Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 987
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
  • Пазарджик
Вече и в Бг предучилищната е от 4 годишна възраст. Но реално това си е като в детска градина. Особено в Англия е толкова опростено, че таблицата за умножение я учат когато са на 12 годинки. Мисля, че за билингвинчета е добре да си ги пуснете, за да научат по-лесно езика, з да не видите голям зор след това.
Колкото за това родените в края на годината и как цял живот страдат, мисля че Зависи от детето, родителите, темперамент. Аз съм декември месец дори в края и винаги съм се радвала, че бях най-малката. Радвах се, че майка ми е предпочела да си вървя с набора. Така че зависи от нагласата първо на родителя, после ще рефлектира и у детето.

# 211
Езика го научават още в градината или докато гледат филмчета по телевизията. До сега не съм видяла дете на българи родено в Англия, което да не може да говори английски Simple Smile.
Всеки решава за детето си, кое е най- доброто. Не напразно има научни изследвания на тази тема, и съм по- склонна да вярвам на тях отколкото на някой непознат от форумите.

# 212

Иии замириса на море. Вече и Гърция е отворена без тестове и карантина и направо ми се иска да отивам да опъвам д@парата. Тъкмо и детето да се насоли, да Не се сблъскваме повече със Суполът, че направо ужас. Между другото има едно кремче на колиф. Маже се на гърдите и гръбчето тила по скоро и наистина отпушва носа и спят спокойно. Дават го от 3месеца нагоре...аз чак сега го открих 🤦‍♀️😂

# 213
Дай снимка на крема на колиф. Тъкмо се бяхме отървали от хремата и от вчера и двамата сме настинали.

# 214
На мен пък баткото се оказа с варицела. Ще видим кога и малката ще се ошари. Много се е чесал, чак до кръв и никой в училище не е забелязал.

# 215
И Борис е с хрема пак, слагам капки със сребърна вода и прополис. Вече и аз не знам какво да опитвам.
Искам за 1-ви юни да му купя прожекционен апарат. Аз имах като малка такъв - прожектира на стената картинки от филмчета. Не мога да открия обаче, някой да е виждал някъде?
П.С. Такива сандали някой купувал ли е? Точно този модел ме интересува, дали става за широко краче и удобни ли са?

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 11:52 от Mint.

# 216
Минт , виждала съм по олх и подобни сайтове, някои дори нови, но отдавна не съм ровила. Ние още пазим нашия при майка.
Аз пък слушам баткото от няколко дни фъфли, почнали да се раздалечават зъбите.....хахах ми се двата предни долу се клатят. Как ми се искаше още малко да задържи ,но уви.

# 217
Mint и аз ги бях набелязала, но на живо ми се сториха ужасно грозни и гумата също не ми хареса. Иначе подметката беше много мекичка.

# 218
Дай снимка на крема на колиф. Тъкмо се бяхме отървали от хремата и от вчера и двамата сме настинали.

Извинявай за закъснелия отговор.

Мелани давай много сок от ананас или парченца плод. Чистят кръвта точно при шарка...изпитано и много помага. Също локум успокоява съжбежа. А за мазането дават джинджира с мента в аптеките.

# 219

Извинявай за закъснелия отговор.

Мелани давай много сок от ананас или парченца плод. Чистят кръвта точно при шарка...изпитано и много помага. Също локум успокоява съжбежа. А за мазането дават джинджира с мента в аптеките.
Имам същия но друга марка. Помага но не е вълшебен Simple Smile.

# 220
Някой виждал ли е детска лампа с таймер? Консултантката по сън спомена за някаква лампа, която свети като слънчице в определен час. Имало е в джъмбо преди, но не намерих.
Даже идеята не е да се изключва след определено време, а по-скоро в 7ч сутринта да светва сама.

# 221
Филипс със сигурност имат такава лампа.
Моето дете се ориентира по светлината, която се процежда покрай щорите Simple Smile.

# 222
Момичета дайте домашна идея за сваляне на температура, освен вода с оцет и лимони по свивките. Имаме зачервено гърло. Ама какво това гърло вече трети ден с температура. Докара я до 39.6....а мен пред припадък. Давам нурофен и вечер 6 капки хексалгин за деца. И по един час киснем тялото в оцет и накрая хладен душ. Простудих се вече....обаче 37.5 временно и пак я вдига. На 6 часа казаха да взимаме нурофена обаче то много далеч ни идва тоя 6ти час. Пръскаме спрей за гърло и смуча хомеожен и инфлуцид. За главата се хванах тия три дни.....

# 223
Изкъпи я с чай от липа. И краката дс киснат в него. Ако пазиш още коритото, сложи я там.
На нас баба така ни сваляше температурата.

# 224
Не се препоръчва мокрене и рязко сваляне на температурата. Облечи детето с тънки дрешки и редувай парацетамол с Нурофен. Един вид даваш сега парацетамол и след 3 часа даваш Нурофен. Само внимавай защото парацетамола е 4 пъти на ден, а нурофена 3 пъти.
Можеш да пробваш и с супозитори, действат по- бързо и по- добре.

Общи условия

Активация на акаунт