Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ " София"- тема 6

• 32 448
  • 469
  •   1
Отговори
# 450
Вижте всеки има своите преживявания. Аз пък точно от Стаменов не съм доволна. Имам ужасни преживявания, объркани лекарства, забравени инжекции да ми се поставят и т.н. Не искам да влизам в подробности, но избягах с 200.
За сметка на това имам близначки при Владимиров.
Имам близка била в Турция и не иска да се сеща за там. Така че всеки има своите лоши и добри опити. Аз никога не влизам в темите за Надежда да пиша. Има много успели момичета там, и просто знам че не е била моята болница и моите лекари. Това е!
защо смятате за лошо споделяне на негативен опит било при д-р Стаменов, Владимиров или доктор Тургут?  Влезте и напишете. По-добре хората да знаят и сами да преценят къде отиват и за какво да внимават. На всички пътят ни е труден, но информативността и споделянето крепи всяка една от нас да намери своя правилен лекар. И това не го пише в документите и срещите с лекарите, а се споделя между хората минали по пътя преди нас.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 11:44 от Yoana_v

# 451
Защото, ми е писнало да ме нападат клакьорки и да ми обясняват как лъжа.

Хиляди пъти съм казала, добрия лекар за едни е ужасен за други.

# 452
Защото, ми е писнало да ме нападат клакьорки и да ми обясняват как лъжа.

Хиляди пъти съм казала, добрия лекар за едни е ужасен за други.
Съжалявам, че се е стигнало чак до там, но не се отказвайте да споделяте опита си в тази насока - било положителен, отрицателен, грешен или верен, важното е да е ВАШИЯТ опит. На някого може да е полезен. Някой може да се замисли да си поиска документи за ембриончетата или да внимава с пропускането на инжекции. Не съм минала ин витро при Стаменов, но ме спаси в тежък момент и то с човечност. Хората ще си преценят сами, както и правят. Прекрасен ден пожелавам!

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 12:25 от Yoana_v

# 453
Здравейте, момичета!
Имах ЗЕТ на 29.05 (втори за мен) като ЧХГ се развива много добре за момента и от клиниката ми казаха, след десет дни да отида при тях на преглед.
Проблема е, че аз съм от Варна, а пътят не е малко.
Въпросът ми е, има ли такива сред вас, които са пътували само за прегледи първите три месеца при лекуващите лекари, или сте ходили при АГ в града, от който сте?
Въобще като цяло, с какво според вас биха се различавали самите прегледи, има ли нещо по - специфично, което "обикновен" АГ преглед да не установи?

# 454
Здравейте, момичета!
Имах ЗЕТ на 29.05 (втори за мен) като ЧХГ се развива много добре за момента и от клиниката ми казаха, след десет дни да отида при тях на преглед.
Проблема е, че аз съм от Варна, а пътят не е малко.
Въпросът ми е, има ли такива сред вас, които са пътували само за прегледи първите три месеца при лекуващите лекари, или сте ходили при АГ в града, от който сте?
Въобще като цяло, с какво според вас биха се различавали самите прегледи, има ли нещо по - специфично, което "обикновен" АГ преглед да не установи?
Единственото нужно е да отидете при адекватен лекар с хубава техника.
За терапията си комуникирате с тях разбира се

# 455
Не, не пътувах. След като видяхме пулса спрях да пътувам. С доктора обсъдихме само терапията до момента в който монах на Жак. За проследяване не разчитай на него, намерих си добър лекар да ме води до раждането.

# 456
Благодаря ви,
Ще трябва да потърся добър такъв във Варна.
Това ще ми е първа бременност, естествено имам много познати, които мога да питам, но за момента не ми се ще да споделям с тях.
Ако някоя от вас има препоръки ще съм благодарна Green Heart

# 457
Момичета, имам останал Утрогестан и Кринон гел. Ако някой ги иска на символична цена да пише на лично. Успех на всички!

# 458
  • София
Момичета, аз харесвах и доктора и Белчева, и най-вече сестрите там. Но вече през погледа на човек с бебе, който успя сам, а не с донорска яйцеклетка, както се опитваше да ме убеди от 1вия ден, че само така ще имам дете..искам да споделя какво мисля.
1во. Не се навивайте, че няма да успеете сами или със свои яйцеклетки. Винаги има шанс, стига да имате проходими тръби за естествено забременяване. Животът е чудо. Сега вече зависи колко време имате..

2ро. Доктора хич не ги гледа тие витамини, мастни киселини и тн. Моят опит сочи, че като се попълнят липсите, тялото се справя доста по-добре не само с шанса да заченете, но и да износите бебче. Вижте "Всичко започва с яйцето" там е описано кои са важните витамини и тн, да се пуснат за изследване и да се действа. Хормоните също си проверете при ендокринолог. Ако сте с наднормено тегло - отслабнете, намалете сладкото, това също оказва влияние.

3то. Намерете си добър аг, който ще ви обърне внимание на нивата на прогестерон, както и ще предпише(следи) евентуална терапия на клексан. Падащ прогестерон не е добра индикация и не винаги, но в някои случаи е възможно да се задържи бременността, ако се започне терапия. Аз имам един аборт, защото не ми обърнаха внимание, като казах, че пада. Когато ми изписаха инжекции вече беше късно.
Със сегашната бременност имах пак такъв момент, но аг бързо реагира и бях на терапия доста дълго и сега гушкам бебче. Не казвам че е панацея, но в някои случаи е и е важно да си имате аг, на което да може да се разчита, а не да разчитате на тези в инвитро клиниката.

Това, че някой е забременял от 1вата стимулация означава, че вероятно би забременяла и така. Освен, ако няма проблем с тръбите, тогава инвитрото е единственият шанс.
Масово майките около мен са успяли в Турция от 1ви опит, след години лутане тук по доктори. Което означава, че там имат по-добра апаратура и обръщат повече внимание на пациентите си.

А да, и зарежете тоя ПИД.. Толкова е несигурен. Има после генетични тестове, които ако се е захванал ще кажат колко е здраво. Ако е с тежки генетични мутации няма да се захване. А ПИД изобщо не дава 100% отговор на въпросите ви, както и гаранция, че ще се хване, ако е добро ембрионче.

Успех момичета, но ако след 2 опита не стане, сменете клиниката.

# 459
Здравейте и от мен,
имам огромна дилема - да продължа ли с доктора или да го сменя?
Колебая се между д-р Станулов и д-р Македонова.
Моята история е следната:
С мъжки фактор сме - азооспермия обструктивна/мъжът ми изобщо няма канали през който да излиза материал и за да се вземе такъв му се прави биопсия/.
Имам две стимулации и общо 7 или 8 трансфера.
От първата стимулация нямах успех и се наложи да правим втора. След нея на свеж трансфер забременях и родих живо и здраво дете, за което съм много благодарна на д-ра и на клиниката.
Миналата година правих нов трансфер, след който забременях, но в 15та седмица трябваше да се прекъсне бременността по мед. причини... и направихме аборт.
Сега юни пак правих трансфер, но беше без успех.
Имам две останали ембриончета, които за 4CC и шанса за успех клони към 0... Все пак ще ги върна, но за мен там надежда няма.
Със сигурност искам още едно детенце, въпреки че ме е страх...
Та моля за съвет.. Ако сте на мое място ще прдължите ли с д-ра или ще го смените?
Притесняват ме тежките стимулации, които прави.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 09:28 от li92

# 460
Ве че не вярвам на медиците в България,  но напоследък живота постоянно ме среща с жени , които са правили х 10 + опита инвитро в Бг и нищо,  и само по 1 в Турция и някои бременеят , а други вече гледат бебчета .
Моя съвет е да не си губите времето тук .
Без лоши чувства,  не искам да обидя никой.

# 461
Не съм съгласна с написаното за ПИД - има ембриони, за които няма шанс и по-добре да не се губи време, средства и емоции, а да се изследват. Няма смисъл от трансфери "на сляпо".

Момичета, аз харесвах и доктора и Белчева, и най-вече сестрите там. Но вече през погледа на човек с бебе, който успя сам, а не с донорска яйцеклетка, както се опитваше да ме убеди от 1вия ден, че само така ще имам дете..искам да споделя какво мисля.
1во. Не се навивайте, че няма да успеете сами или със свои яйцеклетки. Винаги има шанс, стига да имате проходими тръби за естествено забременяване. Животът е чудо. Сега вече зависи колко време имате..

2ро. Доктора хич не ги гледа тие витамини, мастни киселини и тн. Моят опит сочи, че като се попълнят липсите, тялото се справя доста по-добре не само с шанса да заченете, но и да износите бебче. Вижте "Всичко започва с яйцето" там е описано кои са важните витамини и тн, да се пуснат за изследване и да се действа. Хормоните също си проверете при ендокринолог. Ако сте с наднормено тегло - отслабнете, намалете сладкото, това също оказва влияние.

3то. Намерете си добър аг, който ще ви обърне внимание на нивата на прогестерон, както и ще предпише(следи) евентуална терапия на клексан. Падащ прогестерон не е добра индикация и не винаги, но в някои случаи е възможно да се задържи бременността, ако се започне терапия. Аз имам един аборт, защото не ми обърнаха внимание, като казах, че пада. Когато ми изписаха инжекции вече беше късно.
Със сегашната бременност имах пак такъв момент, но аг бързо реагира и бях на терапия доста дълго и сега гушкам бебче. Не казвам че е панацея, но в някои случаи е и е важно да си имате аг, на което да може да се разчита, а не да разчитате на тези в инвитро клиниката.

Това, че някой е забременял от 1вата стимулация означава, че вероятно би забременяла и така. Освен, ако няма проблем с тръбите, тогава инвитрото е единственият шанс.
Масово майките около мен са успяли в Турция от 1ви опит, след години лутане тук по доктори. Което означава, че там имат по-добра апаратура и обръщат повече внимание на пациентите си.

А да, и зарежете тоя ПИД.. Толкова е несигурен. Има после генетични тестове, които ако се е захванал ще кажат колко е здраво. Ако е с тежки генетични мутации няма да се захване. А ПИД изобщо не дава 100% отговор на въпросите ви, както и гаранция, че ще се хване, ако е добро ембрионче.

Успех момичета, но ако след 2 опита не стане, сменете клиниката.

# 462
Естествено, че написаното за ПИД е глупост. Да, ПИД има рискове и стават грешки, но просто не е вярно, че “ако не е здраво, няма да се захване.” По-малко вероятно е да се захване, но си е абсолютно възможно. Ако хипотетично има индикации за ПИД, аз винаги бих ги направила преди да загубя една година да трансферирам анеуплоидни ембриони, да не забременявам и да търся какво още не ми е наред, а то през цялото време да е било ясно, ИЛИ пък да взема да забременея и да ми се налага аборт по медицински причини после.

Другата гигантска глупост е, че който е забременял от първа стимулация би забременял и така. Дори и като махнем проблеми с тръбите, какво примерно ще се каже за мъжки фактор?!

# 463
В горния пост има много глупости. А пък клакьорството за турските клиники ми идва в повече. И там имаме познати, и там е същото като тук, само дето с памук ти взимат парите. И успеваемостта е същата....

# 464
  • София
Сигурно има много глупости, но аз гледам бебе. Говоря от моят личен опит и всичко, което изчетох, докато 3 години правихме опити в тази клиника.
Всеки да си пръска парите за каквото си иска, разбира се. Жалко, че не сте схванали идеята.
Желая ви все пак да успеете тук и да не загубите излишно време. Прочетете за ПИД, доста е особено там. А да, знаете ли, че ако ви вадят яйцеклетки за пренатална диагностика и не плануват да ги пращат за изследване в същия ден ще се наложи да се замразят, да се размразят в деня, когато ще ги пращат и да се замразят пак и познайте - да се размразят 2ри път за трансфер. Да ви разкажа ли какво стана с моите ембриони, когато направиха това. Ох, такова, ние не знаем как стана, ама те не се размразиха, както очаквахме и вече нямате ембриони, сори.
В други клиники взимат проба и тогава ги заразяват. 🤷 Сори

Общи условия

Активация на акаунт