Професионални серии за коса - тема 155

• 70 955
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
OliaMirchovska, има ли нормална опаковка - кутия, туба на тази маска с оцет или само дози за еднократна употреба? Ти откъде си я взе?
Не знам, честно казано. Тя е от типа на маските-кърпи. Получих я в абонаментна кутия.
Edit: ето това открих- има интересни продукти. https://theklog.co/apple-cider-vinegar-hair-care/amp/

# 121
Хич да не ти дреме какво пишат. След всичко може да се ползва HMilk. Най - много си го обичам след ДПШ.
Благодаря.

# 122
OliaMirchovska за косопада аз бих ти препоръчала таблетки Ревалид. Те са само витамини, не мисля, че биха оказали негативно влияние върху кърменето, но може да питаш педиатъра. На мен ми ги изписаха по 2 т на ден - сутрин и вечер, нищо, че на кутията пише по 1 т. Моят косопад беше три такива шепи, като тази, която си качила. В пъти по-силен и предизвикан от ковид. На мен ми се отрази добре Ревалида, косопадът спря, но ще си го пия 3м, просо намалих дозата на 1т, както си е на кутията. Отделно пия колаген с 1т вит. Ц, но това не е чак пък задължително. Просто ми попадна на добра цена Grinning.
Препоръчват ти и Приорин. Аз си направих труда да сравня съставките на няколко вида витамини за коса и нокти, и мога да кажа, че в Ревалид има повече съствки, отколкото в Приорин. Винаги е вариант и просто да пиеш единия месец един вид витамини, следващите месеци - други. Аз започнах с Допелхерц, но после ги смених, тк те са също с много малки активни състваки.

# 123
Здравейте, моля за препоръка на финиш като олиото на Марокан или може би една идея по-леко. Благодаря!

# 124
За сравнението Ревалид с Приорин само да кажа, че не е важен броя на съставките, а вида активно вещество и формата му. Различните форми се усвояват различно, затова някои лекарства са по- добри от други, а уж съдържат сходни химични съединения.

# 125
Олиа, когато имах следродилен косопад, си взех витамини за кърмачки, за да съм спокойна, че всичко ще е ок с бебето.
Hmilk го използвам след абсолютно всякакви шампоани.
Лина, би ли споделила кой точно колаген пиеш? Ако може линк, моля?

# 126
А от къде си купувате hmilk? Има ли го във физически магазин в София?

# 127
  • виртуално

# 128
  • Бургас
Не подценявам грижите за косата с подходящи продукти, но относно следродилния косопад, важно е да се знае че е нормален и на хормонална основа. Т.е. по време на бременността косата се е задържала по-дълго време върху главата и е била по-гъста и плътна, а след раждането пада малко повече. Знам, стряскащо е, но не се оплешивява... Лично аз се справих с пълноценно хранене, включващо шепа ядки (орехи или бадеми) всеки ден, фурми и пресни плодове, както и маски с тривитаминол, колкото и да са противоречиви мненията за използването му.

# 129
Има обаче и такива жени, които по време на бременност нямат ефекта да не пада и косъм. На мен по време на бременността си ми падаше нормално коса-не много, но не и изобщо, както винаги просто по някой и друг косъм. В края дори имах лек косопад (7-9 месец). Сега бебето ми е на 3,5 месеца и косата ми се възстанови от лекия косопад в края на бременността, расте повече и доста бързо. На външен вид няма разлика, защото съм с гъста коса, но аз си знам най-добре и мога да усетя. Може да имам и следродилен след спиране на кърменето някога, подготвила съм се психически, но искам да кажа, че е много индивидуално.

Това, което според мен е много важно обаче, е витамините да са на добри нива независимо, че следродилният косопад е на хормонално ниво. Една бременност изтощава тялото, нуждите от витамини са увеличени и дори още повече по време на кърмене и ако не е имало адекватен прием, дефицитите след това могат да засилят косопада. А по време на раждане се губи и много кръв и при някои желязото, б12 падат, което ако не се оправи, засилва косопада. Затова най-добре тези неща да се следят и коригират по адекватен начин-с правилните форми витамини, в правилни комбинации за максимална усвояемост. Мултивитамините не са оптимален вариант, но пак по-добре от нищо. Също нуждите от протеин са увеличени, аз сега по време на кърмене ям между 100 и 150 гр протеин на ден и мисля, че ми се отразява позитивно на растежите.

Много голяма роля играе и храната естествено, да не се яде джънк и сладко, но това всички го знаем. И сън. С малко бебе е по-трудно, но не и невъзможно, ако човек си ляга рано с бебето.

Като продукти ползвам гроу горджъс и дензифик сериите в момента, но аз ги ползвах и ореди и по врме ена бременността на периоди. Доволна съм. Имам запаси от Медисютикълс, Напура и други, които ще почна като спра да кърмя. Доволна сйм от преуош с масла в момента. На скалпа шипково и арган-на дължините кокос, мия с безсиликонов шампоан, след това с такъв за растеж.

# 130
Ако случайно има ползващи Olaplex 0 и преди време беше споделяно трудното му нанасяне върху косата, открих, че пулверизатора на балсама L2 на Lakme пасва идеално на шишенцето на Olaplex 0 и така с пръскане се нанася много по-лесно.

# 131
Момичета, имам нужда от помощта ви. Приятелката ми започна да се зарибява покрай мен с професионалната грижа за косата. До сега беше само на дрогерийни продукти. Но още не е преминала онази психологическа граница и всичко й се струва ужасно скъпо. Набави си hmilk и протеиновата маска на L’ador. Моля ви за препоръка за основни серии на по- ниски цени. Може би Олиосета? Поне за начало да вземе един протеинов и един хидратиращ шампоан, за да може да се ориентира какво харесва косата й. Какво бихте препоръчали? Косата й е боядисвана в ниво 7, бързо се омазнява, но дължините са сухи.

# 132
  • Пловдив
Олиосета е добър вариант. Също хубава серия е Витамино колор на Лореал. Може нещо на Милкшейк.
Има и малки опаковки на доста продукти на Орайт - може да се ориентира как й се отразяват различните типове шампоани например. На мен са ми фаворит.
Матрикс също имат сполучливи продукти - аз харесвам серията за боядисана коса Total Results Keep Me Vivid.
Преди имаше добри впечатления от Biosilk, но не се сещам точно коя серия.
Chi Infra също са добри, но там вече цените са по-високи.

# 133
Бих добавила и Wella fusion, много добра серия за мен и не е скъпа.

# 134
Шварцкопф профешънъл също имат хубави серии и са бюджетни.

Общи условия

Активация на акаунт