За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 939
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте бебо е с температура 38.5 преди 30 мин беше 38.1 дадох нурофен но я вдигна... Какво да правя той спи и като го събудя почва да плаче
Надявам се бебчо да е по-добре. Не се дава един след друг Панадол и Нурофен. Поне 30мин трябват за да подейства.
Това не е вярно- няма такова изискване.
Единственото е да не превишавате дневно- 3 дози Нурофен и 4 дози Панадол.
Нурофен, ако е с добро качество, започва да действа до 35-40м. Панадол? до час.

# 391
Има такова изискване, разбира се. Трябва да има интервал между тях.
На мен педиатър ми го е казвал
Трябва да има няколко часа между панадола и нурофена, не помня колко.

# 392
Преди 10 дни водих сина ми в спешното в Калифорния, САЩ, защото се тресеше целия от температура и не можеше да диша нормално. Там му дадоха едновременно парацетамол и нурофен. Тук и на двете дозите са през 4 часа, но няма изискване да се редуват. На мен в болница след секцио даваха по същия начин.

# 393
Няма такова изискване за интервал между Панадол и Нурофен, те са различни вещества. Иначе интервала между Панадол и следващ Панадол и между Нурофен и следващ Нурофен трябва да се спази. Нали точно това е идеята на редуването, ако сте дали Панадол, но не е дошло време за следващия Панадол, може да се даде Нурофен, ако не спада температурата. То ако се чака няколко часа след Панадол, за да се даде Нурофен, ще си дойде времето за следващия Панадол. Освен това при състояния с почти 40 градуса и неповлияваща се температура от Панадол за какви часове говорим, няма време за чакане. Моя син е получавал гърч при 38 градуса, а когато беше вдигнал 40 и почти не падаше от Нурофена след това съм давала и Хексалгин кидс и с влажни кърпи съм действала и само се моля да не се стигне до гърч, та изобщо не може да става въпрос да се чака часове...

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 05:56 от Анонимен

# 394
Тъй като засега не ми се е налагало и нямам опит, при каква температура се ходи в спешното (ако е вечер/почивен ден например и не може да се обадим на личния лекар)? Като беше новородено знам, но сега наближава 6м. А около годинката? Даваме Панадол/Нурофен и ако не се повлияе до известно време ли?

# 395
Аз съм звъняла на бърза помощ една вечер, дъщеря ми беше с 40 градуса, Панадол и Нурофен сваляха до 39. Дадох Хексалгин, уж свалял много бързо, след 1 час още си беше 39. Изобщо не ми помогнаха, казаха ми само да не давам повече лекарства, защото ще започне да повръща. Ръцете и краката и бяха ледени, цялата беше настръхнала. Легнахме и я гушнах и завих, макар че ме беше страх така да не вдигне още повече Т. Като се стопли се успокои и Т започна да пада. После някой беше писал тук за някакъв спазъм (ако не бъркам), при който докато не се затоплят крайниците температурата не може да спадне.

# 396
Моето бебче също беше с температура от понеделник през нощта до снощи. Съветите, които съм дала са от моята педиатърка. Тя каза, че не е и добре да се смъква много рязко температурата.

# 397
  • Пловдив
Панадол и Нурофен може да се дадат едно след друго при нужда, тоест при висока Т.
Просто дозите Нурофен след това трябва да са всяка през 8 часа, а Панадол- през 6.
Може да се слагат и студени компреси на челото, ако температурата е висока.

Ние не сме ходили в спешното. Ходим на денонощна детска поликлиника, взимат доста бързо. В спешното винаги има много хора и никаква организация кой е спешен реално и кой не.

# 398
Какви са тези крайности, от стрес да се даде витамин Ц, до Нурофен и Панадол заедно при ниска температура?! Всяко лекарство след прием има нужда от време да подейства. Как очаквате 30 мин след приема да се свали Т от раз? Изчакайте, постепенно ще се свали. То е и опасно рязкото сваляне. Предполагам при някаква силна треска може и двата медикамента. Но при 38.1...?!
Заведете детето на преглед и бързо оздравяване.

# 399
Някой който има инхалатор Зано, може ли да ми каже за какво са малките кръгли като дунапренчета? И къде се слагат
Това са филтри и се слагат в самия инхалатор отзад .На указанието има илюстрации

# 400
  • София
Филтри, резервни вероятно.

# 401
Къде отзад на самата маска ли? Не мога да намеря указанията

# 402
  • София
Тялото на инхалатора, не на маската.

# 403
Къде отзад на самата маска ли? Не мога да намеря указанията
Може да погледнете в сайта на Зано ,там също има инструкции за употреба. Отзад на самия аспиратор има кръгъл отвор ,там е мястото на филтъра и пише FILTER

# 404
Куул пач само на челото ли мога да сложа той ще я махне??

Общи условия

Активация на акаунт