Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 310
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря, момичета Simple Smile и на мен ми се стори странно, че като са незрели, не знам как бяха определени като некачествени. Но казаха, че и зрелите са били достя зле - после оплодените с фрагменти, с вакуоли и т.н. Аз съм в Афродита.  Та това ми го обясни ембриоложката.
Аз харесвам Станулов, ще говоря с него да анализираме дали нещо се е объркало или просто си трябват още опити и промени на много неща. Ще си го питам за още една пункция преди трансфер, да видим какво ще стане.
Ще ви държа в течение Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 14:42 от Mecha

# 511
Какви витамини вземаше и коя е новата клиника, която е осъществила мечтата ти Kissing Heart

Mecha, съжалявам за неуспеха.
Аз когато питах как мога да разбера дали са ми кофти Я. ми казаха, че няма как , само с оплождане. Исках да ми правят пункции и да вадят яйцеклетки и да ги изследват -не можели, нямало какво да им изследват само на тях...
От това което си написала, освен да пиеш витамини, да подобриш качеството си на живот както твоя така и партньора ти, по-добре се консултирай и с друг доктор. Повече от половината яйцеклетки да са незрели, не означава да са ти некачествени, а означава недобре проведена стимулация.

Допълвам се, в продължения на поста на Миша :
Също вече няколко пъти пиша за моите три стимулации с 0 оплодени Я. Без да променя нищо освен едни витами...хоп в новата клиника, няма проблем с Я., опледени, замразени и в момента бременна от свеж трансфер...

# 512
  • София
Какви витамини вземаше и коя е новата клиника, която е осъществила мечтата ти Kissing Heart

Mecha, съжалявам за неуспеха.
Аз когато питах как мога да разбера дали са ми кофти Я. ми казаха, че няма как , само с оплождане. Исках да ми правят пункции и да вадят яйцеклетки и да ги изследват -не можели, нямало какво да им изследват само на тях...
От това което си написала, освен да пиеш витамини, да подобриш качеството си на живот както твоя така и партньора ти, по-добре се консултирай и с друг доктор. Повече от половината яйцеклетки да са незрели, не означава да са ти некачествени, а означава недобре проведена стимулация.

Допълвам се, в продължения на поста на Миша :
Също вече няколко пъти пиша за моите три стимулации с 0 оплодени Я. Без да променя нищо освен едни витами...хоп в новата клиника, няма проблем с Я., опледени, замразени и в момента бременна от свеж трансфер...

2 опаковки Опти Ова. Аз успях в Афродита при Станулов.

# 513
Да и аз съм забелязала ,че си измиват ръцете с "лошо качество" на яйцеклетките... Според мен доста зависи от лекарствата, стимулациите, при втората ми пункция така ме бяха натъпкали с големи дози , че от 17Я само 5 годни и нищо не стигна до 5-ти ден. Не искам да обвинявам , но много странно как като смениха протокола и дозите станаха качествени ембриони , че чак се и замразиха..
За витамини бих посъветвала да питате за ДХЕА , три месеца пих по 75мг и се видя резултат...Късмет на всички! Имайте вяра! На мен това ми остава, може да си поплаквам след неуспехите но после с нови сили и вяра напред!!

# 514
Така като казвате момичета, аз се плаша. Значи пробваме варианти, различни лекарства и дози и ако не става,защото не е точното, ние няма как да знаем. Никак не е лесно така...☹️

# 515
Така като казвате момичета, аз се плаша. Значи пробваме варианти, различни лекарства и дози и ако не става,защото не е точното, ние няма как да знаем. Никак не е лесно така...☹️
Лично за мен беше много важно да направя консултация с друг специалист след двата неуспешни опити. Идеята беше да се доверим и трети път, но след срещата с новия лекар бях категорична, че сменяме доктора (не само заради неуспешните опити, но и защото само се гадаеше, защо нямам дясна тръба. В крайна сметка сегашния ми лекар установи, че съм с еднорога матка и се направи корекция).  Така че като съвет бих дала, ако не се получават нещата и резултата е един и същ след всеки опит, да се потърси второ мнение. Нищо не се губи, може само да се спечели от това.

# 516
Здравейте, момичета! Чета от известно време, тъй като след 2 неуспешни опита, смених клиниката, открихме 3та група цитонамазка, последва конизация, та сега се нормализираха нещата и си започнахме третия опит ❤️ по дълъг протокол съм за първи път и не знам точно какво да очаквам. Днес ми е 9ти ден от стимулацията, а още нямам включен цетротид. От изчетеното разбирам, че декапептила върши неговата работа, така ли е? Вчера на прегледа се видяха 10тина фоликула, най-големите от които 15мм. Днес простирах, борих се с дъжда, който влезе вкъщи и.. Рязко установих, че вече не ме болят яйчниците, както до преди няколко часа. Според вас възможно ли е да съм ги напукала или тотално се филмирам в момента 😁

# 517
Здравейте, момичета! Чета от известно време, тъй като след 2 неуспешни опита, смених клиниката, открихме 3та група цитонамазка, последва конизация, та сега се нормализираха нещата и си започнахме третия опит ❤️ по дълъг протокол съм за първи път и не знам точно какво да очаквам. Днес ми е 9ти ден от стимулацията, а още нямам включен цетротид. От изчетеното разбирам, че декапептила върши неговата работа, така ли е? Вчера на прегледа се видяха 10тина фоликула, най-големите от които 15мм. Днес простирах, борих се с дъжда, който влезе вкъщи и.. Рязко установих, че вече не ме болят яйчниците, както до преди няколко часа. Според вас възможно ли е да съм ги напукала или тотално се филмирам в момента 😁
Спокойно! Няма как да си спукала фоликул. Ние задържани фоликули по 20мм не може да пукнем току-така .

# 518
Благодаря за светкавичния отговор! И аз уж така си мислех, ама като влезе някоя мисъл-червей. 🤭 В четвъртък съм на преглед и се надявам всичко да е наред.
Спокойно! Няма как да си спукала фоликул. Ние задържани фоликули по 20мм не може да пукнем току-така .

# 519
Здравейте, момичета! Въпрос към тези от вас, които са по-запознати (първо инвитро ни е и още нямаме много опит). След пункцията ни се оплодиха 8 ембриона, днес на 3 ден ни казаха, че 6 се развиват нормално, един средно и един бавно спрямо деня си. Знаете ли, има ли закономерност къде е по-трудно оцеляването - в началото или между 3 и 5ти  ден - за ЗЕТ сме планирани Hands Pray Благодаря и успех на всички 🍀

# 520
Здравейте, момичета! Въпрос към тези от вас, които са по-запознати (първо инвитро ни е и още нямаме много опит). След пункцията ни се оплодиха 8 ембриона, днес на 3 ден ни казаха, че 6 се развиват нормално, един средно и един бавно спрямо деня си. Знаете ли, има ли закономерност къде е по-трудно оцеляването - в началото или между 3 и 5ти  ден - за ЗЕТ сме планирани Hands Pray Благодаря и успех на всички 🍀
Мисля, че е индивидуално, но нека и други да споделят. При нас около 3-4 ден е трудното.

# 521
Зависи от случая, от качеството на яйцеклетките и на сперматозоидите, както и от други фактори. Ние сме с мф и при нас проблемът идва точно след 3ден и по-точно 4ден. Първа стимулация в Бг-20я, 15 оплодени и развиващи се до 3ден, на 5ден само 2 останали, отрицателен резултат. Втора стимулация в Турция - 10я, 10 оплодени и развиващи се до 3 ден, на 5ден само 2 ембриона, след ПИД- един годен, предстои ЗЕТ...

# 522
При нас на 5 ден 3 ембриона бяха като за 4ден, на 6тия ден беше останал 1, който си е за 6ти ден. Предстои и на нас ЗЕТ

# 523
При нас от 7 на 1ви ден,останаха 5 на втори,3 на 3ти,и на 5ти само 1,уж с много добро качество.
Чакаме все още ПИД и се молим всичко да е наред.
Мъжът ми е с нормозооспермия,макар че е на ръба,защото има 5% нормални сперматозоиди,все пак е в нормалните граници,но пък другите му показатели са много добри. Казват,че е от моите Яйцеклетки,били некачествени,обичайното обяснение. Не спирам добавките. Но да видим накрая,какво ще стане.

# 524
На английски има доста статии, които разглеждат "attrition rate". Само че, трябва да се има предвид, че това са някакви обобщени статистики и изобщо може да не е така при теб. Ето една статия - https://www.illumefertility.com/fertility-blog/ivf-attrition-rate. Казват, че от 12 фолилула, може да се очакват накрая 3-4 ембриона на ден 5.
Но при мен не е така. Последният път от 3 извадени зрели, 3 оплодени, 2 на ден 3, но започнаха да забавят на ден 4. За сравнение, предишния път от 8 фолилула, 6 извадени и само 1 ембрион на ден 4. Така че, статистиките само информативно.

Общи условия

Активация на акаунт