За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 825
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
А по колко пъти на ден може да се повтаря процедурата с аспирирането и дали трябва всеки път преди това да се капе физ. разтвор или не е необходимо, ако секретите са течни, а не сгъстени?

# 661
Мами, малката е почти на 11 месеца, но все още не ходи, а имам чувството, че всичките бебета колкото нея вече ходят или се опитват, правят крачки, а тя тепърва започва да се набира и да се изправя сама и се чудя дали е нормално и просто ще проходи по-късно или пък трябва да се консултираме със специалист?

Според мен няма нищо притеснително. Моята дъщеря също късно се изправи, и малко преди да направи годинка и 2 месеца проходи самостоятелно. В други отношения се развиваше много бързо. Сега не се спира за секунда, като пружина е, започна и да се катери, където намери Grinning общо взето за около месец и половина проходи.
И аз все гледам напоследък дечица на по 9-10 месеца ходят за ръчичка, но всички деца се развиват по различен начин. Не го мислете излишно, всичко е наред според мен.

# 662
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам на Носко за прахосмукачка, но съм свалила накрайника за прахосмукачка и го ползвам за уста. В началото и дъщеря ми се дърпаше и плачеше, но вече дава, защото е по-голяма и осъзна, че диша по-леко после. Аз вадя гъст бял секрет, който има от новородено. Не е много, но се събира и пречи. На 3-4 дни й го дърпам. МБ й е чиста. Капя само ако не излиза като дръпна, а виждам, че има секрет.

# 663
Може да се почиства колкото пъти е нужно с аспиратор. Аз лично промивам с морска вода само при много гъсти и упорити секрети. По принцип няма ограничения и в ползването на морска вода според нашата лекарка.
Като беше на 4м и само лежеше, изкара една брутална хрема. Много гъст и обилен секрет. За да може да се храни и да спи почиствах изключително често. Само с уста нищо не ставаше и ползвах приставката за прахосмукачка. Направо ни спаси от болница.

# 664
Момичета, при температура 38.5 измерено с ел термометър под мишницата, чист сопол, активно бебе на 11 месеца трябва ли да правя нещо? Температуропонижаващо да давам ли? Първо дете, първа болест, не знам какво да правя

# 665
Момичета, при температура 38.5 измерено с ел термометър под мишницата, чист сопол, активно бебе на 11 месеца трябва ли да правя нещо? Температуропонижаващо да давам ли? Първо дете, първа болест, не знам какво да правя
Мерите често, ако почне да качва повече, Панадол или Нурофен в доза според килограмите. Ако повръща сиропите, купете свещички. Щом има температура, очаквайте поне 3 дни да подържа. Дръжте с леки дрехи, редовно вода, за да не се дехидратира. Утре е петък, отидете на преглед, за да не разчитате на случайни лекари уикенда. Бързо оздравяване!

# 666
Благодаря ти!

# 667
Сменете термометъра с такъв предназначен за мерене в ухото. От моя опит мога да кажа, че мерят много по- точно.
Заведете детето на лекар. Ако беше моя син, щях да дам парацетамол веднага, тъй като знам че почне ли да вдига температура, ще вдигне и над 39.

# 668
Здравейте бебо от 2 дни забелязах че като спи много се поти доста не го завивам (не говоря за вечер) през деня облечен е само с боди и панталонки? Да се притеснявам ли

# 669
Свали панталонките. Не се притеснявай, повечето деца са така.

# 670
Изобщо не се притеснявайте,че не ходи на 11 месеца, аз пък хич не бързах и не ме кефи да ходи рано, не че някой пита де, моята дъщеря проходи сама стабилно на 1г 3м, никога не е искала за пръст или ръка, пада и става и се научи, сега на 2г3м си се качва по стълби, слиза сама, за лудеенето и скачането, тичането хич не го броя, не се спира, дава ми ръка като пресичаме или сме по пътя близо до колите, знае кога се чака на светофара, та научават се, спокойно
В началото ходеше като свободен електрон и само треперех накъде ще тръгне и дали ще падне т.като не искаше да се хване за ръка, сърдеше се дори.Сега обаче е по-осъзната в много неща.Всичко с времето си

# 671
  • Пловдив
Според мен на 11 месеца е нормално да не ходи.
Какво да кажа аз, като моето дете на 11 месеца се изправи изобщо 😂 проходи на 16 месеца. Не се сравнявайте с другите.

# 672
Сменете термометъра с такъв предназначен за мерене в ухото. От моя опит мога да кажа, че мерят много по- точно.
Заведете детето на лекар. Ако беше моя син, щях да дам парацетамол веднага, тъй като знам че почне ли да вдига температура, ще вдигне и над 39.
Не се мери в ухото- ако детето има отит? ще ви даде фалшиво (+) "температура".

# 673
Не се мери в ухото- ако детето има отит? ще ви даде фалшиво (+) "температура".

Съгласна съм с Бърди. При нас точно това се случи като имаше отит зимата. В ухото показваше 39,5, бях се побъркала. Докато не отидохме на преглед и на челото показа 38.0. И след преглед се оказа отит …

# 674
Бърди, излишно е точно на теб да обяснявам, че не всяка хрема и висока температура са отит.

Общи условия

Активация на акаунт