Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 174
  • 975
  •   1
Отговори
# 195

Значи, ако имам рецидив, възобновена инфекция този EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) ще я покаже, така ли? И с какви 6тойности ще е ако е рецидив, с някакви много високи, така ри? Знаете ли къде го изследват? Да не би да е този EBV EBNA IgG? Той ри показва реактивация, доколкото четох показва разликата между хронично и старо възпаление, но как точно се тълкува не ви е ясно. А този EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) не съм срещала някъде да се изследва.

Как тълкувате това?
EBNA IgG (Епщайн Бар Вирус Нуклеарен антиген) – изследва се при необходимост от разграничаване на остра от хронична инфекция.Това е важно ,защото почти 90% от възрастната популация притежават EBV VCA IgG.
Тези антитела се синтезират последни и позитивират серологично в хода на заболяването след 2-3 седмици от клиничните симптоми и са силно повишени през следващите 3-12 месеца. Липсата им и позитивирането на VCA  потвърждава остра инфекция с вируса.

Цибалаб правят изследването, може и други лаборатории да го предлагат.  Стойностите за позитив са винаги ясно упоменати от лабораторията.  Не е EBNA, той показва че сте прекарали вируса най-малко преди 3 месеца и би трябвало до края на живота да е положителен.  VCA IgM също понякога позитивира отново при рецидив.  Има и PCR изследване, което може да хване активен вирус, но е доста по-скъпо.  При някои хора при вирусна активност има отклонения в редовни изследвания като ПКК, билирубин и чернодробни.

Не знам при вашите изследвания кой точно вирус се счита за активен и на базата на кое изследване.  При бременност или ковид има вероятност за реактивация.

# 196
Здравейте, момичета . Имам питане към тези от нас които не са от София, а следят бремеността си при доктор Сигридов, записите от тоновете къде ги изпращахте/ качвате за да ви бъдат разчетени от доктора? Има ли такива от вас при които пъпната връв е била увита около шията на бебчето?

# 197
Докторът нали прави само фетални морфологии? Ако се е наел да ви следи бременността би трябвало да ви е инструктирал как да процедирате с тоновете. Моето бебе се роди с 4 пъти оплетена пъпна връв. Тоновете до самото раждане бяха перфектни

# 198
Докторът нали прави само фетални морфологии? Ако се е наел да ви следи бременността би трябвало да ви е инструктирал как да процедирате с тоновете. Моето бебе се роди с 4 пъти оплетена пъпна връв. Тоновете до самото раждане бяха перфектни

Да, разбрахме се с доктора как да процедираме с тоновете, но не разбрах къде се качват резултатите ,
Благодаря ви , че споделихте мнението си . 🙂

# 199
Здравейте момичета, обръщам се към вас с молба за мнение за прогестерона. В 6+6 г.с. съм, изследвах го в 5+2 г.с. и беше в доста високи нива, през 2 дни се качи - от 142nmol/l на 149, което показах на д-р Сигридов. Той ме пита дали пия някакъв прогестерон, казах, че не и той много се зарадва, че ми е висок и няма да се налага да го пия като други жени, каза и че не трябва да се пие но-шпа и прогестеронови лекарства. След което още вечерта след прегледа (5+4 г.с.) се събуждах 2 пъти от много остри менструални болки, като на сутринта се оказа, че съм с разстройство (за щастие беше само този ден). Изплаших се и писах на д-р Ковачев, който каза да започна утрогестан вагинално и но-шпа при нужда.
Днес (6+6 г.с.) бях при д-р Сигридов (пулс,размер,всичко ок) и му споделих за предписаното от д-р Ковачев, което не съм взела, и той каза: "А добре, ще пуснем прогестерона" и го написа в листа с изследвания. При което аз реагирах "Е нали ми беше много висок, защо да го изследвам пак", той: "То сега може да се е променил" или нещо от сорта, при което какво да кажа, замълчах. Оказа се, че д-р Ковачев е бил в стаята и сега чуденето ми е това за пред него ли го каза, за да го защити един вид, или наистина трябва да продължавам да изследвам едни и същи неща, които очевидно са в добри стойности, но "може да се променят".
Как мислите?

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 17:56 от cplay

# 200
Здравейте момичета, обръщам се към вас с молба за мнение за прогестерона. В 6+6 г.с. съм, изследвах го в 5+2 г.с. и беше в доста високи нива, през 2 дни се качи - от 142nmol/l на 149, което показах на д-р Сигридов. Той ме пита дали пия някакъв прогестерон, казах, че не и той много се зарадва, че ми е висок и няма да се налага да го пия като други жени, каза и че не трябва да се пие но-шпа и прогестеронови лекарства. След което още вечерта след прегледа (5+4 г.с.) се събуждах 2 пъти от много остри менструални болки, като на сутринта се оказа, че съм с разстройство (за щастие беше само този ден). Изплаших се и писах на д-р Ковачев, който каза да започна утрогестан вагинално и но-шпа при нужда.
Днес (6+6 г.с.) бях при д-р Сигридов (пулс,размер,всичко ок) и му споделих за предписаното от д-р Ковачев, което не съм взела, и той каза: "А добре, ще пуснем прогестерона" и го написа в листа с изследвания. При което аз реагирах "Е нали ми беше много висок, защо да го изследвам пак", той: "То сега може да се е променил" или нещо от сорта, при което какво да кажа, замълчах. Оказа се, че д-р Ковачев е бил в стаята и сега чуденето ми е това за пред него ли го каза, за да го защити един вид, или наистина трябва да продължавам да изследвам едни и същи неща, които очевидно са в добри стойности, но "може да се променят".
Как мислите?
Аз лично бих го пуснала за собствено успокоение. Разстройството може да предизвика контракции принципно, защото са много близо двете места, т.е.да не е нисък прогестерон, като д-р Ковачев явно се е презастраховал, а после и Сигридов.

# 201
Правила съм две инвитро процедури в Турция т.е. две бременности. Когато ги питах,да изследвам ли прогестерон сред положителен тест,за да видя как се движи и дали е достатъчен, ви казаха, че изследването на прогестерон след + тест не е показателно, и няма смисъл да го правя, защото нивото на прогестерон в кръвта няма нищо общо с този в матката. Там хората са много по- напред ат докторите тук, пък и се занимават само с това да имат настъпила и запазена бременност. Тук масово си го изследват лекарите, даже хри прегледите тук и мен ме караха да го изследвам, писах вече от турските клиники какво ми отговориха. Ако 6е чувствате добре и нямате кървене хич нямате нужда от прогестерон. Тук масово го изписват като застраховане.

# 202
Правила съм две инвитро процедури в Турция т.е. две бременности. Когато ги питах,да изследвам ли прогестерон сред положителен тест,за да видя как се движи и дали е достатъчен, ви казаха, че изследването на прогестерон след + тест не е показателно, и няма смисъл да го правя, защото нивото на прогестерон в кръвта няма нищо общо с този в матката. Там хората са много по- напред ат докторите тук, пък и се занимават само с това да имат настъпила и запазена бременност. Тук масово си го изследват лекарите, даже хри прегледите тук и мен ме караха да го изследвам, писах вече от турските клиники какво ми отговориха. Ако 6е чувствате добре и нямате кървене хич нямате нужда от прогестерон. Тук масово го изписват като застраховане.
Аз също съм с ин витро от Турция. Много съм доволна,защото мнението на док. Сигридов и  този в Турция се препокриваха. Никога Сигридов не ме карал да изследвам прогестерон. Бих казала,че може би единствено Сигридов е така напред тук. Единствената грешка,която отчитам за Турция е,че още първия път не ми назначиха пакет за тромбофилия,каквато имам. Нямаше да стигна първия път до спонтанен аборт/+допринасянето на некъдърните тук/,но бях и малка може би не предполагаха,тъй като дори ни казваха,че и естествено можем да имаме дете.

# 203
Благодаря за мненията, няма да го изследвам засега, и на мен ми се стори, че просто го каза за пред д-р Ковачев.. А нещо друго да ви питам-на кой етап д-р Сигридов ви пусна някакви изследвания? Аз сама си питах на последния преглед (6+6г.с.) за коагулацията и той тогава ми пусна за пръв път, заедно с ПКК. И през колко време иска да се изследва коагулация? Кога започва да следи желязото и кога трябва да се започне с приема му, тъй като забелязвам, че страшно много жени идват за вливки на желязо , няма ли как да се предотвратят тези вливки с навременно започване на желязо.. Знам ли..

# 204
Коаголация на 2 сед пускай ако си на разреждащи кръвта препарати. За желазото няма как да се каже от сега. Последния триместър бебето почва да дърпа всякакви вещества и не само желязото може да падне. Аз пиех желязо от самото начало, после го удвоих, включих и втори медикамент и накрая вливах, вливах до раждането и пак в болницата хемоглобинът ми беше 100.

Благодаря за мненията, няма да го изследвам засега, и на мен ми се стори, че просто го каза за пред д-р Ковачев.. А нещо друго да ви питам-на кой етап д-р Сигридов ви пусна някакви изследвания? Аз сама си питах на последния преглед (6+6г.с.) за коагулацията и той тогава ми пусна за пръв път, заедно с ПКК. И през колко време иска да се изследва коагулация? Кога започва да следи желязото и кога трябва да се започне с приема му, тъй като забелязвам, че страшно много жени идват за вливки на желязо , няма ли как да се предотвратят тези вливки с навременно започване на желязо.. Знам ли..

# 205
Аз изследвах желязото още в 11 седмица и беше в силен дефицит, въпреки че хемоглобинът още не беше паднал. Започнах приема още тогава и въпреки това хемоглобинът пада. Не се ориентирайте по кръвната картина, а изследвайте специално железен панел (желязо, жск и феритин), както и Б12, защото са свързани двете неща.

# 206
Аз искам да попитам тези,на които им е назначена омега 3,дали имат проблем с приема й? Аз от10-11 г.с имам проблем. При прием започва да ми се гади,да усещам вкус на риба и започвам да повръщам. Поръчах детската,тя се смуче,отвратителна е пак остава един гад вкус на риба и не знам какво да правя. Доктора беше каза да си почина две седмици и в понеделник трябва да почвам да приемам. Има спрей и веганска формула,но не искам да поръчвам без мнения,защото никак не са евтини и само давам пари и не пия ..

# 207
  • София
Има една детска на капсули, но не остава това рибено усещане. Само не знам колко капсули трябва да се пият, за да се стигне дозата. Не знам дали ще ви свърши работа:

https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/omega-3-produkti/abo-phar … a-deca-x-100.html

# 208
Аз искам да попитам тези,на които им е назначена омега 3,дали имат проблем с приема й? Аз от10-11 г.с имам проблем. При прием започва да ми се гади,да усещам вкус на риба и започвам да повръщам. Поръчах детската,тя се смуче,отвратителна е пак остава един гад вкус на риба и не знам какво да правя. Доктора беше каза да си почина две седмици и в понеделник трябва да почвам да приемам. Има спрей и веганска формула,но не искам да поръчвам без мнения,защото никак не са евтини и само давам пари и не пия ..

Омега 3 е изключително важна добавка по време на бременност и кърмене.
Може проблема с послевкуса да идва от качеството на добавката.
Аз приемам тази омега и то по 3 капсули вечер и никога не съм усещала дъх, аромат или някакъв дискомфорт от нея - https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-pha … 845?rcode=MON0515
Освен, че е висококачествена със сертификат по IFOS е и с висока концентрация и в най-усвояемата триглицеридна форма, фармацевтичен клас. Перфектно съотношение цена - качество.

# 209

Омега 3 е изключително важна добавка по време на бременност и кърмене.
Може проблема с послевкуса да идва от качеството на добавката.
Аз приемам тази омега и то по 3 капсули вечер и никога не съм усещала дъх, аромат или някакъв дискомфорт от нея - https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-pha … 845?rcode=MON0515
Освен, че е висококачествена със сертификат по IFOS е и с висока концентрация и в най-усвояемата триглицеридна форма, фармацевтичен клас. Перфектно съотношение цена - качество.
[/quote , ]тази приемам,която е и с доста висока цена,но ще взема да пробвам тази,която пуснахте. Поне и да не ги пия няма да ме е яд толкова. Тези са 100 лв. Отделно дадох още 60 за детските и тях не мога. Просто не искам да има вкус след това на риба.

Общи условия

Активация на акаунт