Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 757
  • 975
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Уол, силно съм впечатлена от това че е познал пола!
А колко време беше прегледът? За матката, за вас като цяло нещо каза ли? Или основно за ембриона?
Много ми е любопитно, честно казано, извинете за много въпроси.

# 781
За мен всеки преглед при него е фетална морфология 😀 Аз не правя разлика, за мен важното е да хване ехографа и да каже, че всичко е наред. Така че този преглед си ми беше абсолютно задължителен, общо взето когато каже, тогава ходя, което до момента е 6,8,12, 17,21,28 г.с. Струва ми се, че достатъчно време отделя на прегледа, аз всеки път стоя минимум 30мин. Не бърза да ме изпрати и успявам да си задам всичките въпроси. Не съм съгласна, че е чак неоткриваем, освен в неработно време и почивен ден де. Имах проблеми с коагулацията и вече 3 пъти ходя до там без час (но е добре да предупредите по телефона на регистратура), за да ми види изследвания, акушерката му ги носи и се връща да ми каже терапия, дори не чакам. Наистина е неприятно, че няма телефон за директна връзка с него, но ако имате сериозен проблем (в работно време) - силни болки, кръвотечение и др., никога няма да ви върне. Пък ако е извън работно време, аз например ходих веднъж в Шейново, в крайна сметка си има болници за спешни случаи.

[/b]
Уол, силно съм впечатлена от това че е познал пола!
А колко време беше прегледът? За матката, за вас като цяло нещо каза ли? Или основно за ембриона?
Много ми е любопитно, честно казано, извинете за много въпроси.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 11:02 от cplay

# 782
На ФМ в 16 гс Сигридов видя кисти на плацентата и че диаметърът й е по-голям (44мм) също така ехогенни черва на бебето, хиперехогенни бъбреци, 2 кисти в мозъка..При БХС в 12 гс имаше само висок PAPP A резултат, правих днк тест в Геника и излезе всичко нормално. Днес ми препоръча амниоцентеза... Иначе каза, че някои от тия неща можело да са и от вируси. Та утре ще пусна изследвания, но отсега ми предписа валтрекс, изопринозин и индометацин (това последното било нещо за профилактика на околоплодния мехур) . Някоя от вас да е имала подобни проблеми? Тези дни ще ходя и на други лекари разбира се.

# 783
Първо искам да Ви кажа ,че напълно разбирам как се чувствате в момента .Чудя се ,обаче ,това  не са ли доста сериозни неща,които предполагат прекъсване по медицински причини ?Защо е нужно да се прави амниоцинтеза -какво ще покаже тя ,свързват ли се тези неща с някакви синдроми,какво ще се изследва чрез нея -генни мутации или друго?
Също така ми е любопитно дали всички неща ги имате записани в документа от ФМ черно на бяло ?
Дано не Ви разстройвам допълнително с въпросите си

# 784
Първо искам да Ви кажа ,че напълно разбирам как се чувствате в момента .Чудя се ,обаче ,това  не са ли доста сериозни неща,които предполагат прекъсване по медицински причини ?Защо е нужно да се прави амниоцинтеза -какво ще покаже тя ,свързват ли се тези неща с някакви синдроми,какво ще се изследва чрез нея -генни мутации или друго?
Също така ми е любопитно дали всички неща ги имате записани в документа от ФМ черно на бяло ?
Дано не Ви разстройвам допълнително с въпросите си

Лекарят не е споменавал аборт по медицински причини. Останах с впечатление, че тези неща са поправими.. Освен ако не се дължат на генетични проблеми, поради което иска да направим амниоцентеза. Има ги черно на бяло в документа от ФМ да. Обясни, че специално за плацентата при прием на лекарства за вируси би следвало следващият път да не е с тези кисти. Определено тези неща може да говорят за генетичен проблем при детето ..но аз правих ДНК тест в Геника,който беше без отклонения. Ще се радвам да се включи някое момиче с подобен опит

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 04:30 от FBID10206506436694795

# 785
Първо да кажа, че е супер нетактично да бъдат задавани въпроси от типа “не е ли предпоставака за прекъсване по медицински причини”, направо съм възмутена!!! Все едно говорим за рязане на нокти, хайде моля ви не се изказвайте все едно сте сертифициран АГ фатална морфология!
Към дамата с проблема - първо, мисля, че е редно да потърсите второ мнение. Отидете при Чавеева или Стратиева, обадете се и обяснете за какво става въпрос, ще ви приемат бързо. Нека си кажат мнението и те. Иначе относно генетичните тестове, предполагам визирате пренаталните - те за съжаление обхващат доста тесен кръг генетични заболявания. На първо четене - второ мнение. И не обръщайте внимание на нетактичните въпроси - те с нищо не помагат!

# 786
Да, тези неща би следвало да са изчистят до определена седмица. Аз съм също много за второ мнение, идете и на друг фетален специалист
Celeste ако tomandjery реши да си разкаже историята със Сигридов, ще разбереш защо веднага зададе този въпрос. Да, не беше тактично, но има предистория, да кажем подобна на тази, която описва дамата с проблема

# 787
Разбирам, аз също си имам история, но в такава ситуация целта е да се даде градивен, конструктивен отговор, опит за помощ. Не да се всява допълнителна паника. В подобни моменти мозъкът функционира със силно изострена сетивност и високо ниво на тревожност, не е нужно да се подхранва. Това е моето мнение. За мен на този етап е твърде неуместно да се говори за прекъсване на бременност. Дори и да има проблем, голяма част са преодолими. Освен това, второ и трето мнение може да отхвърли подозренията и дай боже! Успех на момичето!

# 788
Да, тези неща би следвало да са изчистят до определена седмица. Аз съм също много за второ мнение, идете и на друг фетален специалист
Celeste ако tomandjery реши да си разкаже историята със Сигридов, ще разбереш защо веднага зададе този въпрос. Да, не беше тактично, но има предистория, да кажем подобна на тази, която описва дамата с проблема

Благодаря, да тези дни ще посетя други специалисти със сигурност.Съжалявам, че tomandjery е преживяла нещо подобно..ако желае може да сподели.

# 789
Извинявам се ,че създадох паника и зададох нетактичен въпрос ,имах причини да попитам ,както заради моя опит ,така и заради опит на позната при проблеми с бъбреците на бебенцето,но няма да се намесвам
Извинявайте още веднъж.Нядявам се ,че Вашият случай няма нищо общо и всичко се оправи.
Желая Ви успех

# 790
Извинявам се ,че създадох паника и зададох нетактичен въпрос ,имах причини да попитам ,както заради моя опит ,така и заради опит на позната при проблеми с бъбреците на бебенцето,но няма да се намесвам
Извинявайте още веднъж

Би било полезно да споделите ако желаете за вас и Вашата приятелка.Не съм се обидила от нищо,в момента искам да мисля за всички възможности,а не да си заравям главата в пясъка.

# 791
  • Варна
Това е обществен форум, не сме тук да се галим с перце, а да сме си взаимно полезни. Не виждам нищо не тактично, а чисто човешко предположение, защото нещата, които споделя потребителката с проблеми, не са безобидни, ако ги има в действителност. Коментирам, защото преди почти 4 г. при мен проблемите започнаха да се виждат още в 11 г.с. Лекарката ми във Варна 1-ва забеляза проблеми, пуснах пренатален тест ( в последствие на него не излезе нищо и ако се бях доверила, не знам в какъв ад щях да живея сега), обиколих Георгиев в Надежда, Михова, в Щерев " Чавеева " и накрая Сигридов. Той единствен ме насочи за прекъсване по най-бързият начин, всичко си описа в листа от ФМ. Другите специалисти ме караха да чакам, да достигна седмица за амниоцентеза и на по-късен етап да се пристъпи към прекъсване. Момиченцето ми беше с увреждания, не съвместими с живота. С много голям сърдечен дефект, обратен кръвоток, макроглосия, микрогнатия, ехогенни черва, с оточни черен дроб и бъбреци. Бебето беше вяло, не помръдваше на екрана почти, нухалната транслуценция беше далеч от нормална ... Бях се разболяла още в 6 г.с., може би това е била причината, за да се стекат така нещата, няма как да съм сигурна разбира се. Но генетичните тестове наистина покриват съвсем малка част. Хубавото в случаят е, че Сигридов те насочва за амниоцентеза и аз бих я направила, дори да не е при него. Потърси мнения, ще те вземат веднага, щом разберат за какво става въпрос. Успех, мило момиче! Ще се моля нещата да са поправими!

# 792
  • София
При сериозни съмнения е хубаво да се прави амниоцинтеза според мен.
Не знам вие пълния пакет ли сте пуснали в Геника,може да ама съмнения за синдром,който не е включен в пакета,освен това има една форма на Даун,много рядка,която въпросните ДНК кръвни тестове не я хващат.
Тя е мнооого рядка и наистина е някакъв малшанс,при нея няма силно изявени маркери в бебето,мозаечна форма на Даун се води и го открива само амниоцинтеза.
 Не желая да плаша никого,просто преди седем години бях в същата ситуация.
Не знам дали знаете,но и положителен пренатален тест се доказва с амниоцинтеза,което ще рече,че ако Пренатеста е + за синдром на Даун,се прави амниоцинтеза за потвърждаване.

Дано тревогите са напразни,доста често ситуацията се овладява с напредване на бременността и всичко е с щастлив край,но все пак медицината е толкова напреднала,че при съмнение ни дава възможност да се подсигурим и да сме максимално информирани.

# 793
При сериозни съмнения е хубаво да се прави амниоцинтеза според мен.
Не знам вие пълния пакет ли сте пуснали в Геника,може да ама съмнения за синдром,който не е включен в пакета,освен това има една форма на Даун,много рядка,която въпросните ДНК кръвни тестове не я хващат.
Тя е мнооого рядка и наистина е някакъв малшанс,при нея няма силно изявени маркери в бебето,мозаечна форма на Даун се води и го открива само амниоцинтеза.
 Не желая да плаша никого,просто преди седем години бях в същата ситуация.
Не знам дали знаете,но и положителен пренатален тест се доказва с амниоцинтеза,което ще рече,че ако Пренатеста е + за синдром на Даун,се прави амниоцинтеза за потвърждаване.

Дано тревогите са напразни,доста често ситуацията се овладява с напредване на бременността и всичко е с щастлив край,но все пак медицината е толкова напреднала,че при съмнение ни дава възможност да се подсигурим и да сме максимално информирани.

Да, знам, че ако на пренатест излезе нещо се потвърждава с амниоцентеза. Бях спокойна, че пренатеста излезе ок, но явно това не е достатъчно. Иначе правих нифтипро в Геника, който е 1300 лв.
Сигридов звучеше така сякаш нещата, които вижда са в следствие вируси, защото каза че не вижда генетични маркери други (то не че тези са малко). После пък каза обмислете амниоцентеза.. Та сигурно ще направя, просто ще видя няколко други мнения
На мен проблемът ми е с резултатите от амниоцентезата, ако се окаже някакъв неясен резултат какво правим. Това е най - тежкото решение. Дано лекарите са ми на помощ

# 794
  • София

На мен проблемът ми е с резултатите от амниоцентезата, ако се окаже някакъв неясен резултат какво правим. Това е най - тежкото решение. Дано лекарите са ми на помощ
Няма неясно при амниоцинтеза,там резултатите са възможно най-точни.Но пак въпросът е оправдано ли е да се прави?
Опитайте да отидете за второ мнение при някой друг опитен лекар.
Може да пробвате при д-р Чачева или д-р Михова в Надежда.Обяснете каква е ситуацията,мисля че ще ви вземат.

Общи условия

Активация на акаунт