За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 887
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
А как се приспивай те?

# 541
Дали вече е удачно да преминем на сандали? Детето е на 14 месеца и от няколко дни се пуска да ходи само. Откакто стана топло обаче забелязвам, че крачетата много се изпотяват, чорапките са от органичен памук, но краката все са мокри. В момента ходи с обувчици на Clarks , от буйките на Колев и Колев не съм доволна изобщо. Коя марка бихте ми препоръчали и на по-разумна цена? Може и конкретни модели направо. Благодаря Blush

# 542
Нашият ортопед не препоръча сандали, но ако взимате, гледайте да са с хубава опора на петата, мека подметка и със закрити пръсти. Особено щом тепърва прохожда.
Не мога да препоръчам марки, моят е на година и половина вече и може би няма да купувам сандали все още.

# 543
Pistachio, стана ми любопитно защо не препоръчва сандали? 🤔

# 544
С дъщеря ми за прохождане и бях купила сандали на Примиджи, после на Чипо. И двата модела бяха естествена кожа, с висока пета и с равна стелка, с гъвкава подметка.
Сега сина ми ходи с чорапи на Атипас. Гледах сандали пак на Примиджи и на Биомеханикс. Понки също ми харесаха и са на добри цени, но май сандалите им не са с равна стелка.

# 545
Аз закупих К&К летния вариант за прохождане,според мен са стабилни. Забелязвам ,че на сина ми до окото от външната страна има място,което стои по -синьо. По принцип е с доста светла кожа , възможност ли е да е вена и просто кожата да "прозира" на места ?

# 546

Не съм го питала защо точно не, но предполагам, че ако изпълняват необходимите условия, няма да е проблем. Не съм разглеждал досега модели и не знам дали има подходящи.

# 547
Гледам, че има сандали за прохождане, затова питам. Като цяло с тези обувки ми е голяма каша, мнения най-различни, на повечето и цените са в небесата и човек не знае какво да вземе, а пък умаляват бързо.. някак си като не е на моя крак и не мога да преценя какво му е удобно на детето, не знам… Ортопед трябва ли да посетим? Водили сме детето когато беше на 40 дни и всичко тогава беше наред, но някои водят децата и на 6 месеца или след прохождане.

# 548
Да, ние го водихме и на 6 месеца, и след като проходи. Към 2.5г пак ще го заведем. Не е имал проблем, аз предпочитам да ходим на профилактични прегледи, за да се хване на време, ако има нещо.

# 549
Благодаря, тогава ще направим консултация отново за всеки случай. Просто педиатърът нищо не е споменавал..

# 550
Аз съм му взела сандалки за лятото  .
Тогава ще е на 1г.7м.- 1г.8 м.
Той проходи на 1г.и 5 м.
Но този месец на 23 ти сме на ортопед и пак ще попитам.

# 551
  • до най-прекрасния мъж
Забелязвам ,че на сина ми до окото от външната страна има място,което стои по -синьо. По принцип е с доста светла кожа , възможност ли е да е вена и просто кожата да "прозира" на места ?
И дъщеря ми е така, ясно се виждат вените над клепача. Като посинено е.

# 552
Поредните им фантазии, алергии, рахит и , уж, АБКМ.
Моля да отбележите, целият архаичен Римски, Гръцки, Персийски свят, ходеше със сандали... от малка възраст.
А какви борци бяха спартанците и римляните? ...иска питане?

# 553
Дали вече е удачно да преминем на сандали? Детето е на 14 месеца и от няколко дни се пуска да ходи само. Откакто стана топло обаче забелязвам, че крачетата много се изпотяват, чорапките са от органичен памук, но краката все са мокри. В момента ходи с обувчици на Clarks , от буйките на Колев и Колев не съм доволна изобщо. Коя марка бихте ми препоръчали и на по-разумна цена? Може и конкретни модели направо. Благодаря Blush

За изпотяването на крачетата, понеже и на нас ни се случваше няколко пъти и аз се чудех от какво е. Не мисля, че е от жегата. Накрая стигнах до извода, че не е от жега, а е от неудобни или малко обувки, и от усилието, което прави детето за да ходи.
Хубаво е обувките да са с мека подметка. В Дайхман има хубави детски обувки на приемливи цени

Имам една книга в която точно описват за какво трябва да се гледа когато се избира обувчица. Ако имам време ще я потърси и ще я снимам

# 554
  • София
Това за сандалите не съм го чувала. Иначе аз миналата година като почна да ходи стабилно му взех на Пума със затворени пръсти и пета, много добре огъваща се подметка, леки. Тази година пак такъв тип ще взема. Иначе се спъва много и все ще е с надрани пръсти.
Аз лично го обувам с маратонки. Прекалено ми е рано за сандали, то навън си е за яке все още. А и дори лятото гледам да има поне 1 чифт затворени обувки. Маратонките миналата година бяха мрежести и не е имало проблеми с изпотяване на крачетата.

Общи условия

Активация на акаунт