Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 935
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Аз го пробвах на китка като изобщо не знаех, че го спрягат с Мон. То не беше и точно спрей, а от мостричка без пулверизатор. Продължих си и след около 10мин взех да се оглеждам, че усетих Мон, а то идвало от китката ми. Питам тук, защото се опасявам точно от това, което Джуд е споделила вече, за което и благодаря.
След изпръскани 2 100-тици не знам защо реших, че ще намеря достоен заместник Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
От доста време му се точа. Благодаря ви за споделеното момичета май ме раздумахте, харесвам много МОН, така че ако няма прилика по-добре да не рискувам.

# 482
Ако харесваш някой парфюм, нищо, което е спрягано за негов заместител, няма да ти носи същото усещане. Винаги ще имаш съмнения.

# 483
Получих и аз днес Ginza Murasaki , много е приятен . Имам и първия Ginza, но този сякаш е по- наситен.Утре ще го тествам по- обстойно.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 16:09 от Jennifer880

# 484
Честито Jennifer880, със здраве да го ползваш.

# 485
Миналия ден поръчах на сляпо Guerlain Santal royal ..пристигна иии съм приятно изненадана. Добре стои на кожата ми, но може би ще чака по-хладни дни. Доволна съм.😋

# 486
  • Бургас
От доста време му се точа. Благодаря ви за споделеното момичета май ме раздумахте, харесвам много МОН, така че ако няма прилика по-добре да не рискувам.
Мимче, вземи си Мон най- добре.Heart Eyes

# 487
Търсенето на подобия, клони, имитации и по-бюджетни варианти за мен винаги е било разочарование и понякога съм намразила и първоизточника.
Каквото ви харесва, него си вземете, било и по-малко количество 2ра ръка.

# 488
  • Sofia
Пробвах Fève Tonka de Canaima Boucheron. Заглавието не оставя много на въображението  да го свърже с Tonka Imperiale Guerlain и Feve delicieus Dior. Горчивият бадем в комбинация с пачули носи усещане за кожа, подсладена от тонката. Като изсъхна на китката ми бадемът стана отровно цианиден. След повече  от час ароматът омеква и уляга в дървесната сладост на тонка и сантал.

# 489
  • There I was on a July morning
Aura на Mugler за какво време е според вас?
Когато я тествах ми се стори като за топло. Може би си го внуших и заради рекламата, която ми напомня за жегата в някаква тропическа джунгла.
Сега като го нося обаче, ми се струва, че е за по-студено време. Може би есента?
За всяко време, в което ви харесва и ви е приятно да го носите, е.
+1
Иначе, на мен ми допада като за по-топлата половина на годината.

# 490
# 491
С търсачката не откривам много инфо, може ли мнение за Guess seductive noir?  До колко е близък с Mon Guerlain и как е като трайност?

Напомня, и то доста.Noir обаче не е така остър, има нещо плодово в него и "омеква" аромата.Естествено, Intense е доста по-траен, но и Guess е приличен като за 30лв.Обаче не мисля че е нещо, което си заслужава да притежаваш.

# 492
Здравейте, следя ви ежедневно тук и в другата тема вече от една година. Развих почти нездрава страст по парфюми през това време Wink и покрай вашите описания направих няколко десетки покупки на сляпо - някои любими попадения, други не толкова. Сега вече съм по-наясно какво ми харесва.
Има обаче една нотка, която ме дразни много, а не мога да разбера коя е. Мислих си, че е пачули, но вече имам няколко парфюма с изразено пачули, които ми станаха любими.
Последният ми пример със същата нота е Gentle fluidity gold https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Gen … y-Gold-53401.html
Мъча се да го харесам вече трето сериозно разнасяне и все тази нотка ме тормози. Чудя се дали не е мускус, но имам два парфюма от серията aqua forte MFK, където също има мускус в пирамидата, а тях ги обожавам. Въпросната дразнеща носа ми нота усещам в мансерите и може би в Angel Muse. Ще съм благодарна да ми помогнете да я идентифицирам.

# 493
Розова ванилия е може би. Рози с ядлива поръсена ванилия. И става тежка локумена роза. Интенз Кафе на Монтал е най- яркият пример.

# 494
  • The Evergreen State
Lemon Verbena, добре дошла в отбора Flowers Hibiscus.

Разбирам любопитството към идентифициране на отделни съставки в парфюма но е трудна задача мен ако питаш, базирано само на пирамидите. Парфюмите са сложни композиции които за съжаление само носа е в състояние да възприеме в цялостната им комплексност. Думите - те са оскъдни в сравнение и никога не достигат да бъде "преразказан" един парфюм идеално в думи. В този ред на мисли, няколкото компонента изредени в пирамидите са тотално недостатъчни да опишат парфюм, те са само насока и то много опростена - повърхностна комбинация от асоциации и акорди които да ориентират донякъде и да дадат груба представа за парфюма.

За себе си съм установила че освен пирамидата донякъде ми допълват представата за даден парфюм коментарите, оставени било във Фрагрантика, било на Ютюб както и тук във форума. Описанията и сравненията успяват да ми "дообогатят" представата ..макар че пак си остава само представа и не е като да помириша.

P.S. Дописвам тук, о, каква радост - намерих в чантата си един малък забравен семпъл на Izia La Nuit, почти се беше изпарил но има няколко капки за два-три теста на ръка. Пак се замислих за него, определено кръжа около рози тъмни и отлежали и подправъчни. Ако се сетите други някакви пишете.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 04:49 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт