За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 945
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте таткото е болен малко и се обадихме на семеиния лекар и каза да давам на бебо оксилококциум без дори да го е прегледала???? Бебо е на 6 и половина месеца

# 361
У нас имаме домашна аптечка. За бебето поддържам витамин с на ампули, Биозин кидс/ витамини за незнаещите/, стеримар бейби, физиологичен разтвор на дози, панадол, нурофен, хексалгин, свещички против температура ефералган, сироп за кашлица Атусин, Изопринозин сироп, ентерол, хидратин алфа, тантум верде, мицеларна вода, спрей против насекоми. Може и да пропускам нещо.
Но аз съм си такава. Предпочитам да съм подготвена. Освен за бебето, имам лекарства за другото дете и за нас възрастните. Общо взето един шкаф е пълен с лекарства.

# 362
  • Пловдив
Здравейте таткото е болен малко и се обадихме на семеиния лекар и каза да давам на бебо оксилококциум без дори да го е прегледала???? Бебо е на 6 и половина месеца
Не бих дала. Ако имате възможност, отделете таткото от бебето. Ако бебето прояви симптоми - преглед и лечение.

# 363
Не бих дала. Ако имате възможност, отделете таткото от бебето. Ако бебето прояви симптоми - преглед и лечение.
Бебо няма никакви симптоми но вчера му дадох все пак щом е казала цял ден не мога да го успокоя

# 364
Осцилокцинум може да се дава превантивно, в периоди с висока заболеваемост или някой болен вкъщи. Друг е въпроса дали въобще ще има ефект. Най - добремъжа ви да няма контакт с бебето и да спи в отделна стая.

# 365
Осцилокцинум може да се дава превантивно, в периоди с висока заболеваемост или някой болен вкъщи. Друг е въпроса дали въобще ще има ефект. Най - добремъжа ви да няма контакт с бебето и да спи в отделна стая.
Да но редно ли е на толкова малко бебе да се дава това лекарство
Не спира да плаче от както го дадох

# 366
Да но редно ли е на толкова малко бебе да се дава това лекарство
Това не е лекарство, а хомеопатичен продукт. С две думи, сладка вода. Успокойте се, нищо му няма на бебето, съвместимо е за възрастта. На дъщеря ми е предписван на възраст 40 дни.

# 367
  • Пловдив
Едва ли плаче от него. То трудно може да се нарече и "лекарство". Малко е в групата даваме нещо, за да сме спокойни, че сме предприели мерки и разчитаме на плацебо ефект.
А аз такива неща не давам.

# 368
Здравейте , синът ми беше 2 дни с температура, давах Панадол включих и Нурофен.Заведох детето на доктор. Каза зъби ,нямаше други признаци да е болен , единствено буташе лъжицата ,но пък ядеше твърда храна,дадох и 2 дози Камилия. Наистина излезнаха 2 зъбчета.Вчера нямаше никаква температура,но сутринта се събуди с обрив - лицето ,гърба и малко по корема. Не ми прилича на шарка. Голямата ми дъщеря на същата възраст беше с подобен обрив и единственото ,което се случи беше престой в болницата и слагане на Орбазон. Сега не съм се обаждала пак на лекарката ,защото предполагам ,че е от медикаментите за температурата ,вероятно Нурофена. Не е от храна , защото не съм давала нещо ново. Дадох витамин С и калциев глюконат . Дали не сгреших ,че не го заведох? 😐. Възможно ли е да е от Нурофена ?

# 369
Абсурдно е да се дава на деца този илач...

# 370
Абсурдно е да се дава на деца този илач...
Не знам дали да не сменя педиатъра... Ходим на прегледи през 2 месеца звъня не вгига извън София е давам жълтък к месо преди плод...

# 371
Здравейте , синът ми беше 2 дни с температура, давах Панадол включих и Нурофен.Заведох детето на доктор. Каза зъби ,нямаше други признаци да е болен , единствено буташе лъжицата ,но пък ядеше твърда храна,дадох и 2 дози Камилия. Наистина излезнаха 2 зъбчета.Вчера нямаше никаква температура,но сутринта се събуди с обрив - лицето ,гърба и малко по корема. Не ми прилича на шарка. Голямата ми дъщеря на същата възраст беше с подобен обрив и единственото ,което се случи беше престой в болницата и слагане на Орбазон. Сега не съм се обаждала пак на лекарката ,защото предполагам ,че е от медикаментите за температурата ,вероятно Нурофена. Не е от храна , защото не съм давала нещо ново. Дадох витамин С и калциев глюконат . Дали не сгреших ,че не го заведох? 😐. Възможно ли е да е от Нурофена ?
Може да е от претопляне ако е бил с висока температура, може да е алергия от лекарство, а може да е симптом на самото заболяване, без да има връзка с алергия. Ако не премине, заведете го утре.

# 372
В аптечката за 9 месечно бебе имам- хидратиращи прахчета, парацетамол, Нурофен, глицеринови свещички, антисептичен крем за дезинфекция на рани, помпа за нос, спрей с морска вода, гел за зъбоникнене, лепенки, марли.
Това при условие, че нямам свободен достъп до частни спешни кабинети и денонощни аптеки.
Смятам да добавя- вит Ц, лекарства за стомашни неразположения.
Това, при положение, че трябва да реагирам, преди да отида на преглед- може да отнеме време.

# 373
Аз също си поддържам аптечка с основни неща за бебето .Живеем на село.Града до нас макар и голям няма денонощна аптека.Имаме вила на морето там също извън сезона аптеката работи в почивни дни до 2 на обяд или не работи 🤷

# 374
Благодаря ви момичета, вече придобих представа за аптечката на малките бебета. До сега имах Парацетамол, Хидратин алфа, няколко ампули витамин С, ампули със стерилна вода и марлички с които му избърсвам очите, по едно време имах и Тобрекс но знам че е антибиотик и не е добре да се прилага често. Изписан ни е от родилния дом с цел секрета да се пресича навреме преди да засегне и двете очи. Имам и термометър. Може ли един допълнителен въпрос, не успявам да почистя добре ушният канал. Дали може там да се използва разтвор спрей или вие какво бихте препоръчали? Педиатъра този частният Blushказа че не се почиствали ушите.

Общи условия

Активация на акаунт