Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 160
  • 817
  •   1
Отговори
# 555
  • до най-прекрасния мъж
Картофът днес беше пълен провал. Сварен и намачкан с нейното АМ, не се хареса хич, реагира с позив да повръща и пълен потрес. Смесих с пащърнак, изяде се. Накрая дадох още една лъжица, докато демонстративно дояждах остатъка с видима наслада (абе не ми хареса без сол и мазнина, ама за пред нея беше мооого вкусно) и след дълго чудене преглътна. Утре направо ще го дам с пащърнака смесено, ако няма реакция. После  неделя спирам за 5 дни, че вторник сме на Хексацима и Синфлорикс последни дози. Интересно ми е колко ли е качила. Аз я тегля над 7 кг, но се теглим двете на електронен кантар и после аз сама. И на ръст ми се вижда издължена и взеха да й късеят панталоните.

# 556
Жожи, ние ще започнем с пюрета, но малко след това ще минем за звб. Да, мъжът ми е много ЗА особено след като сестра ми разказа как е трябвало да гледа приятелско дете, което гълта без да дъвче на 2 години. Но той мъжът ми не се дърпа много много. Щом за дремки, интервали, асоциации, активно и пасивно бодърстване слуша и спазваме заедно всичко, не съм очаквала друго.
Оффф тоя безвкусен картоф...

# 557
Блу като казваш че спираш за 5 дни имаш предвид с нови компоненти или изцяло ще спреш пюретата,че не разбрах?

# 558
Много, много прегръдки за всички и нека лятото донесе слънце и в душата, да се подредят отношенията по освежен и по-добър начин! 🍀🍀❤️❤️ Писах, писах 2 дни и се затри при рефреш.

При нас с ММ ни се отразиха на нервите последните 2г и сами си създаваме ситуации понякога, че да има за какво да се извиняваме. Притеснявахме се за здравето си и това на родителите по едно време много силно, абортът дойде после (нищо нечувано и сериозно, но много ни удари в земята), нямаше добра работа в един период и беше черноглед, че не е време за дете и че с кризите може да се стигне до апокалиптични социални сценарии (които имаше по едно време в Италия), после пък го завъртя работата на по сигурно 10-15ч на ден (добре, че е хоум офис да види детето), изпопритесни се в началото на войната, проблеми със съмнителни типажи във входа... Наслагва си на плещите много екзистенциални тревоги. И естествено с толкова напрежение скачаме често по-рязко един срещу друг, отколкото трябва. И нашите като спретнаха един скандал лятото на 2020г, аз рева и им казвам хора, преживяхме загуба, ужасявах се вие насред тая чума ще оцелеете ли, затворихме се без приятели само и само да сме здрави за дете. И вие намерихте кой ви е приоритетът.... И заради този скандал не виждам сватба и кръщене без много, много нерви (дълга история, потенциалният кум е проблемът) и не ми се прави нищо. Мечтата за сватба айде, може и без, но искам кръщене... Дано да остареем всички живи и здрави и да, да имат уважение и грижа към нас, но и ние благоразумие да си 'гледаме работата'. 🥴

Блу , и аз да питам - само старите въведени храни ли продължаваш или спираш изцяло пюретата? Предполагам само добре приетите пюрета, нали?

# 559
  • до най-прекрасния мъж
Блу като казваш че спираш за 5 дни имаш предвид с нови компоненти или изцяло ще спреш пюретата,че не разбрах?
Не, не,с нови спирам. Ще давам някакви комбинации, каквото имам, без тиква. Днес се събуди на следобедния и си заспа сама. Аз се направих на заспала. Повъртя се и отнесе. Опита да реве, но се отказа Simple Smile Вчера явно тиквата й докара киселини.
И на мен ми се отщява всичко. Не сме женени и ми се иска много малката като стане на 3 г, примерно, и разбира, да си направим малък празник. Кръщене също искам да има, че аз не съм кръстена и искам тя да е. Но след всички караници, всичко ми е безразлично.

# 560
Момичета, днес сложихме първата ваксина. Трябваше да е БЦЖ, но сложихме Хексацим (плана е другата сряда да сложим Синфлорикс) педиатърката е притеснена, че украйнците разнасят много зарази и искаше да почнем направо тези, а БЦЖ да остане за по-натам. Та… каза ми да дам панадол ако киселее много или вдигне температура, а не превантивно и въпросната кул пач поне 4 часа след боцкането. Вие кога я сложихте тази лепенка? И нещо ми спомена, че сама си пада, но чак като станела твърда била за хвърляме 🙄 който е слагал ако може да обясни по-подробно. Аз нещо много се сдухах 😖

# 561
  • до най-прекрасния мъж
Панадол дадох веднага след прибиране от ваксина, към 11 ч и после в 18.30 преди сън. Куул пач залепихме още в кабинета и смених след 4-5 часа. Тя се реже на две и се слага на мястото на убождането. Сутринта я махнах, да не я будя през нощта. Закрепя се с лейкопласт, иначе пада.

# 562
Алисън, вчера и ние сложихме първите две ваксини. Куул пач веднага на крачето върху боцнатото. Нашият педиатър също ми каза да дам панадол, когато се приберем и вечерта преди лягане, тъй като били болезнени самите ваксини. Така и направих. Куул пачът смених преди лягане, преди да дам и панадол около 19.15-19.30ч. Лепя направо лепенката и леко задържам с притискане около минута. Не се е отлепил. Цяла нощ си стоя, на сутринта махнах, когато сменях памперс към 7.30ч. Но не е станал твърд, пак си беше гелообразен.
Допълвам, че при педиатъра отрязаха половин парченце и него на половина за всяко краче. Така направих и аз вкъщи. Т.е. едната лепенка на четири.

# 563
Явно различни препоръки дават.

Казаха на първия преглед да я залепя вкъщи, после казаха да съм я носила в кабинета за мястото на боцкането. Четох, че не се слагала пък на убождането, та не знам вече. 😀На последното ходене честно казано нищо не сложих, само следях за температура. На първото боц я държах няколко часа.

За Панадол казаха, ако вдигне над 38.5 градуса и не посмях превантивно. Мисля си, че като видиш как поеме първата доза, после не е много страшно и по-очаквано. Успех! ❤️

# 564
На мен ми каза, че Синфлорикс боли повече. Може би като направим нея ще даде друга препоръка. При вас като се слагат и двете наведнъж може би има разлика и затова се получава разминаване в препоръките. Аз даже исках да има повече време между ваксините, но кардиологът даде разрешение да се поставят по календар (а не по специален протокол както е за някои деца с ВСМ) и нашата педиатърка ми вика, че няма за какво да се мотаем, дава ми една седмица заради моя страх, иначе можеше и двете да му се сложат и на него

# 565
Нашата лекарка също каза през седмица да слагаме ваксините-тези които са по две. Кул пач още в кабинета режем една лентичка на две и слагаме веднага на ободеното. И аз четох, че не се слага на рана, може би обоцканото не е рана. След това по някое време преди вечерния сън го махам и обиковено през нощта е паднало или пада като сменям пампера и това е.
Панадола в кабинета венага след ваксината даваме - основно, защото било болкоуспокояващо и за превенция също. ЛЛ каза и вечер преди лягане по моя преценка, но до сега не съм давала. Освен това той не го иска и го плюе, така че колко изпива не знам.
Иначе температура до 38 каза, че не е проблемна.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 20:01 от Жожи

# 566
Али, ние бием една по една. Кул пач на мястото веднага и смяна през 4 часа. Панадол ако реват много, ако са поспаливи - давам повече хапване (колкото поискат). Това са препоръките на нашата. Бием през две седмици, както НИЕ поискахме. Даже сега за захранването каза да изчакаме 10 дни от ваксината за да не ги затормозяваме. От Кул пач нищо няма да му стане. Моят съвет е да ги биете през колкото време ти искаш за да си спокойна. Синфлорикс боли повече заради течността.

# 567
  • до най-прекрасния мъж
И ние ги бихме заедно първите дози, сега отново очаквам да са заедно. Нашата педиатърка така препоръча, а и четох някъде, че за имунната система било по-добре заедно. По-лесно се изграждал имунитет. Но то колкото лекари, толкова и мнения.

# 568
Бият се заедно ваксините по принцип. При нас заради операциите не ги бием заедно, а при Fairy, защото са недоносени

# 569
Картофът днес беше пълен провал. Сварен и намачкан с нейното АМ, не се хареса хич, реагира с позив да повръща и пълен потрес. Смесих с пащърнак, изяде се. Накрая дадох още една лъжица, докато демонстративно дояждах остатъка с видима наслада (абе не ми хареса без сол и мазнина, ама за пред нея беше мооого вкусно) и след дълго чудене преглътна. Утре направо ще го дам с пащърнака смесено, ако няма реакция. После  неделя спирам за 5 дни, че вторник сме на Хексацима и Синфлорикс последни дози. Интересно ми е колко ли е качила. Аз я тегля над 7 кг, но се теглим двете на електронен кантар и после аз сама. И на ръст ми се вижда издължена и взеха да й късеят панталоните.
Блу, много са малки, за да ядат намачкан картоф. Трябва да е пасиран, а след месец,  два пак се пасира , но малко по-едро. Към 8, 9, 10 месец ще ядът намачкано, в зависимост от детето дали желае.

Общи условия

Активация на акаунт