МНОго къСМеТ преЗ нОВАТа годИНА за НОЕмвРийСКАта дрУЖИна

• 16 249
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за отговора  Hug
ДАно пак се включат и другите да дадат мнение  Wink

Лека вечер момичета  bouquet

# 136
  • София
Диде, аз съм твърдо ЗА ваксините!!! не говоря за задължителните, а въобще...всичко, което е изобретено, изпробвано и с доказан ефект ме интересува. сега ни предстои ваксинация против Хепатит А /повтарям, защото разбрах, че се е затрило мнението ми/. а противоменингитна ваксина имаме поставена още от 1-годишна възраст.

# 137
МЕрси Рорка - значи ще се слага Wink

# 138
Аз лично съм твърдо против всякакви ваксини, имам много горчив опит от Тян, едва не го изтървахме от една противогрипна ваксина (уж най- добрата за момента) преди няколко години. Толкова тежък грип изкара 2 седмици след ваксината, една седмица беше в много тежко състояние с висока Т която не се повлия от никакви лекарства и методи, побърках се и се зарекох никога повече никакви ваксини. Мислих да избегна и задължителните за Ива, но не можах да се преборя с педи.

# 139
дид, изреждам какви ваксини са правени на таня досега, дано да ти свърши работа...
след раждането - против хепатит В; туберкулоза
от 1я месец - хепатит В, II прием
2-ри, 3-ти, 4-ти месец - полиомиелит (immovax polio слагахме, а не капковата) и ДТК - I, II и III прием
6-ти месец - хепатит В, III прием
7-ми и 9-ти месец - Act Hib (против хемофилус инфлуенце тип В инфекции)
1г1м - морбили, паротит, рубеола
1г3м - I реимунизация полиомиелит
2г - II реимунизация полиомиелит
1г6м - I реимунизация ДТК
всичко е слагано по календар, без отлагания и act hib е по препоръка на педиатъра, няма я в задължителния календар
следващите ваксини мисля са чак към първи клас Simple Smile
дано да съм ти от полза  Hug

гале - не мога да отворя снимките Sad иска ми парола...
а за ортопеда - водихме таня преди няколко месеца точно по същата причина - струваше ми се, че стъпва навътре
тогава ни обясниха, че изглежда така заради плоскостъпието
лекарят каза, че при по-слабичките и подвижни деца сводът се оформя към 4-тата годинка,  а при такива като таня (по-тромави и тежички) - към 6-тата година
до тогава крачетата и ще изглеждат по този начи
но съм "за" да си я заведете гери ей така за всеобщо успокоение Simple Smile

# 140

гале - не мога да отворя снимките Sad иска ми парола...
а за ортопеда - водихме таня преди няколко месеца точно по същата причина - струваше ми се, че стъпва навътре
тогава ни обясниха, че изглежда така заради плоскостъпието
лекарят каза, че при по-слабичките и подвижни деца сводът се оформя към 4-тата годинка,  а при такива като таня (по-тромави и тежички) - към 6-тата година
до тогава крачетата и ще изглеждат по този начи
но съм "за" да си я заведете гери ей така за всеобщо успокоение Simple Smile

Много ти благодаря, T o n i Hug Най-вероятно и на нас това ще кажат, понеже и ние сме от тромавките - 96 см и към 16.5 кг, но ще си я заведем Peace
паролата е 12345 Peace

# 141
ТОни, мерсаж  Hug
Много полезно  Wink Как е Танюшката?

...леле....направо ме убихте какви мадами си имате Wink
ВиТорио преди месец долу горе бе 95см и 12кг Joy МИникенчето на мама - то добре, че прилича на тати си де...иначе ако бе на мен, щеше да се  Joy

hahaha

Меринка, някакво развитие при вас?

Иве, как е АЛинка, оправи ли се Hug

# 142
Нищо Дид, мътилка.

# 143
Като гледам и моето мнение за ваксините се е загубила Sad
 ЗА ваксините ,НО умерено Wink ! Няма нужда да се боцката децата повече от необходимото т.е. против минигитовата / тя е за бактериален менингит и не оказва никакво влияние върху този -вирусния , който покоси няколко дечица при случаите за които се шуми/ Не могат да ме убедят докторите докато не ги видя да си набоцкат собствените деца Wink .
На ортопед не сме ходили /един от приятелите ни е такъв Wink и им хвърля по едно око на хлапетата , ако му се види нещо странно ще ми каже/ . Митето е 95см и 14 кг, батко му е 112см и 16кг Simple Smile .

# 144
  • София
Здравейте на всички Simple Smile
Ние вече се преместихме в новата квартира, подредихме се горе долу и тези дни ще си пуснеме и Интернета. Пропуснах няколко РД-та и за това със закъснение искам да честитя на всички, които не съм поздравила - Жеко, Мимката, Вили, Янчо   bouquet Много здраве, радост и късмет желая  Heart Eyes Бъдете много обичани всичките  Grinning
Като цяло сме добре - Лори си ходи с кеф на яслата, искара преди 10-на дни едно грипче, но вече си е пак добре. Аз не мога да се оправя напълно, какво е това чудо не знам. То основно кашлицата ме мъчи, уж оздравях, а сега от тази мъгла, дето ни е налегнала, пак ме кара да кашлям  Confused
С Меринката и Ивката вече се виждаме редовно и държа да кажа, че Ивката ми пълни душата максимално  Grinning Голяма е сладурана, много приказва, а как танцува не е истина  Grinning Ще я прави Мери някоя актриса  Wink Голяма е умница и искрено се надявам Лори да прихване някои неща от нея (като ходенето на гърне например)  Simple Smile
По въпроса с ваксините - не съм мислила за момента да слагаме допълнително. Не съм убедена в ефективността им, защото вируси и грипове бол и няма как да се обхване целия спектър. Може и да греша, но за сега така си мисля. Дано само да са ни живи и здрави дечицата, че в последно време какви неща се случват из тази наша страна, направо настръхвам  Confused
Веси, много добри съвети, относно махането на памреса си дала. Определено ще се вслушам в тях, само да сме малко повечеко време с Лори у нас, че да я пробвам. С ходенето на ясла не знам как да процедирам просто, пък и аз като съм на работа ... Thinking Все се надявам и ние за такъв кратък срок да се научим Wink
Мимка, много се радвам, че сте добре с Марти и всичко е минало добре Simple Smile Дано повече не ви се налага да изживявате такива моменти Simple Smile
Рори, във връзка с периода, в който Ники е навлязъл - ми ние сме същата работа, да се успокоиш, че не е само при вас така Simple Smile Няма смисъл да казвам как е при нас, защото ще те повторя, с тази разлика, че Лори не прави чка толкова бели (да не ме чуе дявола) Simple Smile Обаче и аз съм на мнение като Мимката, че сега е момента да си ги гушкаме и да им се радваме на привързаността им към нас, защото така бързо минава времето и няма да усетим кога ще излетят от нас като птичета от гнездото си Simple Smile
Тони, вие как сте? Оздравя ли? Нещо изпуснахме нишката, но скоро пак ще вляза в ритъм Wink
Мими - холандска, как мина концерта на Кристина Агилера? За къщата е хубаво, че сте се обновили, а и така си трябва в нов дом Simple Smile Чакаме и ние този момент, но за сега си оставаме само с чакането. Нашето го виждам най-рано пролетта да стане готово, но после колко работа ни чака ....  ooooh! д... да ни е яко Wink
Сънче, на ортопед не съм водила Лори, но съм се замисляла по въпроса, ей така за профилактика. Когато я водихме на стандартния си преглед в началото, тогава Драганов ни каза след като проходи детенце пак да я заведем. Ми не сме го направили, но се чудя дали не трябва наистина. Иначе не виждам нещо притеснително за момента, но дано и да няма за в бъдеще Simple Smile
Дидко, относно размерите нима не знаеш ли кой е най-големия миникен (ка) в групата  Grinning Ми Лори все още се върти около 11кг, така че в това отношение ви бием Wink Радвам се за вас, че се чувствате добре в БГ Simple Smile Пожелавам ви да е все така, да се чувствате щастливи тук и да не съжалявате за нищо Simple Smile
Разгледах снимките на Ян и Гери - страхотни са хлапетата Simple Smile С всеки измитат ден стават все по-красиви и чаровни Simple Smile Иска ми се да разгледам още снимки и на другите дечковци, но сега с това неработещо БГ Фото не знам къде ги качвате. Дайте линкчета да разглеждам Simple Smile
А какво става със събирането - ще се събираме ли? Да вземем да се организираме, докато е време Simple Smile И защо така изчезнаха някои мнения, май имаше още писано по темата, а сега го няма?
Целувки на всички ви и ви пожелавам лека и спокойна седмица Simple Smile

# 145
  • в мъжки прегръдки
Здравейте. Около нас нищо ново и затова само чета без да пиша. Мартин си беснее. Въобще не му личи че е опериран скоро. Бие се с батко си и после като изяде някой шамар идва да ми се цупи и да ми разправя че "Гого бие Мати и Мати боли" а в интерес на истината Гошко е доста търпелив с Мартин.
За ваксините: Предишното ни педи беше против да слагаме менингитната защото е срещу някакви слаби форми на менингит и е излишно да вкарваме в детето бактерии. Тази за хепатит сигурни ли сте че е само срещу хепатит Б, защото аз знам че е комбинирана и всички деца родени след 92 г. се ваксинират задължително и против двата. Това го разбрах едно време защото за 10 дни изпуснах да ваксинирам Гошко (той нали е роден на 21.12.91) и оттогава все не се организирам. А ваксината която ми препоръчаха е комбинирана. Какъв е смисъла от отделни ваксини?

За ортопеда: Драганов като гледа Марти на 4 месеца каза че до 3-4 годинки ще е с плоскостъпие и може да му изглеждат и криви крачетата даже. Да го заведем като навърши 3 годинки ако имаме притеснения нещо. Но е добре да се следят децата защото Гошко е с дюстабан и много го болят краката сега като расте бързо. Без ортопедични стелки изобщо не може да ходи а отделно от бързия растеж го болят и коленете и мажем с репарил постоянно. Но едно време нямаше такава практика да се водят децата без оплакване на ортопед и да се гледат на ехограф. Не че нещо е могло да се направи, ама знам ли.

Гледам че пак разни мерки казвате. За протокола Марти е 13.800 кг и е висок 98 см. Вече изобщо не дава да го храня. Яде сам и след него се чисти цялата стая. Пие всичко от чаша а ако сипя сок или вода в шише маха капачката и пие от шишето. Все още пие мляко през нощта, задължително с биберон, само че вече не плаче като се събуди а започва да вика "сипа макоооооо" и ние с баща му скачаме да даваме шишето. Упорито не иска да си спи в леглото. Спи в нашето и си е пренесъл и всичките плюшени играчки. Добре че ходихме на пазар за ново легло и мъжа ми ме накара да вземем най-големия размер. Заедно с играчките вътре спим 3+(голамото куче, малкото куче, байото(заек), копадала(папагал), коката(кокошка), падната(панда), еко беко(таралеж) и мечо). Цялата тази навалица всяка вечер се събира от целия апартамент, брой се и се реди по леглото. През деня пък ходи и си ги пренася насам - натам да си играе. И задължително са наредени на масата за хранене и ги храним с нас.

Разгледах колкото успях снимки. Много са се променили дечицата. Толкова отдавна не сме се виждали, спомням си ги със бебешки физиономии а те станали малки човечета.

И на мен ми се иска да се съберем да се видим. Марти е здрав (засега) така че надявам се да се включим. При нас има много удобна зала за игра. Едното помещение е за децата и има всякакви играчки и катерушки а другото е с маси и столове за родители. Има кафе, безалкохолно и разни ядки и чипсове, но предлагат и кетъринг. Залата може да се затвори за нашите деца срещу 4 лв на дете за два часа май беше. И си има каки да ги гледат. Но предупреждавам че това при нас е в Надежда ( до северния парк) и може би не на всички ще е удобно да доидат там.
Тони, автобус 108 спира точно там, за идващите от Люлин. Както и автобус 85.
Ако имате по-добро предложение за нас не е проблем да дойдем и на друго място.

# 146
  • София
Миме, сигурна съм, че децата ни са ваксинирани само против Хепатит Б, проучила съм обстойно въпроса, говорила съм с трима педиатри, не че беше необходимо чак такова затвърджение, но понеже с мъжа ми си поставихме комбинираната ваксина и се интересувах срещу коя да ваксинирам Ники, та така получих изчерпателна информация. самата комбинирана ваксина е доста скъпа /3 ваксинации се правят, всяка една по около 70 лв....значи над 200 лв излиза/. но едва ли това е причината да не се поема от Здравната Каса, макар да е съвсем вероятна пирчина. но от специалисти ми бе отговорено, че малките деца се ваксинират против Хепатит А след 2-годишна възраст, вероятно има някаква причина.

аз съм навитад а дойдем с Ники където кажете за срещата Wink

# 147
мим - радвам се, че марти е добре, такива новини да се чуват  Peace
обаче за играчките в кревата ви бием Simple Smile в леглото на таня има: 3 кукли (среден размер), 1 джавкащо куче (среден размер), 2 мечока (един среден и един по-малък), 1 гумен мечо, 1 гумен палячо, 1 гумен заек, 1 плюшен заек, 1 малка парцалена кукла, 1 книжка с жаби, 1 рак, 1 бебе (среден размер), 1 елен и понякога си взема и строителчета/пантофи/дрехи/шапка (според зависи в какво настроение е преди лягане)
как съм ги запомнила всичките ли? всяка вечер се прави чинно инвентаризация  Mr. Green а нещо липсва и сън няма  Crazy (даже ми се струва, че нещо изпускам сега, но не знам кое е...  Rolling Eyes )
та такива работи Simple Smile

дидка - танюшата е добре (да не ме чуе  Twisted Evil)
все още плаче всяка сутрин в яслата, но пък следобед като я вземам изглежда много доволна и някак си ентусиазирана Simple Smile идната седмица ще има тържество в яслата и чакам с нетърпение Simple Smile започна доста да говори и понякога страшни диалози правим Simple Smile отдавна го чаках този момент  Blush
само дето се оказа, че има алергия към шоколад Sad вече на два пъти се случва да изяде по 2 блокчета детска милка и й се подуват клепачите Sad
мното тъпо, но се надявам да го израсте

селка - нещо не те засичам напоследък  Confused на мен ангината ми мина, сега боря едни мандарини и кивита всеки ден, за да си поизчистя малко организма от АБ
таня се научи да бели мандарините и не можем да насмогнем да ги изяждаме Simple Smile
лорката как е, много ми е кеф, че свикна с яслата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

гале - не успях пак да разгледах снимките, този път време не ми остана  Embarassed но обещавам скоро да го направя  Peace

за коледната среща - предложението на мимката звучи примамливо
аз лично съм съгласна, само трябва да помислим кога точно да е покрай всички празници и да се организираме...

целувки на всички  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 22:13 от T o n i

# 148
Здравейте момичета,
много неща ли са изтрити,не помня какво писах последно.
Али е добре вече,та всичко е по старому,гледаме се.
За ваксините,на Али сме сложили Превенар,в три приема,като запо4нахме от 6 месечна.Тук са чести случаите на меннингит-за съжаление.
ТОНИ и Мимка,ама вие спите с цял отбор GrinningАли не взима никакви играчки в леглото,обаче като е болна спи с нас,та сега не иска в леглото си.
ГАЛЯ,Герито е толкова пораснала и променена,много е слънчева и усмихната Hug
Не съм прочела съветите на Веси за махането на памперса,изтрили са ги преди това,жалко,защото с Али сме до никъде. Sad
Купихме на Али детска кухня за подарък,ще вземем и нещо дребно в оставащото време.
МЕРИ,как си,все има нещо-такъв е живота.Кураж!
Диде,вие как сте Hug
А Ивка къде се изгуби Thinking

# 149
  • София
момичета, аз предлагам 23 декември, че е събота...но ми хрумва сега на момента, ако искате обаче и петък 22 декември вечерта след 18 часа...абе, както кажете Wink

да ви питам водил ли е някой детето си вече на куклен театър? днес ходих до кукления театър на Гурко и взех програмата...до края на годината има интересни коледни приказки и забавления, но са за дечица над 3 г. все още се колебая дали да заведа Ники на едно куклено шоу с участие на децата от публиката, но е пак за над 3-годишни...
говорих с една любезна жена и тя ми препоръча да го заведа януари месец на "Трите прасенца" - било за най-малките и много се харесвало.
ако има желаещи да свиркат. аз лично съм "израснала" в Кукления театър /баща ми дълги години работеше там/ и ми е много мило, толкова ми харесваше да ходя...сигурно съм гледала "Момче и вятър" над 100 пъти...

Общи условия

Активация на акаунт