За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 958
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте , синът ми беше 2 дни с температура, давах Панадол включих и Нурофен.Заведох детето на доктор. Каза зъби ,нямаше други признаци да е болен , единствено буташе лъжицата ,но пък ядеше твърда храна,дадох и 2 дози Камилия. Наистина излезнаха 2 зъбчета.Вчера нямаше никаква температура,но сутринта се събуди с обрив - лицето ,гърба и малко по корема. Не ми прилича на шарка. Голямата ми дъщеря на същата възраст беше с подобен обрив и единственото ,което се случи беше престой в болницата и слагане на Орбазон. Сега не съм се обаждала пак на лекарката ,защото предполагам ,че е от медикаментите за температурата ,вероятно Нурофена. Не е от храна , защото не съм давала нещо ново. Дадох витамин С и калциев глюконат . Дали не сгреших ,че не го заведох? 😐. Възможно ли е да е от Нурофена ?
Може да е от претопляне ако е бил с висока температура, може да е алергия от лекарство, а може да е симптом на самото заболяване, без да има връзка с алергия. Ако не премине, заведете го утре.
Точно като претопляне стои

# 376
Благодаря ви момичета, вече придобих представа за аптечката на малките бебета. До сега имах Парацетамол, Хидратин алфа, няколко ампули витамин С, ампули със стерилна вода и марлички с които му избърсвам очите, по едно време имах и Тобрекс но знам че е антибиотик и не е добре да се прилага често. Изписан ни е от родилния дом с цел секрета да се пресича навреме преди да засегне и двете очи. Имам и термометър. Може ли един допълнителен въпрос, не успявам да почистя добре ушният канал. Дали може там да се използва разтвор спрей или вие какво бихте препоръчали? Педиатъра този частният Blushказа че не се почиствали ушите.
Не се чисти с клечки, защото така ушната кал се вкарва навътре и става като тапа върху тъпанчето. Вариант 1, не чистите с нищо, ако се вижда отвън, тогава почиствате.
Всриант 2, в аптеките има специален спрей за почистване на уши на бебе.
И двата варианта са по съвет на УНГ след като без да знам бях ползвала клечки за уши с каката. Вече не ползвам. Почиствам само ако има зацапване отвън.

# 377
Дори и за възрастни не е препоръчително да се бърка в ушния канал с клечка, а само да се почиства отвън.

# 378
Аз почиствам само отвън. За спрейовете имам негативно мнение. На приятелка детето беше стигнало до възпаление от тях.

# 379
  • Германия
Ушите се самопочистват, тоест секретът излиза сам от ушния канал. Не се бърка с клечки, особено при бебета и малки деца.

# 380
Здравейте таткото е болен малко и се обадихме на семеиния лекар и каза да давам на бебо оксилококциум без дори да го е прегледала???? Бебо е на 6 и половина месеца
Не бих давала на толкова малко бебе и без симптоми. Може няколко дни да давате превантивно по една ампула витамин Ц, има специални за бебета.

# 381
И каква е разликата между осколококцинум и Вит Ц ? Simple Smile

# 382
За мен и двете неща са излишни.

# 383
Здравейте бебо е с температура 38.5 преди 30 мин беше 38.1 дадох нурофен но я вдигна... Какво да правя той спи и като го събудя почва да плаче

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 22:44 от Eli Queen 702083

# 384
Здравейте бебо е с температура 38.5 преди 30 мин беше 38.1 дадох нурофен но я вдигна... Какво да правя той спи и като го събудя почва да плаче
Ако сега е 38.5 температурата дай му панадол виж колко килограма е бебето там пише колко от сиропа да дадеш.
А ако много се повиши температурата  потърсете лекарска помощ.Следите през нощта как ще е бебето.

# 385
Надявам се бебчо да е по-добре. Не се дава един след друг Панадол и Нурофен. Поне 30мин трябват за да подейства.

# 386
Ако сега е 38.5 температурата дай му панадол виж колко килограма е бебето там пише колко от сиропа да дадеш.
А ако много се повиши температурата  потърсете лекарска помощ.Следите през нощта как ще е бебето.
Дадох нурофен преди 30 40 мин имам лепенки куул пач не знам дали ще помогнат с нещо

# 387
Сложи му куул пач. Няма да навреди. Панадол и нурофен се дават с интервал поне 3 часа.
Може да го изкъпеш, за да го охладиш.
Може и да му сложих студена кърпа на челото.

# 388
Някой който има инхалатор Зано, може ли да ми каже за какво са малките кръгли като дунапренчета? И къде се слагат

# 389
Сложи му куул пач. Няма да навреди. Панадол и нурофен се дават с интервал поне 3 часа.
Може да го изкъпеш, за да го охладиш.
Може и да му сложих студена кърпа на челото.
Първоначално могат да се дадат заедно и след това да редуваш през 3-4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт