Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 134
  • 975
  •   1
Отговори
# 225
Като сте толкова рискова бременност нямате ли и друг лекар, който да попитате? Ако не друго то със сигурност не може да родите при Сигридов и ви трябва още един АГ. Освен това ако имате проблем с кръвосъсирването и коагулацията не е ок, ви трбва хематолог, не Сигридов

# 226
Засега нямам, тъй като прецених, че той е достатъчно добър специалист, за да му се доверя изцяло, вместо да се обърквам от мнения на 10 човека на този етап. Към хематолог също засега не съм се насочила, поради същата причина, ако получа няколко мнения за терапията, как да знам на кое да се доверя. Естествено, че няма да раждам при д-р Сигридов, идеята ми е да стигна поне до морфологията с него и почти ежеседмичните прегледи, след което като се види, че всичко с бебето е ок, да мина към още един лекар.
П.С. Днес вдигнах малко олелия по телефона и след 2 часа ми звънна акушерката с малка промяна в терапията. Явно нещата и тук ще се случват по трудния начин. Въпросът ми беше към момичетата , които са се доверили на мед. център и сега се следят там, как се случва осъществяването на контакт при тях. Благодаря

Като сте толкова рискова бременност нямате ли и друг лекар, който да попитате? Ако не друго то със сигурност не може да родите при Сигридов и ви трябва още един АГ. Освен това ако имате проблем с кръвосъсирването и коагулацията не е ок, ви трбва хематолог, не Сигридов

# 227
Аз също съм много, много рисков пациент. Не съм ходила при друг АГ или хематолог, само Сигридов ме е следил, изцяло ми е назначавал кръворазреждащите и следил изследванията. След 32 г.с се свързах с доктор при който да родя.

# 228
Въпросът ми беше към момичетата , които са се доверили на мед. център и сега се следят там, как се случва осъществяването на контакт при тях. Благодаря
Почти няма такива момичета. Или поне аз като бях бременна миналата година, докторът не е следял бременности. Правеше само морфологии и някои много сериозни случаи викаше малко по-често. Явно тази година е с повече свободно време. Но както виждате той не е на разположение на пациентките си 24/7. При един спешен случай, не дай си Боже, през почивен ден, кой ще реагира? Аз не съм била с рискова бременност, но от началото исках да си имам лекар, на които мога да звънна по което и да е време в случай на спешна ситуация. И MaDu не знам ти къде си раждала или ще раждаш, но повечето добри лекари (защото нали сте рискови и се предполага, че ви трябва наистина добър специалист за раждането) изискват да почнат да те следят по-рано от 32 г.с, за да те поемат и за раждане.

# 229
С въпросният доктор се познавам от предната ми бременност (тогава Сигридов ме изпрати да родя при него). Сега се свързах с него още като забременях, той сам ми каза да го потърся след 32 г.с да се разберем за раждането.

Въпросът ми беше към момичетата , които са се доверили на мед. център и сега се следят там, как се случва осъществяването на контакт при тях. Благодаря
Почти няма такива момичета. Или поне аз като бях бременна миналата година, докторът не е следял бременности. Правеше само морфологии и някои много сериозни случаи викаше малко по-често. Явно тази година е с повече свободно време. Но както виждате той не е на разположение на пациентките си 24/7. При един спешен случай, не дай си Боже, през почивен ден, кой ще реагира? Аз не съм била с рискова бременност, но от началото исках да си имам лекар, на които мога да звънна по което и да е време в случай на спешна ситуация. И MaDu не знам ти къде си раждала или ще раждаш, но повечето добри лекари (защото нали сте рискови и се предполага, че ви трябва наистина добър специалист за раждането) изискват да почнат да те следят по-рано от 32 г.с, за да те поемат и за раждане.

# 230
Дами, а как така се "вреждате" Сигридов да ви следи и то така редовно не само на 2те ФМ?

Аз съм далеч от заветна цел бременност, но се чудя като дойде моментът дали пак няма да ме насочат към Ковачев,.... уж съм на Сигридов пациентка, ама съм го виждала всичко на всичко 2 пъти...Само при Ковачев ме записват... а аз нямам химия с него, не е моят лекар категорично... просто не мога да му се доверя, въпрос на химия... Та се чудя един ден като дойде моментът какво ще правя... да не говорим, че след похарчените 5 хил лв за изследвания ДОРИ не ми назначиха нищо при + тест, а Ковачев каза да му звънна.... дааа бе, я ми вдигне, я ме помни, я не... не лежа много на тази кълка

# 231
Аз преди бременността след извършените промивки и процедури при д-р Ковачев (назначени на първия преглед при Сигридов) си записах втори час при д-р Сигридов за последно обсъждане на това какво съм направила и как са ми витамините, терапия при забременяване и т.н. След което пак ми възникнаха въпроси, сред които и питах сигурно ли е, че ще ми дадат час при него, ако забременея, и те ми отговориха да не се притеснявам и че е сигурно. Като забременях се обадих, казах, че съм негов пациент и ми записаха час за след няколко дни. Оттам нататък нямам проблеми със записването на часове.
С д-р Ковачев и аз нямам химия, той изобщо не се поинтересува от моята ситуация и гледаше само да си направи процедурите. При Сигридов определено не ми минават така посещенията, супер описателен е и изобщо не ми претупва прегледа (макар че пропусна едно, две важни неща). Също така отношението му към мен е много положително, определено ми е спокойно при него засега, но невъзможността да се свържа с него си е кофти.

Дами, а как така се "вреждате" Сигридов да ви следи и то така редовно не само на 2те ФМ?

Аз съм далеч от заветна цел бременност, но се чудя като дойде моментът дали пак няма да ме насочат към Ковачев,.... уж съм на Сигридов пациентка, ама съм го виждала всичко на всичко 2 пъти...Само при Ковачев ме записват... а аз нямам химия с него, не е моят лекар категорично... просто не мога да му се доверя, въпрос на химия... Та се чудя един ден като дойде моментът какво ще правя... да не говорим, че след похарчените 5 хил лв за изследвания ДОРИ не ми назначиха нищо при + тест, а Ковачев каза да му звънна.... дааа бе, я ми вдигне, я ме помни, я не... не лежа много на тази кълка

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 10:54 от cplay

# 232
Аз преди бременността след извършените промивки и процедури при д-р Ковачев (назначени на първия преглед при Сигридов) си записах втори час при д-р Сигридов за последно обсъждане на това какво съм направила и как са ми витамините, терапия при забременяване и т.н. След което пак ми възникнаха въпроси, сред които и питах сигурно ли е, че ще ми дадат час при него, ако забременея, и те ми отговориха да не се притеснявам и че е сигурно. Като забременях се обадих, казах, че съм негов пациент и ми записаха час за след няколко дни. Оттам нататък нямам проблеми със записването на часове.
С д-р Ковачев и аз нямам химия, той изобщо не се поинтересува от моята ситуация и гледаше само да си направи процедурите. При Сигридов определено не ми минават така посещенията, супер описателен е и изобщо не ми претупва прегледа (макар че пропусна едно, две важни неща). Също така отношението му към мен е много положително, определено ми е спокойно при него засега, но невъзможността да се свържа с него си е кофти.

Аз също съм за д-р Сигридов и имам също много различно мнение за Ковачев .
Определено в професионализва си Сигридов няма надминаване. Много адекватен и отговорен лекар.
По повод беше споменавано за проследяването на бремеността в МЦ, аз цялата бременнот проследих при доктора и ни най-малко съжалявам. Това е най-правилният избор в живота ми и всяка стотинка си заслужава! Всеки изминат километър !
Той е велик !

# 233
Здравейте, провокира ме тази тема за д-р Сигридов.
Моят опит с него е положителен, въпреки че имаше доста сериозни пропуски. Просто децата ми се родиха живи и здрави, въпреки всичко. Слава Богу! Лекарите не са богове, веднъж може да помогнат, втори път - не, даже и да навредят. Не е до професионализъм и качества само, а и до други неща. Ако човек знае на Кого да разчита и знае как да си поиска и да се пребори за това, може и калпав лекар да му помогне.
Моята история е доста невероятна и е пълно изключение от много мантри, които повтарят АГ специалистите. Първо - забременях на 43 спонтанно, след 16 години лечение, два неуспени опита икси и две ключови операции на миоми. Според изследванията яйчниковия ми резерв беше почти на нула. Но сега имам две прекрасни момиченца, вече на 5. Еднояйчни близнаци. Лекарката от Щерев, която до забременяването много ми помогна, настръхна направо. Каза, че "това" трябва да се изследва много обстойно. Разделихме се, защото й отказах изследването - казах й, че каквото и да покаже това изследване, няма да ги махна! Тя ми отговори да си търся друга клиника или да си стоя вкъщи. Веднага звъннах на друг лекар, той се съгласи да ме поеме буквално на следващия ден. Д-р Ташков от "Надежда". Така попаднах и при Сигридов за първа и следващи морфологии. Той именно ми потвърди, че стандартната морфология и всичките синдроми, които "изскачат" особено на жени след 35, си е пазарен трик. Няма да разказвам всичко, че е много дълго. Прегледите ми при него си бяха борба, не че лошо се е държал. Напротив. Борбата беше с всичко, което ми наприказва. Т-синдром, 25% оцеляемост и тн. Благодарна съм му, че в много важен момент ми спести, че едното от децата е със сърдечна недостатъчност. Каза ми го, когато беше вече преодоляна. По неговите думи - ние сме единствения случай в цялата му практика, в който близнаци преодоляват на 100% Т-синдром! Все едно го е нямало. Беше супер изненадан и искаше да знае каква ми е тайната Simple Smile)))
Естествено на следващия преглед той започна много уверено да ми обяснява каква ми е тайната. Била съм позитивна от самото начало (защото с влизането на преглед му казвах, че децата ми са добре). Позитивизъм и вяра са две коренно различни неща. Във вярата има какво да направиш, имаш инструменти да се бориш и да променяш реалността. Не просто се напъваш да вярваш и да си положителен. Но моето "Слава Богу!" му изглеждаше несериозно. Е, да, вярата не се обяснява, особено на хора, които си мислят, че са наясно. Тя се преживява от опит. Тя се живее истински. И е голяма сила!
Заради негов и на Ташков пропуск (не само, разбира се) развих прееклампсия и родих преждевременно в 31 г.с. Слава Богу, живи и здрави момичета!
Пожелавам на всички успешна борба и истинска вяра, която "премества планини"....

# 234
Уникална история! Да са ви живи и здрави близнаците!🙏

# 235
Прекрасна история с прекрасен резултат! Бъдете здрави и щастливи . 🍀

# 236
Елена, сърдечно се радвам за вашето чудо! Да са ви живи и здрави! Шапка свалям пред решителността ви, много на ваше място още при натиска на доверената лекарка в Щерев щяха доста да се разклатят.

Колкото до това, че е имало вещо и е преодоляно (не подлагам в никакъв случай на съмнения достоверността), но често из групите срещам, че е практика на Сигридов да не казва неща , за да не разстройва мамите и им казва като вече отмине..

Но след всичко взех да се чудя дали понякога и не се злоупотребява с това.... не знам вече съм пълна със съмнения и несигурност. Колгото повече време минава, толкова по- несигурна ще се чувствам в избора на лекар след време...

# 237
Момичета, някой знае ли защо форматът за заявка на час не е активен, нали уж на 1во число на месеца?

# 238
Момичета, някой знае ли защо форматът за заявка на час не е активен, нали уж на 1во число на месеца?

Свързах се с тях към 14 часа днес и ми казаха да пробвам пак на 01.09 с графика за октомври и че за септември всичко е пълно. 🙄 Явно затова формата е била неактивна, деактивирали са я, когато са запълнили графика.

# 239
Здравейте!
Какви горе-долу изследвания назначава доктора при преглед (за бременни говоря). Искам да отива горе-долу подготвена с някои резултати. Предполагам витамини, коагулограма, имам вируси  и тежки метали. Ако някой се сеща за друго моля да казва 🙂

Общи условия

Активация на акаунт