Професионални серии за коса - тема 155

• 71 014
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Някой има ли трайни впечатления от Кerastase 8 hour night serum?
Интересува ме, понеже ползвам термозащита, а този серум се слага преди лягане, съответно няма как да легна с мокра коса, може ли да се сложи преди това термозащита или много ще утежни косата?
И дали не сваля боята ми е интересно.

На мен фризьорката ми е казвала, че се нанася само на суха коса този серум. Нямам го вкъщи, но когато я посетя, винаги ми слага от него, въпреки че е през деня Simple Smile Косата става като коприна, но при мен не е много траен ефектът (може би няколко часа). Моята коса е твърда и суха. При друг тип коси, може и да е по-траен ефектът.

# 256
...
Единственото,което мога да отчета като някакъв минус е ,че много бавно ми изсъхва косата след него.Днес сутринта измих с Дензифик и маската от серията,после нанесох девятката.15мин суших и ми свърши търпението,а и нямах повече време.Излязох с почти мокри дължини.Обаче такива къдрици навъртях...страхотни,оформени,без никакъв фриз.Колежките ми ме подложиха на разпит как поддържам изрусена,къдрава коса в такова състояние.
Финишът наистина е много добър,дали "лекува" не знам,косата ми е в доста добро състояние,но за оформяне и задържане на къдрици е страхотен.При прави коси не знам как ще се държи
Този финиш дали може да се използва без последваща термична обработка на косата?

И за другите термозащити се чудя дали понякога може да се нанасят, без да има сешоар/преса после. Или ползите от тези продукти се проявяват най-добре при термична обработка?

# 257
Ползвам всякакви ,,термо" финиши без термична обработка. Имам здрава и лъскава коса, няма нужда да се пържи косата след тях. Ползвам и сешоари и преси понякога, но в никакъв случай е нужно.

# 258
Здравейте, от няколко години не съм писала в темата, но с това русо, реших, че е време с Олаплекс пак да си станем дружки Grinning Моля да ме насочите от къде поръчвате от българските сайтове, правите ли комбинации за подялба, ако се взима голямата разфасовка и по колко излиза на човек (ако града е от значение, от Варна съм)? Усмихнат ден!

# 259
Моля, за препоръка за някакъв стилизант, може би пяна или и аз не знам какво, със съвсем лека фиксация, с която малко да "приглаждам" косата си. Не само фризитата, но и на няколко места самата ми коса се "пречупва" странно и искам леко да я изпъна. Трябва ми нещо леко, а не да става твърда косата от него. Не знам дали ме разбирате...

# 260
С пяна косата няма да се изпъне. Може би косата е чуплива, ще се изпъне с преса или сешоар и четка. За приглаждане на права коса може финиши и олиа в комбинация преди сушене. Аз харесвам тези на Керастас, например Дисциплин и Еликсир олиото.

# 261
Принцеса ,не съм Ванеса ,но ползвам вече два три пъти ,олаплекс матиращия , сравнение с керастаз ,става по сиво ,силно пигментиран е ,боядисва ръцете ,леко изсушаващ, като цяло не съм впечатлена , керастазкия ми е любимец ,някакси избистря русото , ползвала съм и фанола ,фарма вита ,лакме ,матрикс, може би следващия е на Филип кингсли на прицел за проба, вие какво ще кажете за него?

# 262
  • Варна
На Кингсли дейли шампоана за блондинки ми е основен летните месеци. Много си го обичам. Тониращ не съм вземала. Имам Керастазкия,тоя на ланза и тоя на Шу. И трите си ги харесвам,но нали знаете приказката за крастата Grinning

# 263
Impatiens,водят го щит срещу щети от околната среда,топлина и физически повреди. Така че можеш да го ползваш и без да сушиш или изправяш.

# 264
  • Някъде там
Здравейте!
Някой пробвал ли е тези продукти, за да изкаже мнение.

Да похваля и маската на олиосета, ето тази използвам единствено и само нея, от както съм я закупила, напълно достатъчна ми е, определено е балансирана.Прави това което обещава, изглажда, подхранва и хидратира.
Пробвах с различни шампоани, няма шампоан с ,който да не се държи добре.
Вчера изпробвах и с този шампоан , който ми е препоръчан от дерматолога заради проблем със скалпа.
.Комбинацията е фантастична Simple Smile
Поднових и това
Пристрастена съм към тази глезотийка.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 07:47 от Искрица

# 265
Момичета, моля ви за помощ, не се сещам къде греша. Взех си с голям мерак Joico k-pak luster lock therapy. Ккосата ми е фина, но обожава протеин и мослех, че много ще я хареса. Използвах по двата начина- като преуош и като маска, но резултатът и двата пъти беше катастрофа. Косата стоеше на клечки, все едно изобщо не съм я отмила. На ръката също се усещаше, все едно не от от продукт. И разбира се беше мазна още на другия ден. Ще ви опиша с какви продукти я ползвах, ако може да ме светнете къде греша. С уговорката, че всички други продукти съм ползвала в комбинации и не мисля, че е от тях.
Първия път, когато сложих Luster lock като преуош, първо намазах скалпа с алое, след него слагам пак в скалпа ЯЧРМ с амла, а на дължините сложих luster lock, като преди това ги пръскам с вода от салвия. (Всичко друго, освен терапията, правя преди всяко къпане и нямам никакъв проблем.) Преспах така. На сутринта измих първо с Биокленз, после с Алтерна за обем и сложих маска Меди в корена и Редкен Екстрийм балсам на дължините. Когато отмих, сложих капки Оуей на мокра коса и Нектар Термик и изсуших.
Втория път направих всичко на скалпа пак така с центела този път и масла. На дължините малко балсам макадамия, смесен с мъничко остатък от маслата за скалпа. Спах така. Измих с Биокленз и ФК за обем и сложих маска Меди в корена и luster lock на дължините. Стоях около час, отмих, пак капки Оуей и нектар Термик е сешоар. Резултатът и двата пъти един и същ- катастрофа! Какво мислите?

# 266
  • Варна
За мен това е мнооого пресолена супа. С подобен протокол би се справила коса като моята и като на Ванеса примерно. Т.е. третирана коса с нужди и то доста. На теб явно ти идва в повече.
 Не клепай масла по скалпа когато ползваш Luster lock като преуош. Маската е силна,а маслата се смесват с нея колкото и да пазиш да не попадат по дължините.

# 267
И на двата въпроса отговора е -нямам любим, почти не ползвам стилизанти а за прическа съм забравила отдавна в грижи за две малки деца и тенейджър. Като стана въпрос за тинейджър може ли да ми препоръчате шампоан ,който що годе да оформя и подрежда къдрици. Косата му е до под ухо къдрева като се среши стои като бухнало гнездо

# 268
  • Варна
Къдрава коса се сресва мокра и повече не се докосва с ресало до следващото миене. Не е само шампоана вземете му на тиййна някаква пръскалка/кремообразен финиш е по-добре,но силно се съмнявам,че ще го ползва/.

# 269
За мен това е мнооого пресолена супа. С подобен протокол би се справила коса като моята и като на Ванеса примерно. Т.е. третирана коса с нужди и то доста. На теб явно ти идва в повече.
 Не клепай масла по скалпа когато ползваш Luster lock като преуош. Маската е силна,а маслата се смесват с нея колкото и да пазиш да не попадат по дължините.
Принцеса, всичко останало ли ти се струва ОК, освен маслата? Ще пробвам без тях. До сега с никой друг продукт не са били проблем, но тук може и наистина е прекалено. Останалото струва ли ти се подходящо, заедно с терапията? Шампоаните и маските/балсамите?

Общи условия

Активация на акаунт