Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 378
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз също съм при Станулов.

# 406
Аз също, в моя случай дълъг прокол, Станулов каза, че е най-подходящ за мен, каза че заивиси и от АМХ. Ние стартираме следващата седмица, а вчера пуснахме микробилогия. И сега чакам резултата, притеснявам се, ако има нещо, дали ще имам ще време за терапия. Нямам никакви оплаквания, но взе да ме обхваща паника и тревожност за всяко дребно нещо. Някой от вас има ли опит с терапия преди инвитрото? Малко се притеснявам, че има супер малко време за реакция

# 407
  • София
Зависи и от ПКЯ, на мен ми каза, че ще съм по къс. При по-нисък АМХ ли препоръчва дълъг?

# 408
Станулов ми каза, че при висок АМХ е за дълъг. Ако амх е нисък, той каза, че прилага къс. Не знам за ПКЯ, това не сме го обсъждали, тък като аз нямам.

# 409
Честно казано и аз не знам точно как определят. Първоначално док ми каза, че ще съм по дълъг протокол заради ендометриозата и възрастта. Почнахме по къс, не питах защо - просто му се доверих. Резултатът е добър 9 яйцеклетки от 13 фоликула. 8 оплодени, 7 ембриона с добро качество.

# 410
  • София
Аз бях с 2/ng  АМХ. Което пък е с 1 единица повече от последното изследване преди третата стимулация. Това след прием на Опти Овата. Не знам дали е от нея, но се беше увеличил.

# 411
аз съм с къс протокол също, 2 ри опит, с нисък АМХ съм, 0.5, и си мисля, че при такива нива обикновенно е или къс протокол или естествен цикъл....

не знам защо аз също съм останала с впечатление, че дългия протокол е само за хора с добри нива на АМХ

# 412
Аз съм с 4 АМХ,в Надежда в началото ми казаха,че може да пробваме първия път на ест.цикъл. Но не съм при тях,понеже съм от Варна и ми е доста далеч. Приложиха ми къс протокол,пък ще видим,докъде ще я докараме.

# 413
Аз също бях дълъг протокол в Англия обаче. Избраха го според моята ситуацията. Доктора ми беше грък каза, че ще е така, защото при дълъг има повече успеваемост.

# 414
Не знсм от какво зависи. Аз сим с амх 2.26. Още на първата ни среща преди 3 месеца се разбрахме за дълъг. Вероятно има показатели, които може и да не го позволяват при накои дами, но това го знаят лекарите. Просто от многото четене съм останала с впечатление , че Станулов предпочита дълъг, когато това е възможно.

# 415
  • София
Аз ще съм по къс при него, с АМХ над 6. Мисля, че се преценява риск и от хиперстимулация, както и как досега тялото е реагирало на предходните препарати, ако са приемани. Аз например съм пила Фемара и нямаше ефект.

# 416
  • Пловдив
И моя АМХ беше 2.26 (преди лапаро и първо инвитро беше 4.77) и бях при Станулов с дълъг протокол.Май наистина зависи от това.Една дружка с нисък АМХ беше по къс.А друга, която скоро ще започва, с висок АМХ заради ПКЯ й казал къс протокол и много ниска стимулация.

# 417
Аз съм с АМХ 1.3 и съм с дълъг протокол пак при Станулов.

# 418
Аз също съм със сходни стойности и ми казаха, че не може по дълъг.
аз съм с къс протокол също, 2 ри опит, с нисък АМХ съм, 0.5, и си мисля, че при такива нива обикновенно е или къс протокол или естествен цикъл....

не знам защо аз също съм останала с впечатление, че дългия протокол е само за хора с добри нива на АМХ

# 419
Като говорим за АМХ, забелязвам, че различните лаборатории имат различни референти, Токуда е до 4,4, бодимед до 8/9. В интернет също статистиката е до 4,4. На какво се дължи това? Почти двойна разлика в референтните, знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт