.
Shuttle Love Millennium (2016)

Актьорът е много добър, няма да го добавя в списъка си, само защото не участва в интересни за мен сериали.
А този сериал май го препоръча някой от темата.

# 110
Момичета, кой препоръча "Reunited Worlds"? Аз го почнах, ама нещо и с него много се натоварвам, много ми е мъчно за главните... някак си не виждам бъдеще за тях...или по-точно как може добре да се развият нещата.
Имам някаква идея де, ама е много фантастична и едва ли ще се осъществи.
Та който го е гледал ще може ли да сподели дали има хубав финал?
Без да разказва детайли, само "да" или "не" Simple Smile
Аз съм го гледала! Виждам, че коментарът е стар, но все пак ще отговоря. Финалът за главните не е щастлив, но при другите всичко е супер!
(Нова съм в темата, но ще гледам да пиша редовно☺ Голяма кдрама фенка съм!)

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 13:14 от Just mee

# 111
  • гр. София
Liu Ying, какво ще кажеш за сериала "Dance of the sky empire".  Гледала ли си го?
Започнахме го с моята племенница Simple Smile

# 112
  • България
Харесах го, въпреки Xu Kai.
Писала съм му 10 даже.
Ако ти хареса, сигурно ще ти хареса и Celestial Authority Academy (2021)

# 113
  • гр. София
Гледахме първи епизод и малко от втори преди да спрем, защото тя трябваше да тръгва, но ни хареса Simple Smile

# 114
  • пак на Рив Гош
И най-после май започнах сериал, който ми харесва.
Първи епизод започна зле, разглезен богаташ се прави на интересен, но нещата бързо се наместиха и така изгледах три епизода един след друг.
Звучи интересно, даже го има и във Вики. Отбелязах си го за гледане, благодаря! Hug

Аз съм на края на Moonshine (15ти епизод, ще го довърша преди лягане). Признавам, че ми доскуча към 5ти-6ти и почти го зарязах, но после взе да се пораздвижва и така го догледах до края.

Почти преполових и Our Glamourous Time, за 22 епизода все така ми харесва. Да видим как ще продължи, че има чааак до 50ти да го докарат.

# 115
Гледали ли сте Moorim school?? Аз го гледам в момента и исках да чуя дали вие я харесвате?

# 116
  • България
Докато не го свърших, не гледах друго.
Писах му 10 и го добавих в списъка с любими.
Много добре написана история. И изиграна.
Wei Da Xun е страхотен. Играе двете главни мъжки роли, на мъже с различен характер.
Толкова е добър, че на моменти ми се струваше, че са двама актьори.
Женските роли бяха малко провалени от факта, че жените са вечно преди плач, с унили физиономии, но това беше единствената ми забележка и то не към актрисите, а към сценаристите.

# 117
  • пак на Рив Гош
Liu Yin, Shuttle Love Millenium свален ли го гледа ? Аз то потърсих в платформите, където гледам обикновено, включително и Dramacool, но не го намерих... Cry

Just Mee, Moorim School ми е в списъка за гледане, но още не съм стигнала до него, та не мога да се изкажа.

Аз онази вечер довърших Moonshine (2021) - започна сравнително интересно, после ми стана леко скучен, понеже действието малко поумря, после се раздвижи, вкараха дворцови интриги, преврати и сиви кардинали и в крайна сметка се получи типичният sageuk. Не беше лош, но няма и да ми остави неизлечими впечатления. Дадох му 8*, което в моя речник означава "отговарящ на очакванията" Joy А, и определено Yoo Seung Ho е по-хубав в "съвременния" си вид Wink .

Our Glamourous Times - изгледани 25 от 50 епизода. Сюжетът върви добре, но почвам да се разочаровам от романса - цАлунаха се на 21-22 епизод, ама изглеждаше протоколно и по сценарий. Някак си двамата ми стояха по-добре заедно, докато се сваляха, отколкото откакто се загаджиха. Но не губя надежда, има още 25 епизода Joy

След 4 епизода на Thirty-Nine установих, че това НЯМА да е сериалът, който ще гледам във влака на път за работа. През цялото време ме избива на рев и някак си не върви да бърша сълзи насред електричката и пред всички туристи, които отиват към Версай. Joy . Не върви да им скапвам настроението на хората рано сутрин 'сепак Joy. Ще продължа да си го гледам вкъщи в леглото, а за влака ще оставя нещо розово и забавно.

Успоредно с това реших да си вкарам и една доза Seo In Guk Heart Eyes и започнах Shopping King Louie (2016) - https://mydramalist.com/19012-shopping-king-louis
Изглежда ми лек и забавен, за приятно прекарване на времето, да видим как ще се развие нататък.

# 118
  • България
Liu Yin, Shuttle Love Millenium свален ли го гледа ? Аз то потърсих в платформите, където гледам обикновено, включително и Dramacool, но не го намерих... Cry
Да, аз винаги ги свалям, че все нещо се случва, ако се опитам да гледам онлайн.
Или интернетът ще спре, или токът.
Аз гледам на руски, ти явно на английски.
В rutracker го има, като се потърси с руското заглавие - Любовь сквозь тысячелетие.
Също и тук https://doramatv.live/shuttle_love_millennium.
О, от няколко дни пуснаха В контакте и аз спрях да влизам всеки ден там. Joy
Само ако ще си тегля сериал - както беше и преди блокирането.

# 119
  • пак на Рив Гош
Аз гледам на руски, ти явно на английски.
В rutracker го има, като се потърси с руското заглавие - Любовь сквозь тысячелетие.
Също и тук https://doramatv.live/shuttle_love_millennium.
Да, гледам основно на английски или френски, но нямам проблем да гледам и на руски, опреснявам си го. Joy
Много благодаря за линка към дораматв, от него ще го гледам Hug
Пробвах първите няколко минути. Започва добре. С Париж Joy
Това ще ми е следващият китайски сериал.

А преди малко видях трейлъра на новия сериал на Ян Ян - костюмирана драма, която, поне на трейлър изглежда много добре - Who Rules the World,

Общи условия

Активация на акаунт