Запалени по плетенето-2

• 141 284
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
vivita, реглана не го видях...

ami dano tursazkata razbira sustoto, no towa nameri  Hug

http://www.woolworks.org/patterns/raglan.html

ako ne e , molq izwinete za newevdestwoto, no sum sred nazinaestite  Hug

Не си сред начинаещите...- ясно е.

В плетенето или с търсачката  Wink В плетенето zа жалост съм сред абсолютно начинаещите, но с голямо желание да се науча, доста неща иzрових иz нета и всеки ден упражнявам по нещо ново от една книга и от едни ръководства. Но до вашия майсторлък няма бърzо да стигна  Hug
С търсачката виж съм експерт и ако нещо ви трябва мога да го потърся  Wink

# 211
Grinning Замислям пуловече пак за него, този път от новите мекички прежди в зелено, жълто, оранжево и синьо. Чудя се дали да не го направя с реглан-ръкав.

Сетих се че пробваш и плетене на 1 кука та реших да ти покажа това

http://forum.nanya.ru/index.php?showtopic=17621&st=75 за да го видиш и по-голямо, както и кройката и описанието на плетката в края на страницата

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 17:03 от Snejana_G

# 212
я ми кажете  моля, дали се сваля нещо ,че имам известни съмнения:)

# 213
Всичко е ОК!

Страхотни неща, както винаги   bouquet

# 214
 Snejana,
мерси:)
Тогава да сложа и другите

Малко е лятно ,ама то ей го след някой друг месец ще става за плаж Mr. Green

# 215
Пфу, изтри ми се съобщението...наново.
Хипатия , наред е. Източих го.
Snejana_G, Стейси, този ефект може да се получи и на 2 куки. Съжалявам, че не мога да покажа снимка, но имах една изрезка от стаааро списание. Ще се опитам да го обясня.
С т. синята прежда се плетат 4 реда обикновена плетка.
Следва розово, като през 6 бримки една не се плете. Тази която не се плете се следи да остава отпред и става изтеглена. Така се плете с розовото 6 реда(примерно).
Следват пак 4 реда от т. синьото.
После 6 реда жълто, като изтеглената бримка се измества с 3. (за да се получи така като мозайка като на картинката)
и т.н.
Дано сте разбрали нещо...
Всъщност е много елементарно и ефектно. Само трябва да пробвате.

# 216
и нещо последно все от същата поредица:)

# 217
http://www.beautydolls.com/index.php?var=knitting&page=14   eto ne6to lesno Party                                     

# 218
Снежи, мерси. Вижда ми се лесно, но ще остане за по-нататък, че преждата ми не е подходяща. А и трябва да нагодя размера за около 2-годишно.
Мими Кир, не те разбрах. Кога всъщност се изплита бримката, която прехвърляш? Като смениш цвета ли?

# 219
# 220
mimi аз разбрах като това:

# 221
От новата снимка става ясно, че прехвърляната бримка е изплита, когато дойдем до същия цвят прежда.

# 222
Здравейте! Искам да попитам за една плетка, която видях на рекламната страница на едно немско списание. Беше реклама на новото при плетенето, така че към моделите нямаше приложения.Няма нужда да споменавам името на списанието, защото сигурно всичк го знаете-страхувам се да не направя реклама-излиза всеки месец, струва около 4,50 лв., а плетката беше показана върху зимни шалове на последните страници.Предсавляват някакви вълнички, изплетени допълнително върху основата на шала.Някой сеща ли се въобще за какво става въпрос ,или стана объркано? newsm78 Praynig

# 223
mimi аз разбрах като това:......
От новата снимка става ясно, че прехвърляната бримка е изплита, когато дойдем до същия цвят прежда.
Да, това имах в предвид. Сега ако може и някой да ми намери изрезката Joy
Мисля че там се плетеше само обикновена пшлетка, но може и да бъркам...

# 224
Тиха Вода, аз не те разбрах. Я, по-добре кажи списанието, ако е още по щандовете да погледнем и да кажем.

Общи условия

Активация на акаунт