Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 100
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Моят любим сериал по темата си остава Бойна звезда галактика Simple Smile
А от корейските съм гледала само I'm Not A Robot и беше ок.

П.п. всъщност, там малко се разочаровах от начина, по който се развиха нещата за истинската андроидка, но каквото - такова.

# 436
  • България
Скрит текст:
...................
Любов между човек и андроид.
За мен е много интересна тема, обичам да гледам такъв тип.
.............................
Знам, че не си падаш по японските сериали, но в случая може би ще се прежалиш да погледнеш Absolute Boyfriend.
Благодаря!
Добавям го в отметките, не е много дълъг, може и да го изгледам.
Моят любим сериал по темата си остава Бойна звезда галактика Simple Smile
А от корейските съм гледала само I'm Not A Robot и беше ок.

П.п. всъщност, там малко се разочаровах от начина, по който се развиха нещата за истинската андроидка, но каквото - такова.
А My Holo Love (2020), нали с него ме зариби.
Дъщеря ми все ми пробутваше японски или корейски мелодрами, така и не разбра как да ме спечели.
Ако беше пуснала нещо фантастично, можеше по-рано да зарежа американските бози.
Но на практика и тя не гледаше китайски вуксии, покрай мен ги започна.
От малка гледа японски и корейски, но съвременни драми.

# 437
Онзи не го броя, защото няма тяло - само холограма е Simple Smile Под андроид разбирам да можеш да го пипнеш Wink

# 438
  • Русия
Naili, такива не ги гледам, но с удоволствие чета интересното представяне.
Моите са много телеграфни, нетипично за една Везна, но това е положението
Аха, а аз в това отношение съм типичен Близнак, на когото само му дай да си побъбри или поне да напише нещо. Bowtie
Все пак продължих, и вече в следващата серия започна една от любимите ми теми: фиктивни отношения. Сега героите живеят заедно и се преструват на сгодени. Очаквам много тайвански хумор. Simple Smile
Любов между човек и андроид.
За мен е много интересна тема, обичам да гледам такъв тип.
Тъжното е, че може би за някои от нас само такъв партньор би бил подходящ.
Малко офтоп. На тая тема гледах един немски филм, забравих му името. Героинята взема андроид в рамките на експеримент. Той е програмиран да се поднагажда към нея за да се хареса. Тя го знае, дава си сметка какво става, и въпреки това не може да е безразлична. И си мисля - малко кой не би реагирал по същия начин. Ние хората сме склонни дори колите си да ги възприемаме като личности, камо ли нещо, което изглежда като човек и действа като човек.

# 439
Сещам се - гледах трейлъра преди време и се чудех защо нашумял актьор като Дан Стивънс участва в този чуждоезичен (за него) филм, с вероятно нисък бюджет. Не съм гледала филма.

# 440
  • Русия
Филмът е много хубав. Не е тъпашка холивудска продукция за тийнеджъри. Но понеже е немски, не се рекламира чак толкова.

# 441
  • България
Онзи не го броя, защото няма тяло - само холограма е Simple Smile Под андроид разбирам да можеш да го пипнеш Wink
Вярно, не си романтичка. Grinning
Аз не съм много по пипането. Stuck Out Tongue Winking Eye
Героинята взема андроид в рамките на експеримент. Той е програмиран да се поднагажда към нея за да се хареса. Тя го знае, дава си сметка какво става, и въпреки това не може да е безразлична. И си мисля - малко кой не би реагирал по същия начин. Ние хората сме склонни дори колите си да ги възприемаме като личности, камо ли нещо, което изглежда като човек и действа като човек.
Хич няма да откажа да се нагажда според мен, също да го изработят и визуално по мой вкус. Grinning

# 442
Скрит текст:
И аз искам андроиди наоколо - колко по-лесно ще живея, ако имам кой да се грижи за домакинството, да ми бъде шофьор, да ми носи покупките, без да досажда и да мрънка... Вече за по-специални нужди ще трябва доста да напреднат технологиите...
Но само с холограми може да се получи романтиката на първо време. Blush
Технологиите се развиват бавно, кой знае дали ще дочакам Sad

# 443
  • България
Изгледах и китайското фентъзи The Legend of Grave Keepers (2021).
Финалът е 50:50, има щастливи и не съвсем.
Някои поумряха.
Най-печалното за мен беше, че най-много ми хареса актьорът в главната роля на злодей.

# 444
# 445
Момичета, какво гледате?
Аз в момента съм на "Protect the boss".
2в1, ти ми го препоръча, благодаря пак, наистина много леко и приятно сериалче.
Точно каквото ми се гледа в момента - приятна романтична комедия. Има много смешни сцени, главните са сладури, хем красиви за гледане, хем играят чудесно, и няма драма.
Не мога да разбера много типажа на главния герой, чак пък толкова страхлив мъж не съм виждала. То сигурно има, свят шарен, но аз поне не съм се сблъсквала с такова чудо. Чак пък да подскача от едно котешко мяукане в тъмното Simple Smile Но може би по-натам ще се промени, ще видим... нищо де, пак е симпатичен Simple Smile

Момичета, моля ако някой е гледал филма и иска да издаде нещо по съдържанието, да го слага в "Скрит текст" и да пише пред него Спойл или нещо такова.
Понякога хората пишат в скрит текст нещо, което не е спойл, и тогава искам да го прочета, но от друга страна не искам да си прецаквам сериала като знам какво става в него...
Но едва като отворя скрития текст разбирам какво пише... Та молбата ми е - ако е спойл, пишете че такъв ИЗВЪН скрития текст.

# 446
  • България
Аз гледам Who Rules The World (2022).
Добре летят, добре изглеждат, но първите два епизода не са нещо особено.

Допълнително горчивина ми вкарва Zhao Lu Si - не мога да я харесам и това е.
Гледам и по-бавно, че попаднах на хубав руски филм от три части и доста дълъг сериал от два сезона.
А за спойлерите съм пас, ако решите, ще крием и описваме или пък ще пишем както досега - на всеки както му е удобно. Grinning

# 447
Liu, аз не съм против дискусиите както досега, много са ми интересни даже.
Но има разлика между спойл и дискусия.
Ето например това, което ти написа последно е съвсем ОК - пишеш какво не ти харесва в сериала, кой не ти харесва, инфо за поведение, за външен вид, за лични впечатления - всичко това не е спойл за мен.
Но примерно някой като каже "в еди коя си серия е първата целувка, ама по-натам става еди какво си"...или "много е хубав, но има тъжен финал, еди какво си става с главните" и за мен сериалът е съсипан, зарязвам го.
Значи такъв тип коментари са спойл. Няма лошо да се пишат и те, но човек да е предупреден, и да ги прочете съзнателно. Това ми е молбата.
Иначе ако всяко второ изречение го крием - то няма смисъл също.

# 448
Змейче, радвам се, че ти допада Protect the boss. Сериалът си е баш за разпускане. Комедия, романтика, смях, на моменти си е направо пародия, но понякога вкарват и малко драма без да прекаляват и да съсипят веселото настроение.
Относно поведението на главния мисля, че по някое време даваха обяснение защо е такъв. Позабравила съм вече, защото гледахме сериала текущо с мацките в съседната тема, а то не е било скоро.
Джи Сонг и Дже са си наслада за окото Wink. С първият има много заглавия, от които да си избереш, а с втория може да пробваш филма Postman to Heaven.

# 449
  • гр. София
Аз гледам ,, Under the power". Изгледахме с моята племенница два епизода, но за сега нещо не ме грабва. Дано нататък стане по-добре.
Освен това гледам Joseon Survival, с идеята да си го догледам, преди стигнах до 6 епизод, сега до 7епизод Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт