Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 449
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Мм, на мен тези от снимките ми изглеждат много подобно... Онзи ден гледах един епизод на "Кажете "да" на булчинската рокля" и една от жените, които бяха с булката (антуража), ми изглеждаше на 100% като самата булка, само че с друга прическа. Подобно лице, подобна фигура. Така и не разбрах каква й е, предположих сестра, но можеше да е и близначка. Англичанки бяха, не китайки.
И това ми се случва често (с всички народности).

В Замунда има книгата за корейската принцеса ( тази: https://iztok-zapad.eu/spomenite-na-edna-koreyska-princesa).

Освен това има един сериал на Епъл с Лий Мин Хо - Пачинко, но не знам дали ми се гледа емигрантска драма...

Аз няма начин да объркам корейските си любимци, защото са със специфично излъчване. Смешното при мен е, че актьорите от западните сериали, които харесвам, са общо взето един и същи тип. Могат да играят едни и същи роли (т.е. да се разменят), без да се получи много различен ефект. Общо казано - не много мускулести, но и не кльощави, тъмнокоси, обикновено и с тъмни очи, хубава костна структура (т.е. главите им не са квадратни, нито тиквести), тенът е светъл, но не розов, с интелигентно излъчване (за някои подозирам, че е силно заблуждаващо - но нали затова са актьори). Май само един-двама от тези, които харесвам, не отговарят на горното описание.

# 136
  • гр. София
Това с тиквести ми хареса Joy

Може ли имена на тези, които харесваш Simple Smile

# 137
Няколко, за които се сещам в момента и които отговарят на това описание повече, или по-малко: Робърт Дауни Младши (не виждам особен смисъл да гледам Марвелските филми, след като той не участва вече), Ейдън Търнър, Оскар Айзък, Хенри Иън Кюсак (признавам, че когато Изгубени позападна, ми пукаше най-вече за неговата сюжетна линия, освен това гледах тъпи сериали, като Стоте, заради него - не докрая, но поне донякъде...), Джеймс Калис (миналата седмица го гледах в не особено интересен епизод на Пикар - още ми харесва как изглежда).
Няколко, които не отговарят на описанието, но ги харесвам - Хю Лори, Джейсън Айзъкс, Лий Пейс (но не можах да догледам Фондация само заради него, а и персонажът му не беше особено симпатичен).

Доста от изброените са около или над 50 годишни, но когато са ми станали любимци, са били в трийсетте или в началото на четиридесетте си години.

От корейците харесвам Лий Мин Хо, Гонг Йо, Лий Донг Уук... не мога да изброявам повече, защото трудно запомням корейските имена... Sad Но пък иначе ги разпознавам, като преглеждам актьорите в даден сериал.

# 138
  • пак на Рив Гош
Аз пък съм пълна скръб с разпознаването на лица и свързването им с имена. Редовно играя поредния епизод на сериала "Ох, този ми е познат отнякъде, ама къде ли съм го виждала?" Joy Даже и в реалния живот съм така. Понякога съм с мъжа ми на улицата, той поздравява някой минувач, и после ми пояснява, виждайки въпросителния ми поглед: "Това е аптекарката/ съседа от втория етаж в съседния вход/ учителката от занималнята на щерката, когато беше в трети клас..." Joy

Почти завърших Our Glamourous Times - остават ми 10 епизода, ще ги приключа за ден-два. Няма да докара до 10 звезди, обаче. Беше добре някъде докъм 26-27ми епизод и после стана един разводнен и образът на главната героиня започна да ме разочарова. Както и двамата главни актьори не ми стоят добре заедно в романтичен смисъл. Не изглеждат достоверно като двойка, ами по-скоро приятелски, грам страст няма, а целувките са по сценарий. Ще направя по-подробен разбор като го приключа Joy

The Producers ми стои още на първия епизод, ще ми потръгне със сигурност в сряда, за когато планирам да си смъкна 3-4 епизода на телефона, че ще имам време за убиване на летището и по време на полет Simple Smile .

# 139
  • вятърничава
На Пачинко чакам да излъчат всички епизоди, това ще е към края на месеца. Чела съм книгата и затова ми е интересно, как се е получил сериала. Но не тръгвам с големи очаквания.

# 140
  • България
За моя изненада продължавам със съвременния Beautiful Reborn Flower (2020).
Вече съм на 10ти епизод, за всеки си казвам, че е последен, обаче засега измислят по нещо интересно и не са се разлигавили особено.
Единствено изтръпвам, като видя едната актриса.
В стремежа си да си отвори очите и да заприлича на европейка е минала границите на нормалното и вече е ужасно опулена - направо страшна. Flushed

# 141
Joy Очи като паници, както казваха в един сериал Joy

# 142
  • вятърничава
Скрит текст:

# 143
Що бе, аз съм виждала такива  хора с ококорени очи на живо, ама европейци де...
И в тая връзка - как разпознавате кога някой актьор/актриса си е правил/a пластични корекции?
На носа, на очите? Аз никога не мога да позная, то народ шарен, защо да не са си така по рожедние...
Друг е въпросът ако ги познава човек от преди и след това види някаква разлика, но аз чак толкова навътре не съм...
Имаше 1-2 случая, когато заподозрях актрисите, че са правили нещо с лицето си - едната като се засмееше и много странно й се набръчкваше брадичката, другата пак като се засмее и й се получават едни трапчинки ама на средата на бузата, много високо, чак странно... и леко грозно... Та за тях подозирах, но пак не бях сигурна де...

# 144
  • Русия
Ами приличат си Сон Уей Лон и Ло Чжен: голяма пухкава уста, дълъг нос, веждите съвсем еднакви, ушите на едно ниво. Може би в движение са различни, но на снимка ми изглеждат като близнаци практически.
Иначе аз обикновено не бъркам мъжете-актьори. Но актрисите бъркам много. Независимо от тип външност, някои не мога да ги различа дори когато двете снимки са пред мен.

Пластични корекции се разпознават така:
- очи тип европейски с двоен клепач, в драстичните случаи се стига до "рибешки" очи както на снимката, която даде Liu Ying.
- тясната брадичка, която не е в хармония с останалото лице. Ама много наблягат върху това, брадичките им стават чак триъгълни, а долната челюст като цяло много малка по сравнение с останалото лице.
- релеф на лицето. Монголоидите са с плоски лица. Ако не са такива, значи или са метиси, или са северняци (тоест пак метиси), или са преправени. Обикновено не ги показват в профил заради това.
- кръглите тилове. Не са присъщи за тяхната раса. Прикриват с прическата, а и отбягват ненужните ракурси, но не всичко може да се отбегне и покрие, затова слагат пластини, особено жените.
- високия мост на носа. Обикновено при тях междуочната част на носа е много вдлъбната, та специално си слагат пластини за да я повдигнат и да заприличат на европейци.

Разбира се, има хора с различна външност, а и често пластиката е фина  и не се забелязва. Например, момата от Love 020, оная със скандала за децата, е с пластика, но не й личи чак толкова, само по брадичката ще познаеш, а всъщност си е преправила буквално всичко.

# 145
Съмнявам се релефа на лицето винаги да е изкуствен. Спомням си, че съм чела в по-стари книги описания, отнасящи се за китайци, че някой си бил красив, а друг имал грозно плоско лице. Това в произведения писани много преди създаването на пластичната хирургия.
Скулите са нещо типично азиатско, но някои хора изглеждат песоглави, ако имат твърде големи. Колкото до носа - в средновековни японски рисунки има много самураи с огромни носове, не мисля, че е само измислица - вероятно художникът е рисувал това, което вижда.
Аз не винаги разпознавам операциите. Обикновено когато лицето изглежда пластмасово, а също и очите много си личат. Естествено, ако носът е като на Майкъл Джексън... Но това е по-популярно тук, а техните правени носове изглеждат много по-добре.

# 146
  • България
bb6, много точно попадение, а аз се чудех на кого ми напомня кокорката. Joy
Ами приличат си Сон Уей Лон и Ло Чжен: голяма пухкава уста, дълъг нос, веждите съвсем еднакви, ушите на едно ниво. Може би в движение са различни, но на снимка ми изглеждат като близнаци практически.
Song Wei Long с дълъг нос? Наистина хората имаме различно виждане. Скъсеният му нос в профил е единствената ми забележка, но ще го преживея. Smile
Пускам ги и в движение, въпреки че едва ли човек, който ги вижда подобни на снимката, ще ги различи и в клип.
Все едно на мен да ми пускате корейци извън моя топ три. Grinning

.

Съмнявам се релефа на лицето винаги да е изкуствен. Спомням си, че съм чела в по-стари книги описания, отнасящи се за китайци, че някой си бил красив, а друг имал грозно плоско лице. Това в произведения писани много преди създаването на пластичната хирургия.
Скрит текст:
Скулите са нещо типично азиатско, но някои хора изглеждат песоглави, ако имат твърде големи. Колкото до носа - в средновековни японски рисунки има много самураи с огромни носове, не мисля, че е само измислица - вероятно художникът е рисувал това, което вижда.
Аз не винаги разпознавам операциите. Обикновено когато лицето изглежда пластмасово, а също и очите много си личат. Естествено, ако носът е като на Майкъл Джексън... Но това е по-популярно тук, а техните правени носове изглеждат много по-добре.
Има истина в това. И малкото китайци, които виждам в България са твърде различни. Лице, фигура, височина.
Някои са и доста светли.

# 147
  • Русия
Низкият мост не пречи носът да е голям. Напротив, точно заради тая вдлъбнатина носовете им изглеждат по-дълги, отколкото са.

Разбира се, има различни. Затова писах за северняците, които са по-високи, по едри, и без пластика относително повече приличат на европейците. Южните са по-дребни и по-тъмни.

Честно казано, не виждам никакъв проблем нито с клепачите, нито с носовете, нито с профила на лицето. Сами по себе си те не са признак на грозотия. Според мен, всичко зависи от съчетанието. Но както разбрах, азиатите не гледат точно съчетанието, а разглеждат чертите поотделност. То ест, големи му са ушите - красавец. Голям и дълъг нос - красавец. Двоен клепач - красавец. Бяла кожа - красавец. При наличност на всички тия черти човекът на мен може да ми изглежда супер грозен, но не и за тях. Вижда се, че актьорите в Китай са подбрани точно с такъв тип външност: много високи, много слаби, тесни издължени лица, големи дълги носове. Ако има и торби под очите (еленови очи им казват) - край, мистър Вселена е пред нас. Simple Smile

Що се отнася до японците, те са най-близки до корейците по произход, но са смесени с айните - първият народ на Японските острови, които са с европейски черти.

Тези китайци, които виждам в Русия, включително туристите, а те са много, са един и същ тип външност: средни на ръст, с огромни кръгли глави, мургави, доста набити, с широки лица. Не са дебели, а именно квадратни някакси. Такива вейки и върлини, както по дорамите, изобщо нито веднъж не съм видяла.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 20:15 от Naili

# 148
  • България
Верно ли за ушаците?
Край, загубих надежда да се класирам при хубавиците. Joy

Beautiful Reborn Flower (2020) ще се хареса на любителите на съвременните сериали.
Взех да го гледам на по-висока скорост, само защото не са ми интересни сериали от този тип, но е доста сносен.
Това е май първият съвременен без фантастика или разследване, който може би ще докарам до финал.
Няма лигави, пияни женички.
Кокорката е с кофти характер, но тя е и главната злобарка, няма как да е много свястна.

# 149
  • Русия
Големите изпъкнали встрани уши се смятат за признак на късмет, и затова са красиви. Simple Smile Особено корейците ги ценят.

Общи условия

Активация на акаунт