Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
За утре съм подготвила Флора Салваджа-та, изключително свеж и красив, но си трябва подновяване почти на 2 часа при мен.

# 586
Да ви попитам... Lalique Soleil, има ли толкова ядки, кафе и вкусни неща, колкото са описали в пирамидата му? И усещат ли се?
Не мога да си намеря шам-фъстък, бадеми... горчиви, по възможност.
Имам предвид в аромат.

# 587
При мен Soleil е плодов, предимно круши.

# 588
Ооо да, аз усещам точно млечно капучино с карамел и плодова салата. И малко цветя също, в драйдауна и лек кардамон. Ядки обаче не.
За бадеми погледни Goutal Vanille exquise, не са много горчиви обаче. Или масово спрягания Girl of now.

# 589
Не мога да си намеря шам-фъстък, бадеми... горчиви, по възможност.
Имам предвид в аромат.
Горчиви бадеми съм срещала само в Prada Infusion d'Amande. В Girl Of Now поне за мен бадемите са сладки.

# 590
Бадемите в Italica Xerjoff са горчиви, макар че парфюмът като цялостно усещане е сладък.

# 591
Аз усещам горчиви бадеми в Mugler Angel Muse EDP. По тази причина го подарих.
В Italika са ми по-меки, но той ми е ужасно сладък.
Разносвам JPG Scandal a Paris. Няма да го взема. Не можах да си харесам достатъчно нито един парфюм на JPG.

# 592
Montale Amandes Orientales са доста горчиви бадеми. Не e  мой тип аромат, медицинален ми идва.
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Amandes-Orientales-3758.html
Моят тип бадем е благ, като в Момичетата на Сааб. Шам-фъстък има в първообраза:
https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-45686.html

Аз съм в парфюмна нирвана и нищо не ми липсва. Нося си последните придобивки- JPG La Belle Intense, Olympea Le Parfum Intense и Мадмоазелите на Роша. (Couture + In Black) Two Hearts Разносих и опознах Делините по време на великденската ваканция миналата седмица. Хубави са. Май ще ги взема по-нататък, но не са ми спешни. Ще ги мисля като свършат отливките. Отиват им свеж въздух, слънце, красиви паркове и замъци.

И аромат за деня- студен, проливно-дъждовен, с родителска среща след всички задачи:
Madeleine, Masque MIlano- бадемови бисквитки. Има лек надъх, загатване на горчив бадем. Не знам защо има кестен в пирамидата. Бадем е според мен.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 08:58 от Dez

# 593
Абе и аз с "Мадмоазел Роша", ама нещо слаб ми е, не го усещам достатъчно... сигурно замъците липсват. Stuck Out Tongue Winking Eye

Когато миналото лято го тествах и харесах, беше жега. Във Фрагрантика го дават пролетен, но може точно при мен да е добър лятото, знам ли...

# 594
  • София
Здравейте, нищо не взех от великденските промоции.
Та това става ли за сляпа покупка?
https://www.notino.bg/carthusia/tuberosa-parfjumna-voda-uniseks/p-16115449/

# 595
Абе и аз с "Мадмоазел Роша", ама нещо слаб ми е, не го усещам достатъчно... сигурно замъците липсват. Stuck Out Tongue Winking Eye

Когато миналото лято го тествах и харесах, беше жега. Във Фрагрантика го дават пролетен, но може точно при мен да е добър лятото, знам ли...

Моите Мадмоазели са Couture и In Black. Първообраза не познавам, но го мисля за насляпо заради ябълчицата и приликата с Бейби Дол. Усеща ли се много ябълката?
Ще си редактирам горния пост.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-Couture-53146.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-I … -Black-61899.html

# 596
Честно да ти кажа, за мен е по-скоро цветен (роза), отколкото плодов, но аз много не умея да различавам отделните нотки. Пък и нали на всяка кожа различно...
Лятото усещах повече сладост, сигурно тогава ябълката се е откроила повече в горещото време.

# 597
Здравейте, нищо не взех от великденските промоции.
Та това става ли за сляпа покупка?
https://www.notino.bg/carthusia/tuberosa-parfjumna-voda-uniseks/p-16115449/
Зависи какво харесвате Simple Smile
Аз го имам и много го харесвам, но харесвам тубероза и канела - съставки, които за някои хора са непоносими.
ето какво съм писала за него:  Парфома е много женствен и интересен като аромат - започва с нотки на горещо сладко от сливи с малко канела и ванилия, леплив аромат на розова дъвка и се чудиш къде точно е туберозата. Тя се появява след 1/2 час, но не е нито зелена като в Carnal Flower, нито упойваща като в Love Tuberose, а е креместа, цветна, допълнена красиво от канела, малко смола и далечен аромат на роза. Страшно красива фаза е и трае часове. След 12-15 часа парфюма още се усеща лекичко и е приказен. Във Фрагрантика има мнение, че Dior's Poison е майка на този парфюм, с което съм съгласна
Началото е стряскащо - като си получих мострата и пръснах на листче щях да припадна, изобщо не ми хареса, все пак пръснах и на ръката си и малко след това бях запленена.
Парфюма за мен е 100% дамски

Madeleine / Masque MIlano за мен е крем от кестени с истинска сметана и малко ванилия и бадемови бисквитки. Горчиви бадеми не усещам

Mademoiselle-тата на Rochas не харесвам, имат страхотно начало, чисто удоволствие е аромата им, но след 1/2 час се превръщат в нищо, едни от многото еднакви аромати по рафтовете

# 598
Dari_77, Dez...благодаря за предложенията! Hug
Аз не познавам никой Montale (засега). Харесвам Angel Muse, но лятото, би ме отровил. Girl of Now е чуден, но и него, бих носила на хладно. И двата са сладки за мен. Аз обичам парфюмни сладости.
Лятото, уж е по-лесно, нещо свежо и готово! Но аз не съм по цитрусите, а всичко свежо, обикновено е цитрусово. То и без тях не може, стига, да не доминират. Да, прави сте - лигла! Smile

# 599
Magda, бадем за българско лято ли търсиш, т.е. жега 2 месеца?
Защо ти е? 😅
Смокини, нероли, цитруси, чайовки хвърчат. 😃
Герленските рокли виж. Имаше една и с шам фъстък.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 11:36 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт