Хипоспадия 9 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 59 257
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Нашия лл изобщо не знаеше, че хипоспадията попада в наредбата за телковете. Отношението му беше "Кой ти го каза тва нещо?" "Къде го пише?" и накрая аз нямам право да откажа на никой Телк, пък вече те ще определят процентите" и аз му казах, че са определени 50% и млъкна.
Всеки ден му носели за телкове, било като епидемия, всеки искал телк, едвам го изтърпях.
Щял да ми обработи документите, като ми дойде реда.. и като му занесох документите от уролога го питах до края на годината ще стане ли, защото пак натърти, че като ми дойдел реда и че се плащало .. 20лв ми поиска накрая.

# 676
Нашия лл изобщо не знаеше, че хипоспадията попада в наредбата за телковете. Отношението му беше "Кой ти го каза тва нещо?" "Къде го пише?" и накрая аз нямам право да откажа на никой Телк, пък вече те ще определят процентите" и аз му казах, че са определени 50% и млъкна.
Всеки ден му носели за телкове, било като епидемия, всеки искал телк, едвам го изтърпях.
Щял да ми обработи документите, като ми дойде реда.. и като му занесох документите от уролога го питах до края на годината ще стане ли, защото пак натърти, че като ми дойдел реда и че се плащало .. 20лв ми поиска накрая.
Оле, ужас... как може такова отношение... Ама такава ни е държавата, лекарите научават от пациентите неща... Благодаря Ви за предишния отговор!

# 677
Е дойде момента да разкажа за операцията на сина ми, коронарна хипоспадия, операцията е направена в Белград от д-р Джинович. Детето беше прието в болницата в деня на операцията, дадоха му сироп преди да го вземат от мен , преди самата операция. Аз бях подготвена, че нещата няма да са леки, но определено не очаквах такава гледка в деня след операцията. Когато мина доктора и ми разказа как е протекла операцията, какво е направил много се успокоих, доктор Джинович е невероятен човек както всяка майка описала го в историите си подкрепям напълно мнението, всички в болницата мили, добри отзивчиви, просто няма какво да желаеш повече , искам да наблегна на това , че операцията е наистина сложна и доста сериозна, първите дни са както каза Богдан- трудни, нашето дете лежа 3 дни без да иска да става, имаше болки, раните след операцията за мен и мъжа ми бяха шокиращи, не сме виждали по -страшно нещо, но това казвам е при нас. Първата нощ след като ни изписаха, беше истински шок, детето ни не беше спало повече от 2 часа , имаше треперения , през ноща го закарахме до болницата, защото изобщо не знаехме, че е нормално да има толкова силни болки, за нас не беше нормално той да не спи, видимо от страх, опитвайки се да заспи започваше да трепери и плаче, изглеждаше чудовищно, мислехме , че сме го осакатили, когато ми казаха, че аз трябва да сменям пелени и почиствам първия памперс бях в истински шок, казах че искам да остана и да се погрижат за детето в болницата, но бяха категорично, че нещата ще отминат и така дойде време за първата превръзка, кошмар, изобщо не бяхме готови за това нещо, детето е пищящо ,върху члена му имаше марля обвита с кръв която първите два пъти я подменяха, на пръв поглед като жив садизъм... след като се махна тази марля започна да позволява да мажем и подменяме пелените, при нас телефон и плюшени играчки вършеха работа, сменях бързо , мажех колкото мога със Станцид, минаха 3 4 дни, всяка следваща превръзка беше по-бърза и махаха по нещо, я лепенки, я марли и после бинта покрай половия орган. Започнахме да виждаме, как изглежда нормален пенис, няма нищо общо с нашите представи и това което момчето ни имаше преди операцията, първата седмица за нас беше трудно, безкрайни благодарности на момиче от форума тя споделяше с нас , какво е било при тях, винаги казваше ,дай време всичко е наред ще мине, всеки ден ще виждаш разлика, истината беше, същата прекрасна жена сподели доста неща ,който помогнаха престоя ни да бъде по-нормален, знаехме от къде какво да си купим, къде да отидем когато сина ни стана активен . Престоя ни беше в апартамент на Олга, много удобно, уютно приятно в апартамента имаше абсолютно всичко необходимо. Нашето дете вече е добре, все още има рани , но явно за пвриода на възстановяването това е така, половия орган изглежда според нас съвършен, просто нямаме  думи с които да опишем благодарноста си към този лекар и всички в болницата който винаги бяха сърдечни усмихнати , когато и да попитахме каквото и да попитахме имахме отговор, усмивка за нас това беше наистина важно, тъй като в този труден момент за детето и за родителите, има нужда да се чуе, че всичко е наред и е нормално. Искам да кажа на всички който им предстои, да не се заблуждават, операцията не е лека, има болки, кръв оттоци по оперираната област, детето се страхува и е нормално.
Не мога да си представя, че лекарите в България наричат това козметично, на който и специалист да го бях завела всички казваха, а да то е козметично, ще се оправи, е нищо козметично няма в тази оперяция. Всяко дете приема болката по различен начин, при нашето видимо имаше големи болки, особенно преди първите изхождания, обясниха ми, че корема след анестезията е болезнен и подут, образува запек и когато детето се напъва , изпитва силен дискомфорт. Надявам се всички деца който имат тази вродена аномалия да получат възможно най-доброто, след операцията и родителите да се насочат към най-добрия в операциите и това е Джинович.
Нещата са много които мога да споделя и ако някоя майка се нуждае от информация свързана с операцията/престоя съм насреща да помогна,може да ми пишете.
 Бъдете здрави и успех на всички!

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 22:23 от goodfeel

# 678
Здравейте, момичета,
И нашата операцията вече е близо- докторът ни насрочи за 24.02.2025 г, когато Оги ще е на 2 години и 1 месец; започнах да търся апартамент под наем в близост до болницата, но наистина в района е доста скъпо…
Питането ми е от къде се снабдихте с кремчето за мазане?
Пак ще изчета последната тема, да опресня информацията и със сигурност ще изкочат още въпроси!
Обещала съм да изпиша процедурата по ваденето на ТЕЛК, ще го направя идните дни, че много време мина ☺

# 679
Аз получих писмо от Телк Варна /там са ни разпределили/, че ще разглеждат нашия сега към средата на Декември, но това е само уведомление, нали?
Не е нужно да ходим предполагам..

# 680
Аз получих писмо от Телк Варна /там са ни разпределили/, че ще разглеждат нашия сега към средата на Декември, но това е само уведомление, нали?
Не е нужно да ходим предполагам..
Не се ходи на място, гледа се по документи.

# 681
Е дойде момента да разкажа за операцията на сина ми, коронарна хипоспадия, операцията е направена в Белград от д-р Джинович. Детето беше прието в болницата в деня на операцията, дадоха му сироп преди да го вземат от мен , преди самата операция. Аз бях подготвена, че нещата няма да са леки, но определено не очаквах такава гледка в деня след операцията. Когато мина доктора и ми разказа как е протекла операцията, какво е направил много се успокоих, доктор Джинович е невероятен човек както всяка майка описала го в историите си подкрепям напълно мнението, всички в болницата мили, добри отзивчиви, просто няма какво да желаеш повече , искам да наблегна на това , че операцията е наистина сложна и доста сериозна, първите дни са както каза Богдан- трудни, нашето дете лежа 3 дни без да иска да става, имаше болки, раните след операцията за мен и мъжа ми бяха шокиращи, не сме виждали по -страшно нещо, но това казвам е при нас. Първата нощ след като ни изписаха, беше истински шок, детето ни не беше спало повече от 2 часа , имаше треперения , през ноща го закарахме до болницата, защото изобщо не знаехме, че е нормално да има толкова силни болки, за нас не беше нормално той да не спи, видимо от страх, опитвайки се да заспи започваше да трепери и плаче, изглеждаше чудовищно, мислехме , че сме го осакатили, когато ми казаха, че аз трябва да сменям пелени и почиствам първия памперс бях в истински шок, казах че искам да остана и да се погрижат за детето в болницата, но бяха категорично, че нещата ще отминат и така дойде време за първата превръзка, кошмар, изобщо не бяхме готови за това нещо, детето е пищящо ,върху члена му имаше марля обвита с кръв която първите два пъти я подменяха, на пръв поглед като жив садизъм... след като се махна тази марля започна да позволява да мажем и подменяме пелените, при нас телефон и плюшени играчки вършеха работа, сменях бързо , мажех колкото мога със Станцид, минаха 3 4 дни, всяка следваща превръзка беше по-бърза и махаха по нещо, я лепенки, я марли и после бинта покрай половия орган. Започнахме да виждаме, как изглежда нормален пенис, няма нищо общо с нашите представи и това което момчето ни имаше преди операцията, първата седмица за нас беше трудно, безкрайни благодарности на момиче от форума тя споделяше с нас , какво е било при тях, винаги казваше ,дай време всичко е наред ще мине, всеки ден ще виждаш разлика, истината беше, същата прекрасна жена сподели доста неща ,който помогнаха престоя ни да бъде по-нормален, знаехме от къде какво да си купим, къде да отидем когато сина ни стана активен . Престоя ни беше в апартамент на Олга, много удобно, уютно приятно в апартамента имаше абсолютно всичко необходимо. Нашето дете вече е добре, все още има рани , но явно за пвриода на възстановяването това е така, половия орган изглежда според нас съвършен, просто нямаме  думи с които да опишем благодарноста си към този лекар и всички в болницата който винаги бяха сърдечни усмихнати , когато и да попитахме каквото и да попитахме имахме отговор, усмивка за нас това беше наистина важно, тъй като в този труден момент за детето и за родителите, има нужда да се чуе, че всичко е наред и е нормално. Искам да кажа на всички който им предстои, да не се заблуждават, операцията не е лека, има болки, кръв оттоци по оперираната област, детето се страхува и е нормално.
Не мога да си представя, че лекарите в България наричат това козметично, на който и специалист да го бях завела всички казваха, а да то е козметично, ще се оправи, е нищо козметично няма в тази оперяция. Всяко дете приема болката по различен начин, при нашето видимо имаше големи болки, особенно преди първите изхождания, обясниха ми, че корема след анестезията е болезнен и подут, образува запек и когато детето се напъва , изпитва силен дискомфорт. Надявам се всички деца който имат тази вродена аномалия да получат възможно най-доброто, след операцията и родителите да се насочат към най-добрия в операциите и това е Джинович.
Нещата са много които мога да споделя и ако някоя майка се нуждае от информация свързана с операцията/престоя съм насреща да помогна,може да ми пишете.
 Бъдете здрави и успех на всички!
Съжалявам за стреса и болките на детето, но наистина операцията се прави качествено при д-р Джинович.
Радвам се, че всичко е приключило успешно!

# 682
Здравейте!
Включвам се да кажа нещо важно,което предполагам голяма част от Вас не са разбрали. По повод данъчното облекчение за дете - когато детето има ТЕЛК се подават и двете декларации - 22в и 22г. Те са независими една от друга и сумата, която може да получите ( в зависимост от данъчната Ви основа) е 1800лв общо.
Весели празници!

# 683
Здравейте!
Включвам се да кажа нещо важно,което предполагам голяма част от Вас не са разбрали. По повод данъчното облекчение за дете - когато детето има ТЕЛК се подават и двете декларации - 22в и 22г. Те са независими една от друга и сумата, която може да получите ( в зависимост от данъчната Ви основа) е 1800лв общо.
Весели празници!
И аз да допълня и се полага за цяла година, независимо от кога започва или кога изтича ЕР на ТЕЛК. Дори да стартира от декември (ние бяхме съвсем в края на декември) и да изтича януари - се подават и двете декларации и се взима сумата за цялата година.

Поздрави!

# 684
Нашия телк ще го гледат на 17.12 и ако ни одобрят, може да подаде таткото до април нали, тъй като е самоосигуряващ се?

# 685
Здравейте!
Весели празници!
И аз да допълня и се полага за цяла година, независимо от кога започва или кога изтича ЕР на ТЕЛК. Дори да стартира от декември (ние бяхме съвсем в края на декември) и да изтича януари - се подават и двете декларации и се взима сумата за цялата година.

Поздрави!
[/quote
Потвърждавам и това!
Нашият беше до 01.01 и може да се ползва облекчение за цялата календарна година

# 686
Нашия телк ще го гледат на 17.12 и ако ни одобрят, може да подаде таткото до април нали, тъй като е самоосигуряващ се?
Самоосигурявашите се нямат право на данъчно облекчение.

# 687
Взима се предвид датата на влязлото в сила решение (а не кога се гледа от комисията), което е след заверката в РКМЕ. Пускам и линк към сайта на НАП, където я има информацията за тази година.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite … chni-oblekcheniq6
Допълвам: Срещам информация, че могат и самоосигуряващи се. Логично е - ако са плащали данъци да могат да се възползват от облекчение на платените данъци. Потърсете информация.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 23:27 от Lyo Lyo

# 688
Здравейте,

В отговор  на последния репорт, изпратен към Джинович, той отговори, че се налага дилатация на уретрата и трябва да слагаме на детето 3 различни катетъра, в продължение на две седмици. Случвало ли се е при някого и как процедирахте?
Сами ли слагахте катерите или потърсихте лекар?
Благодаря предварително за споделеното!

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 09:31 от Гергана Баракова 688200

# 689
Току-що бях в РКМЕ и ми казаха, че телковете вече не се заверяват. Да си правя копията за институциите и да подавам документите ..
Взима се предвид датата на влязлото в сила решение (а не кога се гледа от комисията), което е след заверката в РКМЕ. Пускам и линк към сайта на НАП, където я има информацията за тази година.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite … chni-oblekcheniq6
Допълвам: Срещам информация, че могат и самоосигуряващи се. Логично е - ако са плащали данъци да могат да се възползват от облекчение на платените данъци. Потърсете информация.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт