Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 095
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • пак на Рив Гош
bb6, аз съм още на първия епизод от Sh**ting Stars, но започва много добре. Ще чакам да видя жилетките.
Аз отделно харесвам и актьора, който е във втората роля  както и главната актриса.
За Our Blues съм съгласна с теб, освен всичко друго, сериалът е и направо рекламна картичка за остров Чеджу (вторият такъв сериал, който гледам с такива хубави гледки от там, след Warm and Cosy).

# 466
  • България
Изгледах първи епизод на Empress Ki (2013).
Добре започна, но ни върнаха в миналото на героите.
Дано скоро се озовем, там където ще гледам това:

И реших да започна японския BOSS (2009).
За пореден път се убеждавам, че актрисите им са много по-хубави от актьорите.
Сериалът започва забавно, интересно и сигурно ще го изгледам, но заради горното изречение, ще си остана предимно на китайски и корейски.

# 467
  • вятърничава
Роца, в Sh**ting Stars, всички са ми много симпатични, никой не ме дразни, няма лигли. Дори оная богатата лигла - изгряващата звезда не ме дразни. Всички от агенцията са позитивни. Главните са хубави и си подхождат на ръст. Разтоварва ме този сериал.

# 468
  • пак на Рив Гош
Нали знаете приказката "Нямала си баба белица, взела си козица"... опа! сериал Joy
Щерката в момента преговаря за матура и си е вкъщи на обед. Та двете започнахме да гледаме заедно The Penthouse в обедната почивка. Началото е много добре, а ако намалят и децибелите на аджумите (поне на едната от тях), ще е още по-добре.

Sh**ting Stars след 3 епизода ми харесва все повече! Много е забавен и добре направен Heart Eyes

# 469
Роца, предполагам знаеш, че The Penthouse е от така наречените makjang драми. Приготви се за 3 сезона отмъщения, невероятни обрати, убийства, безнаказаност, семейни тайни и всякакви такива събития.

Liu Ying, Императорчето се появява още в 3-4 епизод, но някъде след 6-7 действието основно се мести в двореца в Юан.

# 470
  • България
А Тогон мести ли се в Юан заедно с действието или се мярка рядко на екран?

# 471
Всички се местят в Юан Simple Smile
Тогон ми харесва повече с пусната коса, отколкото на кокче...

# 472
  • България
Супер!
Гледам заради него.
Почетох малко и за историческата личност, но политическите сериали на са моите.
Иначе в първите три епизода нямаше много плещене, предполагам че нататък ще е зле?
Не харесвам и монголите.

# 473
Има политика - заговори и подобни.
Аз харесвам монголите - гардеробът на кралица Амидала от МВ е вдъхновен от традиционните кралски монголски одежди. Т.е. носели са се като извънземни Joy
А в сериала са във фентъзи стил.

Между другото, аз и преди написах, че като пропусна типично корейските похвати, сериалът ми напомня за Великолепният век. Но с по-малко романтика.

# 474
  • България
Турски сериали и филми не гледам и не мога да сравня.
То и руския зарязах след седми епизод. С повехналия, 25 години по-голям от главната, няма как да ме задържат. Колкото повече флиртуваха, толкова повече губех интерес.
Това е друго нещо.

Но краля на Корьо изглежда много зле. Sad

# 475
Уан Ю е мъжествен:

А някои корейски актьори не могат да си пуснат катинарче и да искат Joy Кой знае, може да не е истинско...
Ето ги тримата, без костюми:

# 476
  • България
Ех, този Ji Chang Wook, даже не е и много късокрак, както забелязвам, че са повечето корейци.
При китайците, не мога да преценя, нали ги гледам все по рокли.
А японците май са най-добре в това отношение, обаче в лице не ми харесват особено.
Някои обаче имат хубави прически, а и под прическата са добре. Grinning

# 477
  • пак на Рив Гош
Роца, предполагам знаеш, че The Penthouse е от така наречените makjang драми. Приготви се за 3 сезона отмъщения, невероятни обрати, убийства, безнаказаност, семейни тайни и всякакви такива събития.
Да, имам идея за сюжета Hug. То още в първия епизод дават доста добри индикации какво да очакваме Joy
Колебаехме се между The Penthouse и My Liberation Notes (понеже и двете харесваме И Мин Ки), та в крайна сметка се спряхме на първия. Сега остава да видим колко време ще го гледаме, че като свършат изпитите на щерката след 10 дни, през ваканцията сигурно ще хукне да излиза Joy
 П.П. Ама много са им дълги сериите - по час, час и четвърт (обедната ми почивка е по-къса 🤣)

Liu Ying, и при китайците има дългокрачковци (или поне доста от тях не са ме шокирали като късокраки... то и при корейците не са ме шокирали много, де Wink )

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 22:18 от Роца

# 478
  • България
И Джун Ги ме беше изненадал неприятно, не е като Енрике И. поне. Grinning

На тази снимка май даже е на ток.

# 479
  • вятърничава

Общи условия

Активация на акаунт