Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 971
  • 975
  •   1
Отговори
# 420
На мен ми беше дал вайбър за контакт, като самият той ми казваше да му пиша там. Така и не получих отговор. Трябваше да ходя на място за разчитане. Радвам се, че е започнал да отговаря.

# 421
Oх момичета, явно при мен все нещо има. Тъкмо се успокоих след преглед при кардиолог и ми дойде друго на главата. Уикенда имах придърпващи болки ниско долу в левия яйчник (в 15+5 г.с.съм), които си продължиха денонощие и малко повече, по телефона проследяващата лекарка по ЖК каза веднага да отида до спешен кабинет. Отидох, измериха шийката, бебето, всичко беше наред, изписаха ми утрогестан и но-шпа, които не започнах да пия. На другия ден онази болка отслабна, останаха отвреме навреме разни усещания, но са леки. Днес обаче почти цял ден си имам пак леки, ама менструални болки. Писах на лекарката по ЖК, тъй като на регистратура в мед.център Сигридов не ми предлагат опция да ми обърне внимание д-р Сигридов преди прегледа след 2 седмици, дори на имейл, а д-р Ковачев не ми отговаря (като цяло ми е странно да обяснявам нещо на д-р Ковачев, който не ме следи). Лекарката по ЖК каза да приемам магнезий диаспорал и утрогестан вагинално. До колкото знам обаче Сигридов е против тези препарати и как сега да преценя какво да правя при това положение.... Някой има ли идея и чувал ли е за подобни оплаквания Sweat

На мен лично Сигридов ми е изписвал Утрогестан при скъсена шийка, а с първата бременност Диаспорал, понеже имах същите усещания като при теб. Тогава следящото ме АГ ми беше назначила утрогестан вагинално, той каза, че е ок, плюс Диаспорала, но да не прекалявам с него, само при дискомфорт. Но шпа знам, че изглажда шийката и бих била резервирама към приема му ако бях на твое място.

# 422
Благодаря за съвета! А в коя седмица беше като ти изписаха диаспорал и утрогестан? Иначе при мен няма скъсена шийка, поне според лекарката, която ме прегледа в Шейново. Ок, ще внимавам с но-шпа, а утрогестан засега няма да приемам. Вчера писах и на д-р Ковачев и той каза да не приемам утрогестан, макар че дори не ме е виждал бременна (но му разказах целия случай), заради което и доста зле реагира, че го питам някакви неща, но не ми дадоха никаква възможност да се допитам до Сигридов, а Сигридов и от регистратура ми казаха при проблеми да се обръщам към него. Доста е объркваща тази цялата комуникация. Хем да питам него, хем той не ме следи и реагира ужасно зле и направо ми се изпокара. Както и да е, засега ще карам на диаспорал и но-шпа при нужда, както ме посъветва той, без утрогестан и ще си чакам прегледа на 05.10, а ако се засилят усещанията ще отида при някой друг пак да видят шийката...

Oх момичета, явно при мен все нещо има. Тъкмо се успокоих след преглед при кардиолог и ми дойде друго на главата. Уикенда имах придърпващи болки ниско долу в левия яйчник (в 15+5 г.с.съм), които си продължиха денонощие и малко повече, по телефона проследяващата лекарка по ЖК каза веднага да отида до спешен кабинет. Отидох, измериха шийката, бебето, всичко беше наред, изписаха ми утрогестан и но-шпа, които не започнах да пия. На другия ден онази болка отслабна, останаха отвреме навреме разни усещания, но са леки. Днес обаче почти цял ден си имам пак леки, ама менструални болки. Писах на лекарката по ЖК, тъй като на регистратура в мед.център Сигридов не ми предлагат опция да ми обърне внимание д-р Сигридов преди прегледа след 2 седмици, дори на имейл, а д-р Ковачев не ми отговаря (като цяло ми е странно да обяснявам нещо на д-р Ковачев, който не ме следи). Лекарката по ЖК каза да приемам магнезий диаспорал и утрогестан вагинално. До колкото знам обаче Сигридов е против тези препарати и как сега да преценя какво да правя при това положение.... Някой има ли идея и чувал ли е за подобни оплаквания Sweat

На мен лично Сигридов ми е изписвал Утрогестан при скъсена шийка, а с първата бременност Диаспорал, понеже имах същите усещания като при теб. Тогава следящото ме АГ ми беше назначила утрогестан вагинално, той каза, че е ок, плюс Диаспорала, но да не прекалявам с него, само при дискомфорт. Но шпа знам, че изглажда шийката и бих била резервирама към приема му ако бях на твое място.

# 423
Момичета , д-р Сигридов одобрява ли ако сте с терапия от доц. Михайлова?

# 424
Бях някъде около втората фетална, когато му казах, че буквално не мога да мина и 100м., защото почват болки, придърпвания и т.н. Тогава ме прегледа, според него всичко беше ок и ми изписа Диаспорал. Аз отделно слагах утрогестан, за който той знаеше.
Сега с втората бременност лично той ми изписа утрогестан, а Ковачев 4 дни по-късно като ме пратиха при него само за шийката да премери беше потресен кой ми бил изписал тоя утрогестан, и млъкна рязко като казах “д-р Сигридов”. Въобще аз съм много разочарована от клиниката, и от двамата, но него пък въобще даже не искам да го коментирам 🤦🏽♀

# 425
Аз съм доволна от Сигридов , но разочарована от отношението на Ковачев.
Останах с вхечатлението ,че има и дефицит на познания , но това са мой впечатления спрямо моят случай.
Благодарна съм ня Сигридов , защото в два критични момента щях да загубя бебето си и то в големи месеци , а сега благодарение ВА него прегръщам и милвам бебчето си .

# 426
При мен до момента със Сигридов е нямало проблеми нито със самия преглед, нито с отношението му, даже напротив. Но Ковачев доста ме озадачи с последното избухване, очевидно е доста нервен човек, но пък поне така ми намали колебанията между това да раждам при него или в Токуда или при друг в Шейново. На толкова нервен човек, който всеки момент може да избухне без причина, просто няма как да се доверя. Терапиите му също нещо не са съвсем в ред, в първите седмици пак му бях поискала мнение без да ме е гледал лично той, защото имах силни болки из корема къде ли не, придружени с разстройство, за една вечер, и той тогава беше казал да слагам утрогестан. Сега пък каза твърдо не на утрогестан.Rolling Eyes

# 427
Да, аз също си изпатих от неговото арогантно бих нарекла отношения, което до такава сте им ме разстрои , че не можех да дойда но себе си няколко дни( арогантност и целенасочена злоба към бременна жена търсеща помощ ). Самочувствие без покритие бих казала и липса на професионална етика. Той за мен нито е добър специалист нито добър човек

# 428
За мен др Ковачев е добър специалист и си разбира от нещата. След канселиран трансфер в друга клиника и при друг лекар ме прие за преглед, видя полип, препоръча да направя трансфер на естествена лигавица без естрофем. В последствие ми направи хистероскопия и в момента съм бременна. Понякога е изнервен да, мисля че работата и натоварването му идват в повече.

# 429
Ковачев ми е супер антипатичен още от самото начало. Злобен и амбициозен. За първи път посетих клиниката на Сигридов в началото на миналата година, като месец преди това имах спонтанен аборт. Прегледа при д-р Сигридов мина сравнително добре. Изписа ми куп изследвания, които сравнително бързо направих, също така да направя хистироскопия при д-р Калчев. Това беше периодът , в който Сигридов беше започнал на праща за хистероскопия пациентки и при Ковачев.  Не знам защо беши решил аз да съм при Калчев. Тъй като акушерката на амбулаторния лист не беше написала хистероскопията при кой да е, той го дописа лично с химикал. Запазих си аз час при д-р Калчев. Още от началото, както той така и Цвети ме спечелиха. Започнахме подготовката за хистерото. В същото време ми излизат резултатите от изследванията и от регистратурата ми записаха час при Ковачев за разчитане на резултати. И срещата ми с него беше потресаваща. Още от самото начало като му казах, че ми предстои другата седмица хистеро при д-р Калчев цялата среща с него започна да се върти около това. Този откачи. Започна да ме разпитва каква е подготовката ми, какво са ми изписали, как така Цвети ми се е обадила да ми казва какво да взимам,  кой ме пратил при Калчев,  кой ми записал час? Аз казвам д-р Сигридов ме прати при д-р Калчев. Като през цялото това време той си чати явно с някоя девойка от регистратурата. Явно гледаха амбулатория лист от Сигридов на който печатно пишеше "хистероскопия" само без име на лекар, но той ми беше написан ръкописно. Това беше срещата ми с този нещастен лекар. Никакво разчитане на резултатите. Аз започнах да му задавам въпроси, защото много голяма част от резултатите ме притесняваха, но отговори почти не получих. Той не спираше да си чата по вайбър. Само ми показа снимки на витамини, които да взимам, но аз ги знаех вече от групите. Най-грешните 80 лв. Тръгнах си потресена. Част от работата ми е свързана с профайлинг на хората и още от самото начало му бях направила такъв. Разказах на мъжа ми за прегледа и му казах, че в тази клиника, между лекарите има конфликт и той е между Ковачев и Калчев. По скоро Ковачев има проблем с Калчев. И познайте, нищо не приключва до тук. Час и половина след срещата с Ковачев той си позволи да ми се обади по телефона. Да ми обяснява как е станал страшен скандал с моята хистироскопия.  Кой ми е записал час при Калчев и кой ми казал да си я правя при него? Аз обясних същото, както и преди това, че д-р Сигридов ми е написал лично при кой и че аз лично съм си запазила час. Дори му предложих да изпратя снимка на писаното от Сигридов.  Истината е, че бях в пълен шок и потрес, как си позволяваш да ми звъниш и безпокоиш,  да ме вкарваш във вашите интриги. Абсолютно недопустимо за доктори от клиника с такова име. Но и много се притесних, защото тепърва мислех да посещавам клиниката, да се доверявам на тях, а те ме вкараха в някакъв скандал между тях. Намерих номера на Цвети (акушерката на д-р Калчев), извиних й се, че я безпокоя, но се обаждам във връзка със скандала с д-р Ковачев.  Оказа се, че Цвети и д-р Калчев са в почивка, и нямат идея за какъв скандал става въпрос. Разказах й всичко от самото начало и тя няколко пъти ми се извини, че съм била намесена в това. Казах й също, че при нужда мога са изпратя снимка на амб.лист ,лично написан от Сигридов. На другия ден тя ми се обади да изпратя снимката. Явно скандала, създаден от Ковачев продължаваше. Много разочароващо и грозно. Да се стига до там да докозвам и изпращам доказателства. Няколко месеца по-късно Калчев напусна клиниката и направи своя. И като чета за Ковачев още ми кипва душата.

# 430
Ужас, неадекватна работа. Аз наистина не можех да повярвам какви неща ми пише, направо не е за разказване. То е повече от скандално как може да стои и да отделя толкова време в романи по вайбър, обясняващи ми как съм супер неблагодарна и не го уважавам 😁 Само защото поисках негово мнение, така както неведнъж ми е казвал Сигридов и от регистратура - "при проблем звъните и пишете на Ковачев". Той започна едни обясняваници, че не се следя при него и как смея😁... И накрая обидено завърши романите с "Вие не разчитате на мед.център, вие разчитате само на др Сигридов" 🤣 абе детска градина и така.

# 431
cplay най-малкото го защитавам за отношението, но в случая е прав. Ако не те познава, не те е преглеждал, не те следи, как очакваш да те консултира? Не знам дали от регистратура не са ти го казали това, защото са мислили, че го посещаваш? Аз дори не бих се допитвала до лекар, при който никога не съм ходила, пък ако ще и самия Сигридов да ми е казал.
Момичета, след като не можете да разчитате на Сигридов и медицинския му център в случай на спешност, си търсете лекар, който да ви е на разположение винаги. Лекар, на който имате доверие и при който можете да родите. Това са важни неща. Колкото и да е добър Сигридов и да му се доверявате, след като не може да е до вас в случай на спешност, каква полза? АГ, който ми водеше ЖК и АГ при който раждах, са ми давали личните си телефони и в случай на спешност съм можела да търся по всяко време, независимо дали е неработен ден.

# 432
И накрая обидено завърши романите с "Вие не разчитате на мед.център, вие разчитате само на др Сигридов" 🤣 абе детска градина и така.
Нямам честта да познавам въпросния доктор, но разбира се, че всички са там заради д-р Сигридов! Жалко, че са се разделили с д-р Калчев заради интригите на трети човек.

# 433
Ужас, неадекватна работа. Аз наистина не можех да повярвам какви неща ми пише, направо не е за разказване. То е повече от скандално как може да стои и да отделя толкова време в романи по вайбър, обясняващи ми как съм супер неблагодарна и не го уважавам 😁 Само защото поисках негово мнение, така както неведнъж ми е казвал Сигридов и от регистратура - "при проблем звъните и пишете на Ковачев". Той започна едни обясняваници, че не се следя при него и как смея😁... И накрая обидено завърши романите с "Вие не разчитате на мед.център, вие разчитате само на др Сигридов" 🤣 абе детска градина и така.

Леле същата ми се случи и на мен. Явно му е практика да търси сметка на пациентите по вайбър. Прост, злобен и арогантен лекар със селски манталитет. На мен също такива неща ми написа , че останах без думи как можеекар със образование и специалност да се държи така Нагло и Злобно с бременна жена която е прокървила и има нужда от помощ.При мен причината  за тази злоба също беше, че поисках среща и мнение на Сигридов.
Не знам как д-р Сигридов може да споделя авторитета и практиката си с такъв простак.

# 434
Сигридов, вероятно въобще не знае за държанието на Ковачев и, че си позволява такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт