Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

• 75 869
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Някой да е ползвал тази хранителна добавка? ПРОФЕРТИЛ ЗА ЖЕНИ капсули * 28 + таблетки * 28
Предписана ми е от репродуктивен лекар, с цел подготовка за инвитро.

Да, аз я използвам вече 3 ти месец и съм ного доволна, просто регулира цикъла, който с ебеше разбутал..препоръчвам..

# 586
Момичета а момчета какво добавки приемат за по качествени и бързи плувци. Извинявам се ако въпроса не е за тук или поне какви витамини за добре за тях

# 587
  • София
Момичета а момчета какво добавки приемат за по качествени и бързи плувци. Извинявам се ако въпроса не е за тук или поне какви витамини за добре за тях
Най-общо: вит. А, Е, С, Д, ФК, В12, В6, селен, цинк, мед ( добре е да се следят и нивата им, приемат се по схема... на отделни приеми че иначе няма много полза при мъжете или тя е с по-слаб ефект) , Омега 3-DHA, CoQ10, Астаксантин, Ресвератрол, обикновен и сибирски Женшен ( по схема...редуват се), Аргинин, Л-карнитин ( но не Асетил-Л-Карнитин... че той има малко по-различно действие), NAC, ХК, Фруктоза ( за семенната течност - средата на сперматозоидите) ... много Протеин Simple Smile ( не мазнини и въглехидрати) ... Магнезий...К2 (МК-7) - ако има по-голям дефицит на вит.Д ( за да се издърпа калция, че той се отлага и по простатната жлеза... и кръвоносните съдове)
Особено важни са формите ( бионаличността на елементите)... защото има и токсични тайкива  - напр.  на вит. Е, на селена ... и вместо положителен ефект, може повече да се навреди ... то и затова и някои отзиви за една или друга добавка на един са положителни, на друг - отрицателни Simple Smile ... защото е важно и кой какво приема )... дозите, начина на прием... самата комбинация от елементи и т.н.
Напр. ако прима вит. А - форма ретинол и не спазва условията, дозата, продължителността на прием - може много да си навреди ( защото той става токсичен, ако се предозира)
Важно е храненето, да се редуцира теглото ( ако там има проблем ... защото, самата мастна тъкан синтезира естроген... респ. и от там има хормонален дисбаланс... при по-дебелите мъже, почти винаги, тестостерона е нисък), да се спортува, да не се пуши, пие алкохол... напр. бирата ( нищо и никаква напитка) - вдига КЗ и Инсулина, повишава естрогените и ето ти как от нищото, може да си причини хормонален дисбаланс Simple Smile
Т.е.  само прием на добавки - помага, но не е достатъчен Simple Smile ... не е някаква панацея
Самия процес на СГенезата отнема около 100-на дни ( най-общо) - до зрял, годен за оплождане, качествен сперматозоид ... и във всеки един етап на тази СГ може, както да се повлияе положително, така и да се навреди ... затова и добавките, които се ползват, са различни, защото всяка една комбинация от тях, оказва някакъв ефект на определен етап от СГ ( както е и с добавките за жените - но, там цикъла е по-къс ... защото яйцеклетките са налични още с раждането на момичето )
Както и да е, че много се отнесох Simple Smile ... дано поне да има полза Simple Smile... или поне база за размисъл Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 08:27 от denis©

# 588
Денис, трябва да напишеш книга! Мисля, че липсва подробно описано и систематизирано, особено на български и съобразено с особеностите в България. Аз ще си я купя с удоволствие, мисля и целия форум Simple Smile

Не е нужно да си медицинско лице, те самите в масовия случай не са запознати с действието на добавките и не желаят да се информират и да четат специализирана литература и изследвания..

# 589
Най-общо: вит. А, Е, С, Д, ФК, В12, В6, селен, цинк, мед ( добре е да се следят и нивата им, приемат се по схема... на отделни приеми че иначе няма много полза при мъжете или тя е с по-слаб ефект) , Омега 3-DHA, CoQ10, Астаксантин, Ресвератрол, обикновен и сибирски Женшен ( по схема...редуват се), Аргинин, Л-карнитин ( но не Асетил-Л-Карнитин... че той има малко по-различно действие), NAC, ХК, Фруктоза ( за семенната течност - средата на сперматозоидите) ... много Протеин Simple Smile ( не мазнини и въглехидрати) ... Магнезий...К2 (МК-7) - ако има по-голям дефицит на вит.Д ( за да се издърпа калция, че той се отлага и по простатната жлеза... и кръвоносните съдове)
Особено важни са формите ( бионаличността на елементите)... защото има и токсични тайкива  - напр.  на вит. Е, на селена ... и вместо положителен ефект, може повече да се навреди ... то и затова и някои отзиви за една или друга добавка на един са положителни, на друг - отрицателни Simple Smile ... защото е важно и кой какво приема )... дозите, начина на прием... самата комбинация от елементи и т.н.
Напр. ако прима вит. А - форма ретинол и не спазва условията, дозата, продължителността на прием - може много да си навреди ( защото той става токсичен, ако се предозира)
Важно е храненето, да се редуцира теглото ( ако там има проблем ... защото, самата мастна тъкан синтезира естроген... респ. и от там има хормонален дисбаланс... при по-дебелите мъже, почти винаги, тестостерона е нисък), да се спортува, да не се пуши, пие алкохол... напр. бирата ( нищо и никаква напитка) - вдига КЗ и Инсулина, повишава естрогените и ето ти как от нищото, може да си причини хормонален дисбаланс Simple Smile
Т.е.  само прием на добавки - помага, но не е достатъчен Simple Smile ... не е някаква панацея
Самия процес на СГенезата отнема около 100-на дни ( най-общо) - до зрял, годен за оплождане, качествен сперматозоид ... и във всеки един етап на тази СГ може, както да се повлияе положително, така и да се навреди ... затова и добавките, които се ползват, са различни, защото всяка една комбинация от тях, оказва някакъв ефект на определен етап от СГ ( както е и с добавките за жените - но, там цикъла е по-къс ... защото яйцеклетките са налични още с раждането на момичето )
Както и да е, че много се отнесох Simple Smile ... дано поне да има полза Simple Smile... или поне база за размисъл Simple Smile
Много ти благодаря ❤️за полезната информация

# 590
Здравей Денис, може ли да препоръчаш добавка за подобряване на яйцеклетките? Имам нередовен цикъл, в момента съм на стимулация с Фемара. Simple Smile

# 591
denis, моля за съвет за интервалите при прием на следните добавки, които към момента приемам така /всички са сутрин на гладно/:
Желязо -- 60 мин -- Хиалуронова киселина -- 40 мин -- Инозитол -- 40 мин -- Колаген -- 60 мин -- Закуска
Дали има нужда от промяна на реда и интервалите?

# 592
Здравейте, имам лека форма на ИР. В момента кърмя и се чудя дали мога да приемам Инофолик комби, който ми се отразява много добре?

# 593
Здравейте! Какви хранителни добавки за покачване на Dhea ползвате, за да покачите АМХ?

# 594
Здравейте, случайно установих, че съм с недостиг на желязо. Възможно ли е това да има връзка със спонтанните аборти? Някой може ли да препоръча ефикасна добавка? Пробвах с билкова кръв но нямаше ефект, даже падна под долна граница…

# 595
Зависи каква е стойността на желязото както и стойностите на другите показатели от железния панел (феритин, трансферин, хемоглобин, тжск и не помня друго имаше ли) До определени стойности може да се изпишат различни лекарствени препарати, да се наблегне на определени напитки и храни, но под определени стойности вече се препоръчва венозно вливане на желязо. Консултирайте се с хематолог.
 На мен ми помогна прием на Тотема и не стигнах до вливки, но ми беше назначено от лекар (също фреш от цвекло, сок от ябълка, от коприва…)

# 596
  • Бургас
Здравейте, случайно установих, че съм с недостиг на желязо. Възможно ли е това да има връзка със спонтанните аборти? Някой може ли да препоръча ефикасна добавка? Пробвах с билкова кръв но нямаше ефект, даже падна под долна граница…
Може да има друга причина, има връзка и с В12, най-добре е наистина хематолог, защото има различни видове анемия.

# 597
  • София
denis, моля за съвет за интервалите
Скрит текст:
при прием на следните добавки, които към момента приемам така /всички са сутрин на гладно/:
Желязо -- 60 мин -- Хиалуронова киселина -- 40 мин -- Инозитол -- 40 мин -- Колаген -- 60 мин -- Закуска
Дали има нужда от промяна на реда и интервалите?
Така е добре Peace

ПП.
Ако приемаш медикамент за ЩЖ да има 8 часа интервал от желязото

Здравейте, имам лека форма на ИР. В момента кърмя и се чудя дали мога да приемам Инофолик комби, който ми се отразява много добре?
Здравей!
По- добре не, защото не е достатъчно добре проучен при бременност и кърмене... от една страна, от друга - кач-во, чистота и т.н....предлагат се какви ли не боклуци Simple Smile ( като добавки)
Ако искаш се консултирай с лекар.

Здравейте! Какви хранителни добавки за покачване на Dhea ползвате, за да покачите АМХ?
7 Keto DHEA метаболита дава добри резултати, но трябва да се назначи от лекар (доза, схема на прием и т.н.), защото това е хормон и влияе освен на естрогените, но и на някои андрогени...т.е. вместо да си помогне човек, е възможно повече да си навреди.
Напр. при ИР има, много често проблем с ДХЕА, но има и по-високи нива на андогени.
Всяка една добавка ( вкл. и тази) има оптимален ефект, само ако е правилно избрана, спрямо конкретния случай ... то и затова даден продукт е от полза за един и от никаква полза за друг, дори може и да му вреди.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 07:21 от denis©

# 598
Имам въпрос, към всички, които са пили или пият масло от вечерна иглика. И към Денис разбира се Relieved
Взех си на Nature's Way 1300 мг и смятам с началото на цикъла да ги почна. Знам, че препоръчаната от Денис доза са 2 таблетки, но ме притеснява, че съдържа огромно к-во Омега 6 - в 2 таблетки са 2000 мг. Аз приемам Омега 3 (EPA 400 + DHA 300) и се чудя дали това съотношение е достатъчно - все пак с хараната поемаме предимно Омега 6.

# 599
Здравейте, здравей Денис.
Моля за съвет тази добавка и фирма-проиводител препоръчвате ли?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030413

Общи условия

Активация на акаунт