За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 853
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Гледам, че има сандали за прохождане, затова питам. Като цяло с тези обувки ми е голяма каша, мнения най-различни, на повечето и цените са в небесата и човек не знае какво да вземе, а пък умаляват бързо.. някак си като не е на моя крак и не мога да преценя какво му е удобно на детето, не знам… Ортопед трябва ли да посетим? Водили сме детето когато беше на 40 дни и всичко тогава беше наред, но някои водят децата и на 6 месеца или след прохождане.
Аз се спрях на летния вариант , по мои наблюдения са добри,огъват се добре и крачето диша .

# 556
Търсете такъв вид сандали, на които пръстите са затворени.

# 557
  • Седмото небе
И аз още се чудя дали има смисъл от купуването на сандали. Тя е на 1г3м още не ходи стабилно, а при топло време в количката предпочита да е минимум по чорапи, а ако може и боса. Със затворените леко високи кожени обувки на Геокс, които уж са и дишащи пак и се изпотяваха крачета, но пък само от тях намерих симпатични сандали със затворен и подсилен връх, петичката обаче е гола. То и цената им е отвратителна де... То хубаво 100 лв за бебешки сандалки, ама дали са удобни, тя като не може да каже...

В момента за навън сменяме два чифта на Бефадо, които уж пак са дишащи, а и целите от плат. Проблем с потене при тях няма, не знам дали защото ги видят все “пантофи”. Още и стават, но са съвсем на ръба и тия дни трябва все пак нещо да и купя. КиК не ми допадат, от Биомеханикс харесвам повече разцветки (модела им ми е почти еднакъв на всички), както и някои на Примиджи. Чико май са доста бюджетни и имат разчупени моделчета и цветове, но нямам идея като повечето им неща вече се правят в Китай, доколко са качествени...

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 23:55 от * SUPERMAMА *

# 558
В скоро време едва ли ще иска да седи в количката, така че определено ще ти трябва нещо за лятото.

# 559
Аз първите две години купувах сандали със затворена пета и закрити пръсти. Тези няма да държат петата стабилно според мен.

# 560
Да, затворена пета и пръсти. Най-вероятно лекаря, който е казал, че не може със сандали, точно това е имал предвид, не е добре класически сандали. Ако имат подкрепа за петата и пръстите, няма проблем, но една каишка отзад не е подкрепа.

# 561
Аз първите две години купувах сандали със затворена пета и закрити пръсти. Тези няма да държат петата стабилно според мен.
За кои говори? Тези които съм пуснала като пример са затворени от всякъде. Чак ми се струват ужасно затворени за лятото в Бг.

# 562
  • Седмото небе
Сигурно има предвид показаните от мен Hands V
За пръстчетата да се предпазени ми беше ясно, но не предполагах, че и за петичката е чак толкова важно. Значи май харесваните от мен Геокс предлагат доста по-затворени модели като показаните от Савова(и май подходящи за немски, а не български лета). Пак ще гледам де и сигурно ще се насоча към друга марка.
Моля който има възможност да покаже какви модели сандали със затворени пръсти и подсилена петичка е купувал. Аз най-често срещам от тези:

Те ми се виждат най-подсигурени, но стелката/подметката не им е дишаща. Ама пък сигурно е достатъчно, че са толкова отворени отстрани.

# 563
Да, подобни модели като последните са ок.

# 564

На мен ми препоръчаха тези. Били много лекички. Дали са добре? 🤔

# 565
Като тези последните, показани от SUPERMAMA имах предвид, че съм купувала първите 2 години.

# 566
Не се вижда много добре от снимката, но за мен са компромисни. Отстрани до петата не е подкрепено добре, май има дупка и отпред на пръстчетата се създава условие да се приплъзне пръстче към дупката, което според мен е некомфортно. Ако е за вече ходещо дете, са си екстра, но за току-що прохождащо, не съм сигурна, може и да не е чак толкова зле, но за първи сандали бих предпочела като последните показани от Supermama

# 567
Тези показаните от супер мама са хубави, но таьи гума отпред ме притеснява. Аз дето съм голям човек ако обуя нещо такова и веднага ще ме заболят ноктите на големите пръсти. Сина пък е с едни тънки и чупливи нокти и тези гуми направо ще ги съсипят. Като купувам винаги гледам са са меки отгоре и да няма такава гума отпред.

# 568
  • Германия
Аз харесвам този модел сандали и децата ми след прохождането две лета с такива ходят

# 569
Гумата е с идея да предпазва пръстчетата при спъване. А ако обувката не е малка, не би трябвало пръстите да опират в нея при ходене.

Общи условия

Активация на акаунт