Значи, ако имам рецидив, възобновена инфекция този EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) ще я покаже, така ли? И с какви 6тойности ще е ако е рецидив, с някакви много високи, така ри? Знаете ли къде го изследват? Да не би да е този EBV EBNA IgG? Той ри показва реактивация, доколкото четох показва разликата между хронично и старо възпаление, но как точно се тълкува не ви е ясно. А този EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) не съм срещала някъде да се изследва.
Как тълкувате това?
EBNA IgG (Епщайн Бар Вирус Нуклеарен антиген) – изследва се при необходимост от разграничаване на остра от хронична инфекция.Това е важно ,защото почти 90% от възрастната популация притежават EBV VCA IgG.
Тези антитела се синтезират последни и позитивират серологично в хода на заболяването след 2-3 седмици от клиничните симптоми и са силно повишени през следващите 3-12 месеца. Липсата им и позитивирането на VCA потвърждава остра инфекция с вируса.
Цибалаб правят изследването, може и други лаборатории да го предлагат. Стойностите за позитив са винаги ясно упоменати от лабораторията. Не е EBNA, той показва че сте прекарали вируса най-малко преди 3 месеца и би трябвало до края на живота да е положителен. VCA IgM също понякога позитивира отново при рецидив. Има и PCR изследване, което може да хване активен вирус, но е доста по-скъпо. При някои хора при вирусна активност има отклонения в редовни изследвания като ПКК, билирубин и чернодробни.
Не знам при вашите изследвания кой точно вирус се счита за активен и на базата на кое изследване. При бременност или ковид има вероятност за реактивация.
]тази приемам,която е и с доста висока цена,но ще взема да пробвам тази,която пуснахте. Поне и да не ги пия няма да ме е яд толкова. Тези са 100 лв. Отделно дадох още 60 за детските и тях не мога. Просто не искам да има вкус след това на риба.