Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 092
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Мин Хо изглежда висок, но точно това не ме привлича... Не харесвам много високите хора - обикновено са прегърбени и се извисяват странно (над мен и по принцип). Не е хармонично Joy

# 481
  • България
Лошото е, че има високи, но късокраки.
Пропорциите, като липсват, полза от много сантиметри няма.

# 482
  • вятърничава
Sh**ting Stars епизод 15  харесва ми и не искам да свършваааааа! Рядко има такива сериали, без нищо дразнещо, показват нелепите жълти новини и безумието на феновете с чувство за хумор. Всички са ми много, много симпатични. Бих ги гледала още 16 епизода.

# 483
В този няма суперкрасавци, но може и да става за гледане (не е истина колко познати лица виждам, скоро ще проговоря корейски):

Струва ми се, че няма да прилича особено на испанския оригинал, но поне няма да го разтягат до безкрай.

# 484
  • Русия
не е истина колко познати лица виждам, скоро ще проговоря корейски
SatisfiedSatisfiedSatisfied
И аз така мислих навремето. Обаче се появяват все нови и нови лица. Откъде само ги взимат толкова хубавци?
Иначе след многото китайски и тайски сериали корейският език почна да ме дразни. Това едно проточване на последните гласни: камсамнидааааааа.....

Що се отнася до китайските крака Simple Smile
Понеже аз много държа на красивите крака, винаги им обръщам внимание. Още не съм видяла късокрак или кривокрак китаец. Видяла съм един с по-дебели (относително останалото много слабо тяло) крака. Китайците явно много държат на пропорциите.

# 485
Mен корейският не ме дразни, но ме дразни това, че някои хора (основно жени) през цялото време говорят така, все едно носовете им са сериозно запушени.

# 486
  • България
Хе, хе, аз също не харесвам корейския, много ми е твърд в сравнение с китайския, но странното е че имам три корейски песни от два сериала в листата си с китайско.
Китайците явно много държат на пропорциите.
Прави са си, пропорциите са много, много важни.
Даже и прекалено дългите крака пак не са добре.
Но мисля, че предпочитат дългите торсове.
В единия сериал се бях уплашила от визията на главния в съвременния свят.
В един кадър го бяха издокарали така, че краката му бяха ужасно къси на дълъг, дълъг торс.
Търсих го в обикновени снимки, без рокля, оказа се съвсем нормален.
Вторият в китайския ми списък, Xing Zhao Lin, а сериалът беше The Eternal Love (2017).

Там доста обикаляха, минало, паралелни светове, небеса, интересно беше.

# 487
Аз за краката на китайците не знам, но китайките определено са късокраки в сравнение  с европейките. В един сериал видях една китайка по бански - ами ужас, торсът дълъг, краката едни късички… а иначе слабо момиче, минаваше за хубавица.
А за езиците - мен ме дразни китайския, цялото това съскане и шъшкане ми е неприятно. Корейският напротив, много гласни има в него и ми е много приятен и мелодичен Simple Smile

# 488
  • пак на Рив Гош
Аз май трябва да съм била корейка в предишен живот, понеже и аз предпочитам корейския език Wink (само не знам дали това е било преди или след английското ми прераждане Joy)
В плейлистата си в телефона имам няколко албума с музика от корейски сериали, но само една китайска песен  Grinning Ще трябва да подготвям пътуване до Сеул Joy

# 489
  • България
Едното ми китайско прераждане е далеч преди френското.Satisfied
Не харесвам англичаните и езика им, все пак са ми били врагове в предишен живот. Joy
Китайски гени нямам, обаче френски имам, така че може и да е генетична непоносимост към бозавите англичани.

Тоя Тогон са го направили голям страхливец, чак ми е неприятно да го гледам.  Но и в живота не е бил нещо особено.

# 490
В живота не се е интересувал от политика, което всъщност е често срещано при императорите. И не само при китайските - японският от векове е само за украса (управлявал е шогун).

# 491
И като сме на темата за езиците - някой записал се да учи корейски или китайски? Аз обмислям за корейски, макар че съм много дърта вече за учене на езици, то направо безнадеждна работа, особено като не си в средата…

# 492
Добър вечер искам да си споделя списъка със корейски сериали които съм изгледал до сега

1 Ex-Girlfriend Club хареса ми  главната Актриса  заедно със другите там
2 When the Weather Is Fine –Park Min Young харесвам тази актриса готина е сериала също
3 Would You Like a Cup of Coffee Приятен сериал допадна ми научих нещо повече за кафето което не пия хаха
4 Your House Helper също приятен сериал и историята ми хареса Актьорите също бяха на ниво
 Това е надявам се да не съм бил досаден със поста си приятна вечер ви пожелавам

# 493
  • България
И като сме на темата за езиците - някой записал се да учи корейски или китайски? Аз обмислям за корейски, макар че съм много дърта вече за учене на езици, то направо безнадеждна работа, особено като не си в средата…
Не съм.
Не ми е лесно с езиците, а китайският е труден.
Ако поне имаха нормални букви, за да си помагам със субтитрите, имаше шанс.
Обаче с тия буквално хиляди символи и отделно, че имало няколко нива на звука - в смисъл нещо като "ше" произнесено с различен тон, може да е "да", "вода" и т.н., нямам шанс.
Бях забравила доста от руския, но гледайки и слушайки, вече мога да кажа, че на 99 % разбирам от казаното в сериалите. Има жаргонни думи, които и речникът не превежда. Grinning
Но субтитрите на руски много ми помогнаха, разбира се и факта, че някога бях учила и научила много.

Никола Савов 603256, добре дошъл!
За мен никой в темата не е досаден. Grinning

# 494
Аз поучих малко японски, бях научила доста йероглифи и основни фрази (даже имам доста карти с йероглифи, които си направих сама, пазя си ги), обаче прекъснах за около година, понеже си имах проблеми и имам чувството, че нищо не помня. Не ми се занимава с езици сега.
 На корейския също разбирам някои от лесните и често повтаряни фрази, когато гледам сериали, но само разбирам, не мога да ги произнеса.
Все още ми е забавно, че нашето "чакай малко" звучи като тяхното (по чиста случайност), а и "хайде" май е едно и също (но то сигурно е тюркско и от там идва приликата).

Общи условия

Активация на акаунт